G4Media.ro

VIDEO Florin Cîțu, declarație surprinzătoare: ”Personal, cred că pensiile ar fi trebuit…

Foto: Florin Cîțu (Inquam Photos / George Călin)

VIDEO Florin Cîțu, declarație surprinzătoare: ”Personal, cred că pensiile ar fi trebuit mărite încă de la începutul acestui an, nu de la 1 septembrie. Banii pentru creșterea pensiilor sunt în buget, aplicarea Legii pensiilor ține de Ministerul Muncii”

Florin Cîțu, propus ministru de Finanțe în guvernul Orban 2, a primit aviz de respingere în comisiile reunite de finanțe ale Parlamentului (votul a fost 18 pentru aviz favorabil și 18 pentru aviz nefavorabil, președintele de ședință a anunțat că votul este de respingere).

Câțu a spus în timpul audierilor că opinia sa personală e că pensiile ar fi trebuit să fie mărite încă de la începutul acestui an, nu de la 1 septembrie, și a spus că în buget sunt prevăzuți bani pentru majorarea lor.

Vezi mai jos cele mai importante declarații ale lui Florin Cîțu în timpul audierilor.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri:

Eugen Teodorovici: Ce treabă are CSAT cu specificațiile tehnice pentru atribuirea directă a contractului de informatizare a ANAF? Dvs. vindeți ce are România. Care a fost impactul negativ al OUG 114 / 2008?

Tanczos Barna (UDMR): USR e partidul zero. Apreciez că dl Cîțu a înțeles că nu poate aplica o terapie de șoc. Aș vrea să aud un angajament privind investițiile.

Florin Cîțu: Am găsit la ANAF companii care reclamă controale care durează luni întregi.

Ramona Nicoleta Dinu (USR): În ce fază a ciclului economic se află economia României?

Florin Cîțu: Anul trecut ar fi trebuit să vedem o economie care stagnează, dacă ne uitam la partea industrială, dar consumul a continuat creșterea. Noi suntem în continuare într-o perioadă de creștere peste potențial. Mergem în direcția unui echilibru bugetar și spre un surplus bugetar, o politică fiscală anticiclică prin reducerea cheltuielilor, a deficitului.

Pavel Popescu (PNL): Am impresia că colegii din PSD nu au înțeles fraza ”large spending”, puteți să o traduceți și în română pentru ei? (Vociferări în sală, acuzații de aroganță). Veți face un plan prin care băncile și companiile telecom să contribuie la digitalizarea ANAF?

Claudiu Năsui (USR): Există acordul Comisiei Europene pentru ajutorul de salvare pentru Tarom?

Florin Cîțu: Avem avizul Consiliului Concurenței. Așteptăm avizul Comisiei Europene, nu îl avem încă.

Claudiu Năsui (USR): E trist că prima creștere a deficitului peste 3% a fost realizată de un guvern care își spune liberal. Măcar PSD era creativ în ce privește bugetul. Ce punct de vedere ați dat pentru proiectul de lege pivind debirocratizarea?

Florin Cîțu: Cred că a fost un aviz cu rezerve.

Claudiu Năsui (USR): Am fost un admirator al dvs. Odată ce ați devenit ministru, nu ați mai făcut lucruri promise. Cel mai grav e această creștere a deficitului. Știu că e moartea pasiunii să vorbești despre deficit, dar el va avea un impact major asupra României. De ce ați făcut această creștere suplimentară de cheltuieli în 2020?

Florin Cîțu: Aprecierea e reciprocă. Eu sunt primul frustrat că nu putem face un program cu adevărat liberal. Am ales un ritm gradual de reducere a deficitului pentru a trece de la o politică fiscală prociclică la una anticiclică. E un plan credibil. Referitor la cheltuieli, nu e nimic suplimentar, e legislația în vigoare. Ce am putut am oprit: am înghețat indemnizațiile, veniturile demnitarilor, dar Parlamentul ne subminează.

Întrebare: De ce ați plătit anticipat rachetele cumpărate de Ministerul Apărării și ați plătit datoria către frații Micula?

Florin Cîțu: Frații Micula au pus poprire pe conturile Romatsa, s-ar fi putut bloca traficul aerian al statului român. Referitor la rachete: îneleg că PSD lucrează cu partea care vrea să submineze parteneriatul României cu SUA.

