G4Media.ro

Problema pierderilor de învățare să fie tratată și altfel decât prin programe…

Foto: Pixabay.com

Problema pierderilor de învățare să fie tratată și altfel decât prin programe de recuperare: elevii să fie învățați să aibă din nou încredere în puterea lor de învățare, încredere strâns legată de succesul academic – expert britanic

Un nou studiu publicat la sfârșitul lunii ianuarie a.c. de revista Nature confirmă încă o dată că progresele de învățare ale elevilor au încetinit considerabil în perioada pandemiei, iar noile evaluări, realizate preponderent în țări dezvoltate, echivalează aceste pierderi cu o perioadă de circa 35% dintr-un an școlar, semnalează o expertă britanică în publicația The Conversation, după cum scrie EduPedu.ro.

Aceasta apreciază însă că, deși chestiunea pierderilor de învățare este abordată generic prin discuții privind măsurile necesare recuperării materiei pierdute, este utilă (și) o altă abordare, care să se concentreze pe un efect-cheie al întreruperii activităților școlare – pierderea încrederii elevilor în propria putere de a face față cerințelor. În analiza citată, Clare Wood, director al Centrului de Cercetare în Limbaj, Educație și Inegalități de Dezvoltare al Nottingham Trent University, pune în oglindă cercetările privind pierderile de învățare și măsurile de recuperare care se impun post-pandemie, pe de o parte, și celelalte efecte majore cauzate de izolarea de elevi pe perioade îndelungate.

Analiza publicată în Nature de experți ai unor universități din Franța și Marea Britanie, citată de experta menționată, se bazează pe 42 de studii din diverse țări, în special din SUA, Marea Britanie și Olanda, realizate între 2020-2022. Aceasta constată că pierderile s-au concentrat mai mult în anumite materii – mai degrabă la matematică, decât la citire – și au apărut la începutul perioadelor de izolare, rămânând relativ constante în timp.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Atata timp cat etaloanele lor sunt nulitati intelectuale,borfasi,bombardieri,hoti,batausi,mafioti,etc,de unde vreti performanta?cand la moda e sa fugi de munca?

  2. Ei si ce daca pierd „la invatatura” ? Ma uit la „clasa politica” romana si vad ca lipsa de invatatura „nu le cauzeaza” ! Ba un „ciolac” vorbeste nonstop fara sa spuna NIMIC nou sau adecvat – Dar …. turue si …. se imbogateste ! Apropo Cilacule : Am putea sti si noi CE AVERE AVEAI CAND INTRASI IN PSD ? Cat ai azi vom afla mai greu !!! Ca s-a mai umplut sacul !!