G4Media.ro

Hotelierii din Poiana Brașov: O creştere a TVA-ului în HoReCa va afecta…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Pentru necunoscatori:
    Firmele isi calculeaza profitul cu pretul fara TVA.
    Ei sunt obligati de stat sa colecteze si TVA, iar aceasta taxa pe valoare adaugata este platita de consumator si este adaugata la pretul de baza la care firma vinde un bun/serviciu.
    De ex: Vand o moneda de argint la 100 de lei pentru care taxul obliga cetateanul sa mai plateasca o taxa pe valoare adaugata de 20% => pretul final fiind 120 de lei (100 merg la firma, 20 merg la stat).
    Daca TVA-ul scade la 10%, atunci avem 110 pret final (100 merg la firma, 10 la stat).
    TVA-ul merge la stat ca sa fie furat de corupti. Dupa ce ti-au luat 42% din salariu, mai platesti si TVA pt tot ce consumi.
    Traiasca socialismul!

    • erata: am scris taxul pe undeva:))) voiam sa scriu STATUL*

    • +1

      Dar vezi cazul Poloniei cu tva 0 la benzina si costul este 8.45 ron litrul…deci au redus pretul cu putin si au absorbit niste % in profitul lor. E si asta o mangleala dar exemplu oferit de tine e general valabil.

      Trebuie un tva de 5% la toate produsele si controale aspre.

    • TVA e 19%, inca nu ai aflat?

  2. Daca o taxa sau TV creste, va creste automat si pretul final.

    • si cu toate astea daca dispare taxa, pretul nu scade….adica de cele mai multe ori scade un pic si revine aproape de cat era cu taxa. evident, nimeni nu e hraparet 😀

  3. La ce servicii prestează pe lângă TVA la stat jumătate din profit ar trebui să fie colectat de OPC sub formă de amenzi. Oricum nu trebuie să îi plângem, am înțeles că guvernul lucrează la o schemă de ajutor pentru domeniul privat unde este inclus și HORECA.

  4. As vrea sa vad pe unul din HORECA ca plateste taxe pe bune…

  5. In sistemul Horeca este destula evaziune fiscala. Multi prefera plata cash, te intreaba daca ai nevoie de bon si factura. In restaurante nimic nu se arunca totul se recicleaza. Cand vor oferi calitate si clasificare stele ca in vest, atunci sa vina cu jelanii. Personalul din Horeca este cel mai prost platit si aduc din Asia.