G4Media.ro

Kremlinul vrea să unească teritoriile ocupate ale Ucrainei într-un nou district federal…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Kremlinul vrea să unească teritoriile ocupate ale Ucrainei într-un nou district federal în cadrul Federației Ruse

Rusia se pregătește să reunească teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporijia, precum și regiunile separatiste Lugansk și Donețk, într-un district federal separat al Federației Ruse, scrie Meduza.io, care citează „trei surse apropiate de administrația președintelui Federației Ruse”.

„Districtul ar trebui să apară după ce în aceste teritorii vor avea loc referendumuri privind aderarea la Rusia”, a explicat una dintre surse.

Potrivit interlocutorilor lui Meduza, Boris Rapoport, șeful adjunct al Departamentului Administrației Prezidențiale pentru Afaceri ale Consiliului de Stat, supervizează crearea districtului. El s-a ocupat deja de Donbass în 2014 – atunci oficialul a ocupat funcția de șef adjunct al departamentului pentru cooperare socio-economică cu țările CSI. La acea vreme, autoproclamatele RPD și RPL erau supravegheate de Vladislav Surkov (în funcția de consilier prezidențial) de la Kremlin. Împreună cu Surkov, Rapoport a lucrat de la mijlocul anilor 2000. Atunci Surkov era șef adjunct al Administrației Prezidențiale, iar Rapoport era șef adjunct al departamentului de politică regională al Kremlinului.

La Kremlin, Rapoport este numit „manager de criză”. De exemplu, el a fost cel care a lucrat în Teritoriul Primorski în timpul campaniei pentru postul de guvernator al lui Oleg Kozhemyako în 2018, după ce candidatul precedent din partea guvernului nu a reușit să câștige alegerile împotriva unui comunist. Potrivit surselor Meduza, Rapoport a participat, de asemenea, la alegerile guvernamentale din 2019 din Sankt-Petersburg, în care Alexander Beglov a candidat pentru putere. În anul următor, el a fost implicat și în alegerile pentru Adunarea legislativă a orașului. Iar în 2021, oficialul a intrat în sediul Rusiei Unite la alegerile pentru Duma de Stat.

Potrivit surselor Meduza, Rapoport recrutează în prezent personal pentru a lucra în administrațiile republicilor autoproclamate din Donbass, în orașele din RPD și RPL, precum și în „administrațiile civilo-militare” din regiunile ucrainene Herson și Zaporojie. Acești oficiali sunt cei care vor trebui să pregătească organizarea referendumurilor privind aderarea la Rusia. Până în prezent, se discută două date. Prima este „la mijlocul lunii iulie, dacă situația de pe front o va permite”. Iar cea de-a doua, „mai reală” – pe 11 septembrie, când au loc alegeri și în Rusia.

Mai mulți strategi politici intervievați de Meduza sub rezerva anonimatului au declarat că au primit deja oferte pentru a lucra în calitate de „comisari politici” în teritoriile ucrainene. Acestora li s-au oferit posturi de șefi adjuncți de orașe. „Să supravegheze politica, viața publică, mass-media, pregătirile pentru referendumuri. Chiar și programe sociale”, a explicat unul dintre ei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Uniti-le tovarasi, ca dupa ce sosesc rachetele americane, o veti lua la fuga(daca mai apucati).

  2. acest stat terorist vrea sa faca multe, intrebarea este daca lumea poate sa accepte ca prin genocid si furt pe fata, poate accepta asa ceva?

  3. Dupq ce omoara oameni, iar 60 80% fug din zona, fac referendum cu pusca la urne. Oare ce o ieși la vot?

  4. Sunt curios daca Occidentul va anula si repara recunoasterea Kosovo si astfel sa duca la reintregirea naturala a Serbiei, pe ce fel de argumente de drept international va mai putea Rusia sa faca razboi si sa anexe teritorii ilegal?

