G4Media.ro

iPhone 12 a fost retras de pe piața franceză din cauza radiaţiilor…

Sursa Foto: digitaltrends.com

iPhone 12 a fost retras de pe piața franceză din cauza radiaţiilor / Apple a contestat raportul Agenției Naționale pentru Frecvență

Agenția Națională de Frecvență, care supraveghează frecvențele radio, precum și expunerea publicului la radiații electromagnetice, a impus guvernului francez să retragă de pe piață iPhone 12. Acest lucru se datorează cantității excesive de unde electromagnetice emise de telefon capabile să fie absorbite de corpul uman. În acelaşi timp Agenția a cerut companiei Apple să rezolve cât mai rapid problemele acestui model, relatează Euronews

Conform legislaţiei europene, un telefon, atunci când este ţinut în mână sau în buzunar, pentru a proteja corpul uman de absorbţia radiaţiilor trebuie să emita maxim 4W/Kg. Testele efectuate de Agenția Franceză au constatat un nivel mediu de emisii de aproximativ 5,74 W/Kg.

Potrivit declarației autorității franceze de reglementare, actualizările corective pentru iPhone 12 vor fi monitorizate de agenție, iar în cazul în care nu funcționează, Apple va trebui să recheme definitiv și telefoanele vândute deja.

Cu toate acestea, compania Apple a contestat concluziile, susţinând că dispozitivul respectă toate normele care reglementează radiațiile.

Sursa: Euronews/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...