Dan Vâlceanu (PNL): Ce a plătit anul trecut Ministerul Finanțelor după rectificare de a ajuns deficitul la 4,6 din PIB?

Florin Cîțu: Nu erau asigurate fondurile pentru pensii, salarii, alocații pentru copii, indemnizații de handicap.

Marius Budăi (PSD): De ce pe site-ul Ministerului Finanțelor nu sunt afișate numele firmelor cărora le-a fost rambursat TVA? Care e lista cu primăriilor cărora le-au fost achitate facturile pentru programul PNDL? Spuneți cu subiect și predicat dacă de la 1 septembrie veți mări punctul de pensie?

Florin Cîțu:

  • Lista cu firme nu a fost publicată niciodată. Plata se face automat pe baza unui algoritm. Controlul se face la toate.
  • PNDL: vă rog să vă adresați Ministerului Dezvoltării
  • Pensii. Ministerul Finanțelor se ocupă cu alocarea bugetului și respectarea legislației în vigoare. Aplicarea Legii pensiilor ține de Ministerul Muncii, banii sunt în buget conform Legii pensiilor. Dar trebuie să înțelegem de ce nu ați prevăzut creșterea pensiilor de la 1 ianuarie, eu am prevăzut banii în buget. Să le explicați românilor de ce nu au crescut de la 1 ianuarie pensiile.

Întrebat în mod repetat despre creșterea pensiilor de Marius Budăi, care i-a cerut să răspundă cu Da sau Nu la întrebarea dacă pensiile cresc de la 1 septembrie, Florin Cîțu a repetat răspunsul: ”Banii sunt prevăzuți în buget, aplicarea Legii pensiilor ține de Ministerul Muncii”.

Cosette Chichirău (USR): Data trecută nu prea am primit răspunsuri. Implementați aceeași tactică ca și PSD, vă e teamă de alegeri. Suntem într-o criză politică pentru că nu ați vrut locale în două tururi. Vedem un blat politic cu PSD. Când veți face un blat pentru cetățeni, pentru digitalizarea administrației?

Florin Cîțu: Obiectivul nostru politic îl reprezintă alegerile anticipate și locale în două tururi. Acest guvern a picat pentru că și-a asumat răspunderea pentru două tururi. Mergem pe varianta doi, alegeri anticipate. E nedrept să spuneți că amendamentele nu au fost aprobate, chiar am aprobat amendamente, am lucrat îndeaproape cu dl Năsui

Întrebare: Se intenționează iertarea băncilor (de locuințe) de acea datorie?

Florin Câțu: Acolo este o problemă cu persoanele fizice, băncile se vor îndrepta împotriva lor

Cătălin Zamfir (PSD): Suntem în procedura de neînvestitură a guvernului, deci întrebările sunt inutile. Să ne spună dl ministru ce a făcut în cele trei luni cât a stat la Ministerul de Finanțe. Dincolo de aroganța sa, e obligat să vină la orice audiere în comisiile parlamentare. De ce v-ați împrumutat atât de scump pe 30 de ani? Domnu Cîțu, de ce nu recuperați de la BCR Banca pentru Locuințe 300 de milioane de lei, conform deciziei definitive a instanței?

Florin Câțu:

  • Decizia se aplică băncilor, nu Ministerului Finanțelor. Când o să trebuiască să fie implicat ANAF, o să vedem.
  • Legat de împrumuturile Greciei: are surplus din 2016, de aceea se împrumută mai ieftin, România are deficit de trei ani. Ne împrumutăm pe 30 de ani pentru că e mai ieftin
  • Am început o investigație ca să vedem de ce companiile de stat nu au plătit dividende anul trecut

Prezentarea lui Florin Cîțu:

