G4Media.ro

Inspectoratul Școlar Sibiu acuză Institutul Național de Statistică de faptul că prezintă…

Inspectoratul Școlar Sibiu acuză Institutul Național de Statistică de faptul că prezintă date eronate / Replica vine după ce în media a părut știrea că județul Sibiu e pe primul loc la abandonul școlar / „Cifrele arată că în Sibiu, în ultimii 4 ani, abandonul nu a depășit 0,5%”

Datele Institutului Național de Statistică (INS) privind rata abndonului școlar nu sunt reale, iar informațiile care au fost preluate de o serie de publicații online, potrivit cărora Sibiul ar fi pe primul loc în țară la acest capitol, sunt eronate – transmite Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sibiu, citat de Turnul Sfatului.

Instituția a reacționat la informațiile apărute într-un articol publicat pe cursdeguvernare.ro, despre disparitățile teritoriale, în cre apare un subcapitol, întitulat „România educată: Sibiu, cea mai mare rată a abandonului școlar”.

În articol se menționează că valorile maxime ale ratei abandonului școlar „se înregistrează în județele Sibiu (5,5%), Mehedinți (3,9%), Caraș-Severin (3,8%), Satu Mare (3,8%) și Hunedoara (3,6%)”. Publicația atașează o hartă în acest sens, de unde reiese că face referire la datele INS din 2019.

„Datele oferite de INS nu corespund datelor reale referitoare la abandonul școlar din județul Sibiu, definit prin Legea 1/2011 (Legea Educației Naționale), cu modificările și completările ulterioare, de aceea vă prezentăm aceste date și explicațiile necesare în acest comunicat. Pentru anul școlar 2018-2019, rata de abandon reală a fost de 0,38%”, transmite IȘJ Sibiu într-un comunicat, ca răspuns la cele difuzate în presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca este adevarat ce ne mai miră. Toti cei care sunt directori la INS la nivel central si judetean sunt unsi in functie de baronii locali, unii din ei fara nicio pregatire, dar pentru faptul ca au contribuit la campaniile electorale.