G4Media.ro

Învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astazi,…

Foto: USLIP Iași

Învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astazi, cred 44% dintre profesorii din România, iar 6 din 10 văd partidele politice doar ca pe un mijloc prin care politicienii să-și facă o carieră – sondaj CNCD

44% dintre profesorii din România cred că învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astăzi, potrivit unui sondaj al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). De asemenea, 6 din 10 profesori văd partidele politice doar ca pe un mijloc prin care politicienii își fac o carieră.

Această percepție a profesorilor arată lipsa de încredere în sistemul educațional în care ei înșiși activează, existând riscul de a transmite aceste păreri și elevilor, potrivit studiului.

49% de exemplu, sunt de acord că „în zilele noastre cei mai mulți care încalcă legea scapă nepedepsiți”. „Nu contează legile oricum cei de la putere fac ce vor ei”, afirmație cu care sunt mai degrabă de acord 46% dintre participanții la sondaj.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: USLIP Iași

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. era bun tare , imi amintesc ca acum ! de fapt avântul luat dupa ’89 de tărișoară „educaților” alora li se datorează !

  2. La noi 1 din 10 profesori au în jur de 30 de ani. Evident ca toți ăia 44% trebuie dați afară de urgență. Să nu uităm că si Varanu e profesor în imitația asta de țară.

  3. Mafia statala, terorismul si coruptia endemica nu existau in Romania.

  4. Normal ca era mai bun invatamantul , profesorii erau respectati si isi faceau meseria cum trebuie..
    Astazi profesorii sunt injositi de catre elevi si parinti.
    Au salarii mici comparativ cu epoca Ceausescu unde nu le lipsea nimic.

  5. Sunt total de acord: dupa 2000 Invatamantul a devenit bataia de joc a politrucilor: celebrele fabrici de diplome preferatele politrucilor si ale clinetelei lor politice au dus Invatamantul la un nivel ridicol, Romania e ultima in TOATE TOPurile legate de Educatie!
    Am terminat facultatea in ’79, 5 ANI de facultate pe bune plus Anii de liceu unde AM INVATAT carte ca lumea, nu ca analfabetii pe care ii vad azi in fruntea Romaniei, toti cu colectii de Diplome de tot soiul de la fabricile de diplome!
    UNUL macar NU a avut o afacere de succes, nici unul macar NU e-n stare sa conduca, pe nici unul NU-l vad capabil sa conduca PERFORMANT o firma sau o Institutie, TOTI ar ajunge muritori de foame intr-o societate bazata pe MERITOCRATIE si PROFESIONALISM.
    Degradarea Educatiei e si a fost facuta cu buna stiinta: cu cat mai putin sunjt Educati romanii, au atat mai usor pot fi mintiti la VOT cu promisiuni goale!
    Aratati-mi un CV demn de lauda al vreunui politruc care azi conduce Romania: nici unul, TOTI au avansat in „cariera” DUPA ce au intrat in politica!
    „Romania educata” a prezidentului mut si ascuns la Cotrocnei e o poveste goala de continut, mai ceva decat povestile de adormit copiii…
    Nici NU urmaresc altceva acesti politruci: Romania PeSeDista domneste mai ceva ca-n vremea lui Dragnea!!!

  6. Invatamantule era cum era/este cum este datorita/din cauza modului de admitere în licee, existentei/eliminării „treptei a 2a” , creșterii accelerate a nr de locuri în facultăți și implicit a modului de admitere în facultate . De la aceste schimbari a început sa se împută pestele. Și atât.

    • Plus „sistemul” pus la punct de „a te face ca predai” la clasa pentru aface indispensabile meditatiilor….fara numar si note acordate in directa proportie cu cadoul/spaga/cotizarea la meditatii, totul cu acordul, ba chiar incurajarea parintilor inconstienti! Asta-i natia, cu ea defilam!

    • corectez: a face loc meditatiilor

    • Ce am scris eu a fost POLITICA OFICIALA A STATULUI ROMÂN.
      Apucăturile au apărut ca urmare a acesteia. Asa cum s-a „adaptat” fiecare și cum a reusit sa fenteze.
      Cine știe cum ar fi fost dacă sistemul rămânea la fel. Dar cum zic unii, asta e evoluție. Sau nu?

  7. Dacă observați toți politicienii sunt absolvenți de facultati de apartament, plus că valoarea educației primite este confirmată de facultățile serviciilor, gen SNSPA. Acum toți sunt specializați în management, dar dacă îi pui nu se pot organiza pe ei. O întrebare dacă învățământul dinainte de 89 era mai bun cine îi oprește să se revină la el?

  8. Tot la fel cum mulți profesori sunt acolo doar pentru un job călduț.

  9. Era bun pentru perioada aia dar lumea evoluează. Profesorii au rămas în urma, la fel și învățământul, de asta suntem unde suntem.