  • Florin Cîțu începe audierea cu un apel la președintele de ședință să prevină ”derapajele” verbale care au avut loc la audierea trecută.
  • Cîțu trece rapid în revistă măsurile fiscale luate de guvernul Orban 1, rectificarea bugetară din 2019 și datele macroeconomice
  • Când am preluat guvernarea în 2019, veniturile erau mai mici față programul estimat cu 18 miliarde de lei.
  • Președintele de ședință îl oprește și-i cere să termine rapid bilanțul și să treacă la programul de guvernare. Cîțu spune că țintele din 2020 sunt legate de execuția din 2019
  • Prioritățile pentru 2020: Informatizarea și reformarea ANAF
  • Pe ce duc împrumuturile făcute de Ministerul Finanțelor: se plătesc lunar de la buget salarii de peste 9 miliarde de lei, medicamente 4 mld lei, cheltuieli de capital 2 mld lei, pensii și ajutoare 10 mld lei
  • Noi ne împrumutăm mai ieftin decât piața. Alegația că ne împrumutăm mai scump nu are sens
  • Vom face o strategie pentru instituțiile bancare la care statul este acționar. Aceste instituții nu sunt cele mai profitabile din piață, noi vrem să le facem profitabile și să aducă dividende la bugetul de stat

Foto: InquamPhotos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

54 comentarii

  1. Catu e sclavul bancilor, restul e cancan.

    • numai ceausescu nu a fost sclavul bancilor dar ne-a transformat pe noi in sclavii lui, pana si bancile sunt sclavii altor banci, asa functioneaza economia, in afara de taranul care creste un porc pentru el, si plateste curentul cu pensia de la CAP, si parlamentarul care stie sa fure suficient ca sa nu trebuiaca sa traisca din imprumuturi de la banca (iti fac credite doar de ochii lumii) toata lumea e sclavul banului

    • @ andrei

      depinde cu ce dobanda iei imprumutul

      dupa ce katzu a spus ca a gasit DOUA BUGETE (apropo unde sunt), ca e o gaura imensa in buget

      cum dreaqu mai vrei sa primesti imprumut avantajos

      e ca si cum vrei sa iti vinzi vaca in targ si in loc sa o lauzi spui ca e stearpa, desi acasa in batatura ai doi vitei gemeni nascuti chiar de ea

    • @ andrei

      depinde cu ce dobanda iei imprumutul

      dupa ce katzu a spus ca a gasit DOUA BUGETE (apropo unde sunt), ca e o gaura imensa in buget

      cum dreaqu mai vrei sa primesti imprumut avantajos

      e ca si cum vrei sa iti vinzi vaca in targ si in loc sa o lauzi spui ca e stearpa, desi acasa in batatura ai doi vitei gemeni nascuti chiar de ea

    • katzu are cumva personalitate dubla ?

      pontika (ca prim ministru sunt de acord, dar ca parlamentar nu sunt de acord)

      csolosika era de acord cu OMG (organisme modificate genetic) ca EMP, dar pe persoana fizica nu era de acord cu ele

      https://www.youtube.com/watch?v=V-MN1baRkHU

      Florin Cîţu: ”Personal, cred că pensiile ar fi trebuit mărite încă de la începutul acestui an, nu de la 1 septembrie.”

      deci ca min de finante nu e de acord, dar ca individ e de acord

      votati-i, # kondensatorilor

  2. nu e nici un blat, asa se aseaza lucrurile ca la un blat, si apoi toti sunt cur…ve virgine

    daca avantajeaza ambele tabere, daca ambele tabere au fost impreuna, daca se putea aborda altfel problema ca sa se elimine suspiciunile blatului dar nu s-a facut : deci e blat

    • Nu e nici un blat .Cu totii acuza PNL de blat cind era normal sa acuze PSD de blat ,asta daca intelegi diferenta . Deci PNL ramine singur impotriva blatistilor .

  3. Excluderea alegerii primarilor în două tururi de scrutin este punctul cel mai important din blatul PNL&PSD. Scopul este păstrarea supremaţiei PNL&PSD în viaţa politică,

  4. Intrebare:
    USR cu cine a facut blat cand a refuzat sa intre la guvernare desi Romania avea nevoie de Guvern pentru a salva Romania (la propriu) din vria in care o bagase PSD?

    PS. Intrebarea este retorica, deoarece stiu ca afirmatia lui Chichirau este una pur politica, de pozitionare strategica (bine-gandita de altfel, cred), si o inteleg ca pe o concesie facuta conducerii USR (din spirit de colaborare, constructiv – adica pentru a arata ca nu trage impotriva USR ci cu USR). Dar mai cred ca lumea inteligenta a inteles deja ca o convergenta conjuncturala de interese (calcule politice) nu este tot una cu blat (adica nu este nevoie de niciun blat).

