G4Media.ro

Licitație de 68 de milioane de lei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj

sursa foto: Ministerul Sănătății

Licitație de 68 de milioane de lei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj

Ministerul Sănătății a lansat joi licitația pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, unul dintre cele trei spitale a căror construcție trenează din 2015, potrivit unui comunicat al instituției.

Licitația, lansată pe platformele electronice de specialitate ale României și UE (SICAP și JOUE), estimează o valoare a contractului de 68.604.513,80 lei fără TVA, iar termenul de depunere a candidaturilor este 17 februarie 2020.

Este al doilea spital regional, după cel din Iași, pentru care ministerul a lansat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare. Câștigătorul desemnat are termen un an de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, iar ulterior va începe procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului.

Cele 3 spitale regionale de urgență vor fi organizate pe centre clinice:

• Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;

• Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;

• Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

• Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

• Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;

• Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;

• Centru radioterapie şi oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară- Spitalul Regional Craiova

Numărul total de paturi:

Iasi = 850 paturi

Cluj = 849 paturi

Craiova = 807 paturi.

La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.

Foto: Macheta spitalului regional din Cluj (Sursa: Ministerul Sănătății)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. WTF, De ce nu fac proiect unic?

  2. 14 milioane de Euro doar proiectarea? Sa inteleg ca o sa fie dotat cu propriul tobogan/propriile scari rulante, functie de numarul pacatelor fiecaruia ?

  3. Vad ca nu sesizeaza nimeni care este problema reala ! Problema reala este ca spitalele regionale sunt o mare tampenie !!!
    In fiecare capitala judeteana avem cel putin un spital cu sectie pentru urgente. Toate se plang ca nu au dotari , personal, se lupta cu infectiile intraspitalicesti, etc. De ce sa nu ne ocupam cu rezolvarea acestora ? in loc de cai verzi pe pereti ?
    Spitatlele astea uriase sunt /vor fi adevarate aspiratoare de bani multi. Realizarea lor se va face pe durate f lungi, pentru ca nu vor fi bani.
    Si cu personalul medical ce facem? Ca si asa nu avem destul ! Cum completam necesarul la astfel de spitale uriase ?
    Si transportul de urgenta la ele, cu helicoperul sau salvarea, creeaza multe probleme !
    Spitalele aste regionale sunt o inventie a PSD, ca sa scoata ochii oamenilor ! Si sa ofere contracte grase la, evident, firmele care trebuie!