G4Media.ro

Simona Halep a câștigat Wimbledon după meciul carierei cu cea mai dură…

Simona Halep a câștigat Wimbledon după meciul carierei cu cea mai dură adversară posibilă: 6-2, 6-2 contra Serenei. ”She really played out of her mind!” – reacția lui Williams

Simona Halep a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon după o finală în care a dominat-o pe Serena Williams cum nu credeam că poate fi dominată: și-a impus tactica permanent, a lungit punctele și a scos toate loviturile de tun cu care americanca a dominat tenisul în ultimii 10 ani. ”She really played out of her mind!”, a exclamat Serena la finalul meciului, sintetizând în câteva cuvinte ce am văzut cu toții: o Simonă intrată în zonă de la primul punct al meciului, o jucătoare formidabilă pe care nu o poate învinge nimeni în afara propriului mental.

”Never”, a spus Simona când a fost întrebat-o dacă a jucat vreodată un tenis mai bun decât azi. Niciodată nu a părut micuța constănțeancă mai războinică decât pe iarba de la Wimbledon, unde a produs surpriza anului în fața celei mai puternice adversare pe care sorții i-o puteau aduce.

Un meci scurt (o oră) în care am văzut tot ce poate Simona, ajunsă la al doilea titlu de Grand Slam, un meci la capătul căruia tribunele au aplaudat-o în picioare.

Un meci după care miss Halep a rămas în inimile tuturor pentru forța formidabilă, stamina cu care-și derutează adversarele, pentru grația arătată la interviul de final și modestia cu care-și trăiește visul londonez. ”The best version of me”, cum a spus după semifinală, e pe cale să definească sportul alb: o anti-eroină perfectă, care-și narează excelența doar pe teren, ignorând mizele derizorii ale unei vieți de tabloid.

Așa s-a scris istoria Wimbledon 2019, așteptăm US Open pentru ca Simona să ne poarte într-o nouă aventură încântătoare.

Mai jos, micul istoric al unui meci pentru istorie:

Punctul final al meciului:

Simona a căzut în genunchi pentru câteva secunde, după care s-a ridicat și și-a îmbrășișat adversara. E campioană, dar nu e surprinsă: a jucat tenisul vieții ei în cele două săptămâni pe iarba londoneză.

Ghem, set și meci Simona. Halep – Serena 6-2, 6-2. Simona s-a dus rapid la 30-0, jucând cu o încredere uriașă, și a ajuns la 3 mingi de meci. Și prima a fost a ei! Ce zi, ce meci, ce campioană are România!

Halep – Serena 6-2, 5-2. Simona servește pentru meci. Ce zi!

Halep – Serena 6-2, 5-2. BREAK Simona! Serena e în cumpănă. Și-a cedat câteva servicii prea rapid, iar Simona a ajuns la minge de break. Lumea vrea însă fight, nu o victorie ușoară, și Serena a egalat și a revenit în avantaj cu ser vicii dure, apăsate. Un retur în picioare al Simonei a readus însă egalitatea și a 24-a greșeală neforțată (uriaș) a Serenei. Halep a reveni în avantaj, pentru a doua minge de break, după un nou raliu lung, atât de incomod pentru Serena. Și break!!!

Halep – Serena 6-2, 4-2. Simona a început timid un ghem crucial, în care era obligatoriu să-și țină serviciul, dar servele puternice au ajutat-o iar. Simona înțelege fizica pe iarbă, pricepe efectul geometriei pe cea mai complicată suprafață. și asta o ajută să domine așa cum puțini ar fi crezut.

Halep – Serena 6-2, 3-2. Break Simona după cel mai frumos ghem al meciului, în care a avut răspuns la toate atacurile Serenei. Și ce răspuns: stop, voleu, passing, lung de linie – tot ce v-ați dori de la o finală între cele mai bune jucătoare ale ultimilor cinci ani

Formidabil punct: Simona a alergat într-un singur schimb câțiva km (exagerăm, desigur, dar îngăduiți-i cronicarului să mai sară calul când meciul are o asemenea temperatură) și a scos o lovitură câștigătoare acolo unde 99% dintre jucătoare nu ar fi ajuns măcar mingea 🙂

Halep – Serena 6-2, 2-2. Simona ajunge la 30-0 cu tactica pe care și-a dorit-o: schimburi lungi, la capătul cărora Serena greșește invariabil. Iar punctul de 40-0 a fost aplaudat cu sete pe arenă: Simona a găsit un lob de efect, Serena a ridicat lumânarea, și Halep a lovit cu sete pe contre-pied

Bilant de etapă: vedem un alt meci decât cel din primul set, în care Simona a surprins-o pe Serena cu o tactică isteață. Williams a înțeles că e o capcană să intre în schimburile lungi care-i convin Simonei și mizează totul pe atac.