    • USR nu a fost invitat sa intre la guvernare de nimeni. Barna a facut un comentariu care unii sunt de acord, unii nu sunt, DAR USR nu a fost invitata nici atunci nici acum de catre PNL. DAR USR a sustinut ce era de sustinut .
      Dupa cum se vede degeaba a sustinut guvernul PNL pentru ca PNL a invartit rotitele cum stie el mai bine, si nu a facut nimic din promisiuni.
      Asta cu doua tururi prin parlament, mai ca nu plangea Turcan si ameninta ca trebuie musai votata motiunea de cenzura, ca altfel vor veni cu OUG-uri fix ca sa loveasca in PSD, un blat de prost gust recunoscut de toata lumea.

    • In politica nu intri ca sa astepti invitatii de la alti actori politici.
      Asta daca nu esti un partid tip mimoza sclifosita incapabila de asumarea raspunderii.

    • Normal Cosette trebuia sa atace PSD si sa spuna PSD vrea blat cu PNL -intelegeti diferenta . Asadar PNL ramane singur in fata tuturor .Deci blatul este restul plus PSD contra PNL

    • Sau coalizat cu totii impotriva PNl-Orban.

  5. Urat se transforma un specialist in politician!

    • …si liberalii astia. Au bani pt. majorarea pensiilor, dar nu pentru majorarea alocatiilor.
      Te doare mintea!
      Acelasi rahat cu pnl…

  6. Foarte bine sa se mareasca pensiile degraba ,sa vedem ce mai zic blatistii ce sun impotriva PNL?

  7. PNL-Orban singur impotriva tuturor

  8. Singurul partid care accepta anticipate e PNL . Ceilalti nu vor , pierd prea mult la pensie.

  9. Asta da lovitura pensile se maresc inainte de alegerile anticipate iar daca spui nu vrem anticipate te opui vointei populare . Buna treaba .

    • Eu sper totusi ca ai inteles ca acea declaratie a lui Citu nu e „surprinzatoare” ci e halucinant de ipocrita, demagoga si populista. Practic, a facut misto si de PSD dar si de toti pensionarii publici. Cu un astfel de comportament, eu unul nu sunt de acord.

    • Priveste doar efectul ,nu te mai gindi la vorbe, nu au valoare decit in masura in care produc un efect benefic ,ca in cazul de fata ,spre deosebire de acuzatiile de blat ce se intorc impotriva celor care le-au declansat ca un bumerang .Lasa sentimentalismele

    • Am ineles, sa traiti!

    • „inteles”

  10. Este evident ca PNL-Orban trebuie sa puna in practica intreaga legislatie lasata de PSD , deci si marirea pensiilor si a alocatiilor si multe altele . Istetimea consta in momentul in care aplicarea lor este favorabila cetateanului si partidului PNL-Orban . Nu putem sa ne prefacem ca 2020 nu este un an electoral .

  11. Din pacate multa lume se cearta pe presupuneri , posibilitati , cuvinte spuse in spatiul public si pe multe alte nastrujnicii din mintea fiecaruia . Nu trebuie decit inteles textul legal si faptele ce decurg din urma intelegerii acestui text . Balivernele fac doar deliciul de moment . Legea ne spune foarte clar ce obligatii au institutiile statului, dar multa lume apreciaza can-canul ,vodevilul sau comedia caraligeana .

    • ” Comedie caraligeana”? Serios?
      Pe-asta poate o apreciezi tu, că știi probabil ce înseamnă.
      Propaganda PNL pare foarte distractiva, de-a dreptul „caragialiana” îndrăznesc să afirm.

