G4Media.ro

În Grecia, una dintre cele mai liberale ţări din sud-estul Europei, a…

În Grecia, una dintre cele mai liberale ţări din sud-estul Europei, a fost numit primul ministru declarat deschis gay

Grecia a numit luni primul ministru care se declară deschis gay, în cadrul remanierii cabinetului efectuate de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, relatează website-ul Greek Reporter.

Nicolas Yatromanolakis face istorie politică în Grecia, în timp ce va deveni viceministru al ţării pentru probleme de cultură contemporană.

El va lucra în Ministerul Culturii şi Sportului, sub conducerea Linei Mendoni, care rămâne în post după remaniere.

Drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgen) au evoluat semnificativ în ultimii ani în Grecia, făcând-o una dintre cele mai liberale ţări din sud-estul Europei, notează site-ul grec de ştiri.

Discriminarea nu mai este ceva obişnuit, deşi persoanele LGBT în Grecia încă se confruntă cu provocări sociale prin care nu trec cele non-LGBT.

În ciuda acestui fapt, opinia publică greacă despre homosexualitate este considerată în general liberală din punct de vedere cultural, cu uniunile între persoane de acelaşi sex recunoscute legal din 2015.

Yatromanolakis s-a născut la Atena în 1975. El deţine o licenţă în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale la Universitatea Panteion din Atena şi un master în politici publice la School of Government de pe lângă Universitatea Harvard.

El a lucrat în diferite funcţii de conducere în companii greceşti şi multinaţionale precum Microsoft, V+O Communication, S&B Industrial Minerals şi Alpha TV, de asemenea la Fundaţia Elenă pentru Politică Europeană şi Externă (ELIAMEP) şi Universitatea Harvard.

A fost membru fondator şi membru al comitetului director al partidului politic Potami, precum şi manager de campanie al formaţiunii pentru alegerile europene din 2014. La alegerile parlamentare din ianuarie 2015, el s-a clasat pe locul doi printre candidaţii partidului în districtul Oraşul Atena. A părăsit Potami în 2016.

Nicolas Yatromanolakis a activat în domeniul drepturilor omului, concentrându-se asupra drepturilor LGBT+. A participat voluntar la organizaţii nonprofit care se concentrează pe incluziunea socială a populaţiilor vulnerabile, precum şi pe sănătatea mintală şi fizică a copiilor.

Sursa: Agerpres

Foto: Nicolas Yatromanolakis / Sursa: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Excellent!👍

  2. Vai de capul lor……

    • Poate de al tău. Ai văzut ce educație are? Te poți compara ca educație cu el că să-ți permiți să jignești făcând o astfel de afirmație. Urât!

  3. 😂 Să găsească și la noi unul sau să recunoască Vasili că Cîțu

  4. Păi grecii au tradiție încă din Antichitate!

    • Personal, dupa ce am fost in Grecia in vacanta aproape 10 ani la rand, consider ca suntem cu 20 de ani in urma lor ca mentalitate, patriotism, coe ziune sociala, nivel de educatie. Si in concluzie, toate aceste lacune se reflecta in nivelul de trai, in incapacitatea de a construi cevad durabil, coruptie endemica si multa, multa, multa prostie la toate nivelurile societatii noastre.

    • Pai,turcii chiar ii spuneau „amor grecesc”,iar sultanii il practicau cu mare placere

    • catre @dan. Cand faci afirmatia ca sultanii erau homosexuali trebuie sa si dovedesti. ,,Cazul ipotetic” cel mai celebru e Mahomed al- II- lea. Un pictor venetian (Venetia era atunci in Razboi cu Imperiul Oroman) l-a pictat la Venetia infatisandu-l tinand in mana o garoafa, floarea favorita, si de aici a ramas ,,folclorul” ca ar fi fost homosexual. Astea cica sunt ,,dovezile”.
      Deci, pana a afirma ca sultanii otomani erau homosexuali trebuie nitel niste dovezi. Nu sunt suficiente doar unele ,,propagande de razboi” ale inamicilor sultanilor care pretindeau ca unii sultani turci erau homosexuali.

  5. Homosexualii sunt bolnavi mintali. Sa pui unul sa conduca o tara…

    • Și mă rog, cum se numește boala? Poate ai cunoștințe în domeniu care te recomandă să te exprimi. Eu nu cunosc să fie o boală faptul că ești homosexual, ci un dat. Așa ești definit ca persoană. Deranjant este faptul că fără nicio jenă se aruncă cu un astfel de stereotip. Acesta este un derapaj homofob grosolan. Rușinos!

  6. Suntem niște nesimțiți nu respectăm drepturile minorităților sexuale, propun ca primă condiție în numirile posturilor de conducere și să și primeze în desemnarea șefilor din toate departamentele să facă parte din comunitatea CURcubeilor

  7. Ce să regret și ce să merite!?! Faptul că prezinți ceea ce crezi tu în legătură cu subiectul? E ușor să dai sfaturi de pe margine. Te-ai vindecat tu și acum te simți împlinit?!? Lumea științifică nu a ajuns la o concluzie privind dobândirea orientării sexuale. Ce prezinți tu sunt situații care pot exista, dar care nu reprezintă o regulă generală. Cunosc cazuri care nu au nicio legătură cu ceea ce spui tu, pur și simplu așa au simțit de la început și s-au ferit să se expună până într-o zi. De aceea sunt convins că este un dat, fără nicio legătură cu politica. N-am auzit pe nimeni care să se fi vindecat de homosexualitate, fapt care să fie recunoscut medical. Problema nu este la cei care aparțin minorității sexuale, ci la cei care din diferite motive au reacții împotriva lor, tratându-i în diferite feluri, care mai de care mai oribile, cu alte cuvinte reacții homofobe. Chiar dacă nu ai folosit o exprimare indecentă, ideea desprinsă din textul tău este de departe una homofobă. Jalnic!

  8. Ce comentariu grețos! Cum e posibil să cataloghezi pe cineva când nu cunoști persoana?!? Și incitant pe deasupra. Cu alte cuvinte, de ce ești decent când poți fi mitocan, cam așa sună postarea. În mod normal s-ar fi impus blocarea unei astfel de postări