    Toate narativele Rusiei din Moldova, Georgia, Ucraina, Caucaz se bazeaza pe precedentul Kosovo. Fara Kosovo, Rusia nu mai poate justifica Crimea, Donbas, Lugansk, Transnistria etc

    • Vezi ca esti pe pustii.

    • Rusia nu are nevoie de nici un precedent ca sa-si justifice mizeriile.

    • Recunoașterea Kosovo a fost cam singura opțiune pentru a se stopa vărsarea de sânge declanșată de armata sârbă împotriva etnicilor albanezi. Înainte de Kosovo, sârbii lui Milosevici s-au făcut vinovați de atrocități comise împotriva etnicilor musulmani în Bosnia-Herțegovina, vezi masacrul de la Srebrenita din 1995, după care au început în Kosovo până s-a umplut paharul și au trebuit să fie alungați de acolo de forțele NATO. Situația nu este deloc asemănătoare cu cea din Crimeea și Donbas, rușii punând stăpânire pe cele două provincii aproape imediat după răsturnarea lui Ianukovici de la putere și fără să poată demonstra în mod plauzibil că minoritatea rusă din acele zone ar fi pusă în vreun fel în pericol de noua putere de la Kiev.

  5. Abia astept sa apara romanasii sa spuna ca da dom’le, asa trebuie, apartin istoric Rusiei.
    Dupa vad cum fac spume cand spui acelasi licru despre Transilvania si Ungaria.

    • Kelemene, îți spun ceva care sigur îți place. Trianon.

    • Același ,,licru” nu putem păți , nu sunt situații nici pe departe similare , dar ce ne-am face fără astfel de comentarii ?

    • Transilvania este OK – drepturile minorităților se respecta cu sfințenie. Asa de bine ca multi tineri maghiari de abia o rup pe românește.
      Spre deosebire de Donbas, unde Ucraina a interzis limba rusa in scoală desi vorbitorii nativi de rusa sunt majoritari in zona.

    • Frumos cum te legi de typos. Apropo, pui virgula cum nu trebuie ( daca chiar vrei sa fim nazi). Nu se lasa spatiu intre primul cuvant si virgula. Pwp.
      Also, sunt roman, nu am legaturi cu vreo familie maghiara sau cu statul maghiar. Insa adevarul istoric e asta. 1918 si tratatele cu tarile invinse au fost absolut niste atrocitati. Nu o spun eu, o spune intervalul chiar 1939-1945.
      De asemenea, fie si cu atat de mult teritoriu, conducerea de la Bucuresti s-a dovedit incapabila sa ajunga la nivelul Ungariei. Nici dupa intrarea in UE.
      Oricum ar fi, foarte multi romani din Transilvania regreta caderea Dualismului. Gradul de civilizatie era net superior. Dar liderii politici de la Bucuresti au promis marea cu sarea si au dat balta cu namolul.
      In legatura cu drepturile minoritatilor, nu vorbesc despre abuzurile ce au fost comise in legatura cu proprietatile fostilor maghiari, proprietati care nici acum nu sunt retrocedate toate.
      Apoi, acum cativa ani parca Presedintele Republicii a umilit sasii pe teritoriul unde sunt de sute de ani(stiu, nu sunt unguri, dar sunt maghiari). Mai mult, avem un partid maricel in Parlament care are tente de xenofobie. Orice asemanarea cu „nazistii” ucrainieni este o coincidenta.
      De ce Rusia nu a introdus niciodata o actiune pe rolul CIJ? Dar pe rolul CEDO? Ucraina e o tara care sta prost cu drepturile omului, dar nu e la nivelul Irak care a comis genocid condamnat de ONU si care a mai invadat si ceva tari, la fel – actiune condamnata de ONU, chiar de CS ONU.

  6. Dementu de Bideu face si el ceva? De Ursula numai zic ca-i panarama.

  7. rusia trebuie oprita si umilita, altfel nu se va potoli niciodata.