  12. De când a ajuns ministru, Câtu a devenit un ipocrit de talie mare.
    Până să ajungă ministru, behaia pe Facebook că mai sunt câteva luni, cateva saptamani, cateva zile etc si o să intre la pușcărie pesedimea finanțista in frunte cu nesimțitul de Teodorovici, acum mai behaie doar că îl urmăresc nu’s ce spioni ruși când mănâncă si el un cheesecake :)))))
    Plus că si- a pus secretar de stat foarte competent, pe Mironel Panturoiu care a picat examenul de intrare în ANAF si care are fix 5 ani experienta in finante. Sau poate l-a recomandat țeapa imobiliară Terra Residence, mai stii.:(((((
    Si-a mai luat secretar de stat și un avocat de 39 ani care a trecut deja prin 5(cinci) partide, inclusiv PSD, si pe care acum 3 ani il intretinea nevasta-sa pensionara:))) dintr-o pensie de 1 500 lei/ lună.
    Al treilea secretar de stat al lui Câtu e din neam de securici, cu tata pensionar bugetar de lux mutat in Grasse-Provence(nu vreti sa stiti cat costa o viloaie acolo). Securiciul a facut niste scoli pe afara(cred că si astea ar trebui verificate un pic), dar in ultimii ani a frecat menta, adică un doctorat la ASE(pe bune, la ASE, după Stanford? :))))).
    Si Catu cel „liberal” e si nesimțit de-a dreptul: o sa crească pensiile inainte de alegeri ca să-i voteze pensionarii. Apoi o sa behaie iar de deficit, că e vina pesedimii. 🙂 ))
    PNL = PSD = blat USL.

    • In ultimii ani am văzut unde se poate ajunge prin alocarea discreționară a fondurilor, după bunul plac al puternicilor zilei. A rezultat o dezvoltare haotică și, de multe ori, total ineficientă.

      Aceea perioadă marcată de diletantism s-a încheiat în sfârșit! Actualul Guvern are ca prioritate dezvoltarea comunităților locale

      Procesul de modernizare va demara imediat ce vom avea un Guvern legitimat de votul oamenilor și îmi doresc acest lucru.”, a spus Klaus Iohannis.

    • E greu sa accepti , dar Romania se va schimba rapid . Doar citeste ce a spus presedintele

    • Da scuze pentru lipsa corecturii

    • Băi băieți si fete de la Propaganda PNL, imi dați citate din Iohannis?
      Maine-poimaine ne puneti sa recitam din cartea dumnealui.
      Cum se va schimba România?
      Cu cine? Cu Panturoiu, cu Pecingina -avocatul secretar de stat care zice că a trăit din pensie, cu modelul de chilori Andrei Baciu, cu Alin Istrate sau poate cu amanta lui Tomac ajunsă secretar de stat?
      Sau, cine stie, cu Cumpanashu, prietenul tuturor liberalilor si pesedistilor.
      Poate cu fiica lui Anisie, consilier parlamentar încă din facultate?
      Sau cu „Grinda” care, într-o țară normală, era luat pe sus de Fisc?
      Poate cu Bolos de la Fonduri Europene care a terminat facultatea nici el nu stie când si a fost luat în calcul de toate partidele?
      Eventual cu toti consilierii concediați si reangajati prin spate la un alt minister?
      O să rămâneți In curand doar voi, de la Propaganda Deșănțată PNL, ăia de la PSD, pensionarii si cam atât.

      Dacă totul era frumos si parfumat, crestere economică, economie care poate sa sustina majorarea cu 40% a pensiilor, ba si pensiile speciale, plus rudele peneliste adăugate la cele pesediste, de ce i-ati mai dat jos pe pesedisti?

    • ari ? lasa gargariseala si fake-urile si fii baiat cuminte si spune adevarul

    • @Albina dragă, adevarul adevarat :))) este că Propaganda PNL nu poate sa conteste ce am scris si atunci bagă tampenii, ca tine.

    • ARI fii intelept si incearca sa vezi mai departe de virful nasului . Nu mai scrie doar baliverne

  13. Bravo, dle Catu!
    Un profesionist care NU are ce discuta cu discotecarul Orlando Teodorovici, de Ferentari, scolit pe seara, in timp ce muncea, Orlando NU a facut nici 1 zi de Facultate la zi, a muncit din prima zi dupa liceu si asa a terminat ASE, pe seara, cu Diploma adusa acasa ASEul!
    „Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a ajuns de pe băncile liceului direct în Ministerul Transporturilor şi are o carieră bazată integral pe munca la stat, fără a lucra nici măcar o zi în mediul privat.
    A absolvit liceul în anul 1990, la Spiru Haret, în Bucureşti. De acolo, actualul ministru al Finanţelor a intrat direct în câmpul muncii – şi nu oriunde, ci chiar la stat. El a fost angajat încă din anul 1991 ca referent resurse umane la Ministerul Transporturilor, fără nici un pic de experienţă.
    n anul 1993 Teodorovici a decis să se ocupe de studii, el intrând la Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, facultate pe care a absolvit-o în 1997. Nu se ştie însă dacă actualul ministru a făcut studiile la zi sau la FARA Frecvenţă: până în anul absolvirii, el a fost în acelaşi timp şi student, şi referent la Ministerul Transporturilor. Ciudăţenia a fost observată şi postată pe Facebook de deputatul Robert Turcescu.”
    https://www.gov.ro/fisiere/ministri_fisiere/18-01-29-10-59-23Teodorovici_Orlando.pdf