Halep – Serena 6-2, 1-2. Serena și-a reînceput atacurile furioase, dar bine calculate, și a produs un stop minunat pe mijlocul terenului, la care Simona a alunecat. Apoi 40-0 după o salvă trasă din viteză, și echilibrul care a lipsit în primul set s-a restabilit.

Halep – Serena 6-2, 1-1. Serena a revenit transformată din pauză: atacă fiecare minge trimisă de Simona spre ea, încercând să pună toată presiunea de care e capabilă. Așa a ajuns rapid la 30-15 pe serviciul Simonei, care a prins-o însă apoi în cadența de metronom a schimburilor lungi și a egalat. E clar că Simona trebuie să scoată cam 110% din potențialul ei pentru a învinge una dintre cele mai bune atlete din istoria sportului, nu doar a tenisului. Și Simona a reușit ghemul!

Halep – Serena 6-2, 0-1. Serena la serviciu, iar un voleu câștigător și un passing reușit i-au smuls celebrele strigăte de război cu care se auto-motivează. Simona, be aware, Serenna is coming back! Și așa a fost, Serena câștigând cu un lung de linie prea greu de combătut

Set Simona! Halep s-a apropiat cu un pas de cel mai imporbabil rezultat pe cel mai improbabil teren în cel mai improbabil moment al carierei. E aproape miraculos modul în care a jucat primul set.

Halep – Serena 6-2. Mingi noi pentru serviciul Simonei, care a făcut rapid 15-0. Apoi un rever în lung de linie al Simonei s-a oprit în fileu, iar mingea de 30-15 a fost minunea finalei: Serena a scos-o pe Simona cu un rever în cross la 3 metri în afara terenului – misiune imposibilă pentru orice muritor de rând – dar Halep a găsit resurse pentru un rever în cross care a ridicat literalmente publicul în picioare. Și două mingi de set pentru Simona! A doua a fost câștigătoare!

Halep – Serena 5-2. Ghem fără istoric, la zero, în care leul rănit Serena a vrut să demonstreze că scorul e doar un accident

Halep – Serena 5-1. Serena a schimbat tactica și a început să vină la fileu. Așa s-au născut două puncte diametral opuse: unul în care Simona a reușit un passing minunat direct, altul în care Serena a plasat un voleu imparabil. Un ghem echilibrat, cel mai echilibrat de până acum, în care Simona și-a procurat primul avantaj după ce a lungit punctul, forțând eroarea Serenei. Dar Williams a răspuns cu un retur furibund pe al doilea serviciu, la fel și punctul care i-a adus Serenei primul avantaj. Dar Simona a revenit la egalitate după un punct confuz, cu mingea lovind tușa de două ori. Ce ghem! Simona din nou în avantaj după un serviciu senzațional, și ghem după o lovitură câștigătoare de maestru: cross cu dreapta, imparabil pentru Serena!

Halep – Serena 4-1. Serena și-a revenit din pumni, așa cum îi stă bine unei sportive cu un caracter senzațional. Și ghem alb, la finalul câtorva lovituri câștigătoare la care Simona nu a avut remediu. Cu asemenea competitoare, meciul o poate lua rapid în orice direcție

Simona e în zonă, cum spun sportivii atunci când spațiul și timpul par să se dilate și toate loviturile intră perfect.

Halep – Serena 4-0. Simona și-a reluat serviciul solid de pe durata întregului turneu, o armă greu de anticipat de la o jucătoare cu talia atât de mică. Și a încheiat ghemul cu as!

Halep – Serena 3-0. Punctul de 15-15 a fost o capodoperă a la Simona: a alergat din colț în colț până când a ajuns o minge ce părea pierdută, iar de lângă fileu a îngropat-o cu un cross în rever care a făcut deliciul publicului. Iar punctul de break a fost copleșitor.

Halep – Serena 2-0. Ghem alb câștigat de Simona pe propriul serviciu, după ce a împins-o pe Serena să facă greșeli peste greșeli. Simona a refuzat canonada propusă de americancă și a început jocul ei de-a geometria, căutând unghiuri imposibile și colțurile terenului.

Ce surpriză frumoasă făcută de Simona în chiar debutul meciului! A dejucat corect tactica inițială a Serenei și a jucat cu mult calm.

Halep – Serena 1-0. Break Simona! Simona a avut prima lovitură câștigătoare a meciului cu un passing care a smuls aplauze din tribune. Serena a vrut să stabilească de la început cine e șefa pe teren și a căutat permanent să o împingă pe Simona în afara terenului cu loviturile ei de tun. Simona a întins însă permanent punctele și a ajuns la prima șansă de break, fructificată!

