G4Media.ro

”If he wins”. Revista Time prezintă un program care dă fiori dacă…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Dacă zice că oamenii iubesc dictatura și participă la alegeri și câștigă, ce vreți mai mult?

  2. Donalt Trump viseaza la cai verzi pe pereti. E clar ca omul poseda un creier cu o gandire simplista care nu poate gasi solutii la problemele complexe pe care le ridica conducerea unei super-puteri mondiale. Sa vrei sa ramai singura super-putere mondiala dar fara sa plateti pretul pt asta e o iluzie trista. Pai daca SUA ameninta Europa, Coreea de Sud sau chiar Japonia ca nu le va mai oferi protectie militara, ce credeti ca vor face acele tari in momentul urmator? Vor sacrifica Ucraina, vor face niste deal-uri uriase cu Rusia si China, gazul si petrolul rusesc vor incepe din nou sa curga in Germania a carei industrie va dudui si va exporta din Rusia pana in Canda si din Africa pana in Amercia de Sud, iar Trump se va uita la SUA cum intra intr-o izolare tot mai accentuata fiind complet ignorata si de fostii aliati dar mai ales de rivali precum China. Relatiile astea geopolitice nu sunt o taraba cu hamburgeri unde strigi la oamenii strazii ca daca nu platesc pretul intreg nu le dai mancarea. Hai sa fim seriosi. Hai sa ne uitam un pic in istorie.

    • Nu e chiar asa. Pana la urma americanii nu sunt obligati sa rezolve toate problemele globului pe banii lor. Nu e prima data cand se izoleaza, au facut-o si in WWI si WWII pana la un punct. Iar diferendele sunt prea mari intre tarile democratice si cele dictatoriale ca sa existe o colaborare si oricum cu Rusia si China colaborarea nu poate fi decat de subordonare. In momentul in care tarile democratice vor incerca sa schimbe macazul, vor fi amenintate si santajate cu invazia. Costurile SUA cu apararea sunt imense datorita rolului lor mondial. Cat timp crezi ca vor mai putea suporta aceste costuri ? La un moment dat economia americana nu va mai putea sustine aceste costuri si vor trebui sa se retraga incet, incet de la conducerea lumii.

    • Mas,pana in acest moment al istoriei americanii nu si-au tradat aliatii in toata istoria lor. Dar probabil e momentul pentru primul republican care da democratia pe autocratia sovietica. Atata timp cat a incercat o lovitura de stat in cea mai importanta democratie a Planetei,de ce un republican nu ar sustine sovieticiii in conflictul cu Europa? Americanii nu au fost obligati nici in WW1 nici in WW2 dar totusi au trimis multi bani si multi soldati americani in sustinerea democratiei,dar acum diliul de Trump ar vrea taxa de protectie pentru asta. Adica se pisha pe toate sacrificiile americane in Europa(surprinzator fara facturare).

    • @ Mas – E o mare eroare ce spui tu acolo. Economia americana nu sustine si nici nu a sustinut vreodata nimic, dar absolut nimic pe gratis. Economia americana are numai si numai de castigat daca isi mentine si sustine aliatii traditionali. Avand in vedere interesele economice, ajutorul dat poate fi trecut la investitii. Da, probabil ca ar putea sa intoarca spatele democratiei traditionale si sa faca ce? Sa incerce aliante economice cu rusia si china? Pentru ca treaba cu izolarea nu functioneaza, sa fim seriosi, mare parte din economia infloritoare a SUA se bazeaza pe export-import, nicio tara cu economie functionala nu trece brusc la izolare, asta ar insemna declin total.

    • @Kafka Economia americana e self-sustained. Nu exporta asa mult precum Germania, Japonia si China, o mare parte din ceea ce produce este consumat in interiorul tarii, au resurse enorme si nu au nevoie de importuri de resurse. Per total, SUA nu depinde de altii. Este un mare importator de bunuri produse de altii nu pentru ca nu ar putea sa le produca ci pentru ca dpdv al costurilor e prea costisitor sa le produci in SUA. De aceea ei pot decide oricand cine ce si cat poate importa in SUA. Nici China, nici Germania, nici Japonia si nici alti mari exportatori nu pot supravietui cu piata interna lucru pe care americanii il pot face fara probleme.

  3. Asistăm la o perioadă deloc ușoră a istoriei moderne, anume: țările conduse de autocrați și dictatori se unesc pentru a mai transforma o țară democrată prin imixtiuni în alegerile DEMOCRATE, inhibând în același timp orice scânteie democrată în țările lor. Ruzzia la pus odată pe Trump președinte, practic a fost singurul președinte pentru care s-a chefuit la kremlin după alegerile din SUA.