    Spre comparatie, uite CVul dlui Fl Catu:
    http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/prezentare/CVFlorinCitu_en.pdf

    Orlando, rusine, analfabet ordinar!!
    Bravo, dle Catu!

    • Propaganda deșănțată are prostul obicei de a exasperat lumea. B. . Grinell – Iowa University nu este nici macar in primele 350 de locuri in topurile mondiale.
      Dar, dacă le stiti pe toate, cum si-a platit taxele(minim 40 000 dolari/an) sau cine l-a sponsorizat? Erau ani crunti in România atunci.
      Devine interesant personajul: să te duci tocmai până în Iowa sa faci o facultate de doi bani si, apoi, sa fii angajat la nu’s ce bancă nationala etc. Hmmm

  14. Florin Cîţu: ”Personal, cred că pensiile ar fi trebuit mărite încă de la începutul acestui an, nu de la 1 septembrie.”

    Chiar şi numai această declaraţie, probează cu vârf şi îndesat că PNL = PSD şi împreună sunt cel mai mare pericol pentru România.

  15. @ andrei

    depinde cu ce dobanda iei imprumutul

    dupa ce katzu a spus ca a gasit DOUA BUGETE (apropo unde sunt), ca e o gaura imensa in buget

    cum dreaqu mai vrei sa primesti imprumut avantajos

    e ca si cum vrei sa iti vinzi vaca in targ si in loc sa o lauzi spui ca e stearpa, desi acasa in batatura ai doi vitei gemeni nascuti chiar de ea

  16. Mi-e scarba de Citu. Bai ministru de finante a lu peste… Ori sunt bani la buget ori nu sunt? Pana acu’ o luna o ardea ca nu mai sunt bani, ca Teodorivici si PSD au parjolit tara si ca au secatuit pana si fondurile de rezerva ale guvernului. Si ca ii chiama pe aia de la FMI sa ne consilieze, si ca a sesizat Comisia Europeana ca Romania nu are incotro si intra in procedura de deficit excesiv… Acu’ dupa blatul cu primarii intr-un singur tur intoarcere cu 180 de grade. Sunt bani suficienti pentru majorarea pensiilor nu din toamna ci chiar de maine. Ma intreb, b*ou’ asta de Citu are habar ce mesaj transmite electoratului? Toata lumea o sa credeada ca PSD si Teodorovici ne-au lasat cu rezervorul si canistrele pline. Unii sunt prosti fara nici o speranta…

  17. Textul în cauză e scos din context, lăsați-o-n piața matache, G4 Media, parcă nu e de coșmar totul oricum, oamenii ăștia merg sa-i toace toți în comisii, în seara asta sunt linsati la latine, sunt pur și simplu de sacrificiu, pentru anticipate.

    • Deja ne dau lacrimile……bieții oameni, ce de sacrificii pentru biata țară si unii s-au apucat să-i critice…..
      Sigur nu sunteti de la pesedime? Că propaganda seamănă mult.

    • @Gabriela Constantinescu
      Bine că ai băgat tu textul în context. Acum dă-i pumni şi picioare-n gură, să stea acolo.

  18. Visul tău este să realizezi un proiect și vrei să faci un împrumut, dar toate încercările tale de a obține credit au fost în zadar. Ai o oportunitate acum. Pentru toate nevoile dvs. de credit, vă rugăm să ne trimiteți solicitarea dvs. de credit, în timp ce ne anunțați suma pe care doriți să o împrumutați. Suntem disponibili 24 de ore pe zi prin e-mail rainteauolivier1@gmail.com, iar condițiile noastre de credit sunt foarte simple și accesibile tuturor.
    Adresa mea de e-mail este următoarea: rainteauolivier1@gmail.com