Halep – Serena 0-0. A început meciul, cu Serena la serviciu.

16.06: Încălzirea e urmărită cu mare atenție din tribune de Patrick Mouratoglou (antrenorul Serenei), Virginia Ruzici și Daniel Dobre (antrenorul Simonei). Sute de spectatori celebri, printre care se premierul britanic Theresa May

16.04: Tribunele sunt arhipline, vremea e perfectă pentru tenis. Să-nceapă spectacolul!

16.02: Tragerea la sorți. Postura Serenei e de-a dreptul intimidantă în fața fileului: în timp ce Simona așteaptă cuminte zborul monedei, Serena face mișcări de stretching cu racheta care ar băga frica în orice adversar. Stil Nadal 🙂

15,55: Fetele au intrat în arenă:

Simona Halep o înfruntă de la ora 16.00 pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon, cel mai râvnit trofeu de Grand Slam în tenis. G4Media.ro transmite LIVE partida.

Context: Halep e la cea mai bună performanță a sa la Wimbledon după ce a trecut în semifinală de Elina Svitolina (Ucraina), în timp ce Serena are deja șapte titluri pe iarba londoneză, Sportiva din SUA a încins-o în semifinală pe Barbora Strycova (Cehia). Cele două s-au întâlnit de zece ori până acum, Serena conducând cu 9-1 în bilanțul întâlnirilor directe.

Foto: Wimbledon 2019

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

50 comentarii

 1. Sincer ?. Prefer „le Tour de France” sau calificările F1 de la Silverston !…:)))

  • Bravo, n-ai st.il

  • Who really gives a fuck?! De preferințele tale?

  • Sincer? Chiar nu ne intereseaza ce preferi tu, adica la o victorie exceptionala a Simonei, primul mesaj de care dau cu ochii e unul de doi bani!
   Bravooo, Simona! Sa ai un an excelent, sa-ti ajute Dumnezeu!

  • Esti un papagal care se baga in zeama pe ici!

  • Bula te bagi in seama singur . Nu vezi ce caraghios esti . Sa nu te calific idiot .

 2. Și simți nevoia să ne spui asta la un articol despre finala de tenis de la Wimbledon. Interesant…

 3. Bravo Simona ! Demonstreazale americanilor sa nu mai ceara punerea in aplicare a falsurilor si nelegilor executarii Sorinei conform ”legii” !

 4. Haide Simo!!! Ești cea mai tare!

 5. Felicitări Dobre, felicitări Ruzici !. ” Ridicați-vă !”…(bine-nțeles, în picioare !)…Am citat din noua campioană de la Wimbledon !..:)))))

 6. Un adevarat meci pentru o finala Wimbledon. Felicitari Simo!!

 7. Nu prea ma intereseaza ce face Halep…….ca sa il citez pe Talleyrand: „Este o noutate,insa nu un eveniment”

  • Si totusi ti-ai facut timp sa scrii un comentariu. Fascinant!!!

  • Exceptional comentariu. Meritzi premiul PULItzer

  • Bravo Simona!
   Postacul prost se baga in zeama.
   Felicitări Simo!

 8. Felicitari Simona Halep, mandru ca sunt roman

 9. Bravo Simona! Cei care zic ca nu prea ii intereseaza finala asta, dar se obosesc sa isi dea aici cu parerea, ar trebui sa aiba grija cand isi scot unghia din gât

 10. BRAVOOOOO SIMONA,DIN TOATA INIMA FELICITARI,MULTE SUCCESE PE VIITOR !!!

 11. Multi si multe cu matele ghiorlaind adreseaza felicitari simonei halep. Fiti deja pe burta. In curand va arunca halep cateva oscioare sa ,,plescaiti,, pana la pensie cand o sa va permiteti o proteza.

  • Esti atat de prost ca doar un go fuck yourself meriti!!

  • Fraiere ai mai scris o data sub alt nume!
   Abtine-te ca a realizat Simona ceva de necrezut iar tu cu tot neamțu tau de utupari nici nu visati!

 12. Sunt mândră ca sunt româncă și contemporană cu SIMONA HALEP.

 13. O demonstrație pe viu,în timp real,a maximei „Ad astra per aspera.”!
  Simona este exemplul românesc că se ajunge la stele numai prin trudă,nu pe scurtături nedemne și oneroase.

