G4Media.ro

Japonia comemorează 76 de ani de la bomba de la Hiroshima. CIO…

Sursa foto: https://pixabay.com/

Japonia comemorează 76 de ani de la bomba de la Hiroshima. CIO a refuzat ca sportivii să se alăture ceremoniei

Supravieţuitori, rude ale celor dispăruţi şi doar câţiva oficiali străini au participat vineri la ceremonia care a avut loc la Hiroshima (vestul Japoniei) pentru a comemora victimele şi a cere pace în lume, anunță Agerpres.

Japonia comemorează 76 de ani de la bombardamentul atomic de la Hiroshima, însă ceremonia a fost umbrită de refuzul Comitetului Internaţional Olimpic ca sportivii să se alăture ceremoniei şi să ţină un minut de reculegere la Jocurile Olimpice în curs de desfăşurare la Tokyo, relatează AFP. Din cauza pandemiei, publicul larg nu a avut acces la ceremonie, ca şi în 2020, dar a putut să o urmărească pe internet.

Participanţii, purtând mască şi majoritatea îmbrăcaţi în negru, au ţinut un minut de reculegere la ora 08:15 (joi 23:15 GMT), la care bomba atomică americană a fost lansată asupra oraşului în urmă cu 76 de ani. Această tragedie ”a învăţat omenirea că ameninţarea altora pentru a se apăra nu aduce beneficii nimănui”, a declarat primarul oraşului Hiroshima, Kazumi Matsui, într-un discurs.

Bomba atomică de la Hiroshima a ucis 140.000 de persoane din 6 august şi până la sfârşitul anului 1945, iar cea aruncată la Nagasaki pe 9 august 1945 a ucis 74.000 de persoane în aceeaşi perioadă. Japonia a capitulat la 15 august 1945, punând capăt astfel celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. pai lgbtq e mai important la fel si blm, ce stam sa ne amintim de niste sute de mii de morti. Ingenunchem pt lucrurile importante imbracati in curcubeu.

  2. E trist ce s-a întâmplat acolo dar…. comemorează și victimele japonezilor din război ?

  3. In Japonia nu mai e voie sa comemoreze atomicele, sunt de la stapanii lor actuali. Mai degraba rescriu cartile de istorie sa spuna ca le-au trimis rusii sau chinejii decat sa supere pe Robinette. La fel cum mortii bombardati de la noi in din tara nu au nici macar o placuta

  4. criminalul de razboi Duggeen a dat nucleara