 14. Oameni buni, e un scandal monstru la Wimbledon ! Se cere activarea clauzei „to short” ! Adica : dureaza finala mai putin de 45 de minute de timp efectiv de joc, spectatorii primesc banii dati pe bilete ! :))))

  PS. Bravo Simo ! :)))))))

 15. Răsărit și Apus de Soare la Wimbledon…

  E-un vers de la Poetu-Alecsandri
  Pe care și Serena de l-ar ști
  Despre Simona ar fi spus :
  „La Răsăritu-i falnic se-nchină-al meu Apus…”

 16. Simona Halep a pupat la Wimbledon obrazul românilor pe care au scuipat Dragnea și golanii lui de ieri și de azi.

  • @arhivistul
   FA-BU-LOS!
   Am simtit la fel, dar tu ai avut ideea s-o spui sa frumos.

  • @Arhivistul – Splendid comentariu ! Multumim si felicitari, Simona ! Dupa 30 de ani traiti intre agonie si extaz, tu ne aduci o imensa raza de lumina si arati lumii intregi ca in Romania mai sunt si valori adevarate. Da, putem sa fim mandri de romani precum Simona si sa uitam, pentru o clipa, de rusinea de care ne umplu guvernatii actuali si cea mai mare parte a clasei politice.

  • Bravo!
   Scris bine.
   Succes Simo!

 17. Felicitari pentru victoria in cel mai greu meci din WTA.

  Simona demonstreaza ca nu suntem toti hoti si slugi la PSD, avem si campioni mondiali!

 18. Răsărit și Apus de Soare la Wimbledon….

  E-un vers de la Poetu-Alecsandri
  Pe care și Serena de l-ar ști
  Despre Simona ar fi spus:
  „La Răsăritu-i falnic se-nchină-al meu Apus…”

 19. Zi istOrica pentru Simona si pentru tot romanul. Zi istErica pentru Serena. Bravo Simona!

 20. Simona a demonstrat poporului roman ca se poat castiga bani frumosi si prin munca nu doar prin hotii.

 21. Respect, Simona! A fost IREPROSABILA, aproape ireala! Serena i-a luat frica din primul game si n-a mai avut puterea si timpul sa iasa din acea stare pentru ca nu i-a permis Simona. Rare sunt bucuriile noastre dar atat de dulci!

  • Frumos, Marcel! Mi-a placut meciul de la prima pana la ultima minge, cel mai mult mi-a placut cum orice pasa si oricat de tare o dadea Serena Williams, Simona era acolo, i-o arunca numai din colt in colt, iar ea era PREZENTA! BRAVOO, SIMONA, un efort extraordinar pentru o victorie senzationala, mai ales ca anterior Serena castigase de-atatea ori!

  • Le-a inchis gura tuturor care nu credeau ca mai poate castiga alte grand slam-uri!
   Eu cred ca abia acum a deschis seria!

 22. Halep a intrat in istorie.

 23. Bravo Simona!
  Am auzit ca o sa te astepte Firea sa iti dea o cheie….sau cam asa ceva;))

  • Anul trecut o varianta de primire era să fie dusă cu autobuzul „decapotabil” prin oraș, să treacă prin Piața VICTORIEI- astfel încât să fie salutată prin oraș de cât mai multă lume, ca marii campioni!
   In acest fel, nimeni nu ii va mai confisca momentul, ca duamna Firea care a pășit prima pe stadion și scena, să îi ia fața Simonei!

 24. daca e sa luam in considerare ca Serena este mai inalta si mai puternica fizic atunci victoria aceasta este cu atit mai mult mai pretioasa, e ca si cum s-ar bate 2 boxeri de 80kg vs 110kg.

  • Simona este campioana noastra,o performanta unica in istoria tenisului nostru! Serena,o adevarata doamna,jos palaria!Asta inseamna caracter ,un om crescut intr-o tara libera care incurajeaza performanta de orice tip,talentat ,care stie sa piarda pentru ca recunoaste talentul dar si munca si dorinta de a-si depasi limitele ale adversarului.Intr-adevar ,este cu atat mai mare bucuria cu cat vezi cine i-a fost adversar,o tenismenca puternica fizic si psihic cu o impresionanta cariera:7 trofee la Wimbledon si 23 de victorii de Mare Slem!Respect pentru amandoua!

 25. Sa nu-l uitam si pe Cahill,antrenorul care a modelat caracterul Simonei ,caracterul de invingator, respect si admiratie!

 26. Felicitari copil frumos! Meritul iti apartine tie, familiei si celor care te-au sustinut in integralitate. . Noi nu am facut alceva decat sa te privim, sa te aplaudam si sa primim din partea ta o imensa bucurie. Multumesc Simona Halep!

 27. Felicitări Simona!
  Succes pe mai departe!

 28. Super Simona! Dar sa nu le uitam pe Doamnele Virginia Ruzici si Mariana Simionescu, tot respectul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.