G4Media.ro

Guvernul britanic va relaxa regulile de imigrație pentru lucrătorii străini, pe fondul…

Foto: MHA

Guvernul britanic va relaxa regulile de imigrație pentru lucrătorii străini, pe fondul crizei de personal din casele de îngrijire / Director de agenție de recrutare: O veste mult așteptată de angajatori

Lucrătorii de îngrijire vor fi adăugați pe lista de ocupații deficitare după o recomandare din partea Comitetului consultativ pentru migrație (MAC).

Drept urmare, lucrătorii din străinătate se vor putea muta în Marea Britanie cu persoane aflate în întreținere, inclusiv parteneri și copii, iar viza de muncă le oferă o cale către stabilirea în Regatul Unit, a spus Departamentul de Sănătate și Asistență Socială.

Guvernul a fost criticat anul trecut pentru excluderea lucrătorilor de îngrijire din noul său sistem de imigrare și de ignorare a rolului pe care l-au jucat în timpul pandemiei de Coronavirus.

Furnizorii de îngrijire se confruntă cu procente ridicate de posturi vacante și fluctuație a forței de muncă, iar presiunea asupra personalului este exacerbată de răspândirea recentă a variantei Omicron.

Săptămâna aceasta, Sam Monaghan, directorul executiv al MHA, cel mai mare furnizor de servicii caritabile din Marea Britanie, a cerut consiliilor locale să stabilească modul în care ar sprijini îngrijirea dacă lipsa s-ar agrava.

Furnizorul, care are aproximativ 7.500 de angajați, a spus că are de două ori mai multe locuri vacante decât de obicei și de două ori mai multe persoane absente. Aproximativ o cincime din casele sale (17) sunt închise pentru noi admiteri din cauza penuriei.

„V-am spus eu”

„Sectorul de îngrijire se confruntă cu probleme fără precedent provocate de pandemie, iar schimbările pe care le-am făcut în raport cu sectorul sănătății și îngrijirii vor întări forța de muncă și vor ajuta la atenuarea unora dintre presiunile cu care se confruntă în prezent.” a declarat ministrul de interne Priti Patel.

Foto: Sorin Ciociu

„Am spus întotdeauna ca la asta se va ajunge, și ma întreb de ce s-a așteptat atât! Vestea este foarte bună și sperăm sa nu vina prea târziu. Spun asta deoarece calitatea serviciilor sociale a suferit deja enorm în ultimile 8-10 luni, iar pe fondul noilor variante de Covid, criza de personal s-a acutizat atât de mult încât nu se intrevedeau soluții viabile pentru anul ce vine. Multor manageri din sectorul de îngrijire le-a ajuns cuțitul la os, mulți părăsind deja acest domeniu din cauza frustrării.” spune la G4Media Sorin Ciociu unul dintre managerii caselor de sănătate care a părăsit sectorul asistenței sociale de curând.

„Era de așteptat ca noi oportunități de angajare pentru cetățeni europeni să fie oferite în sectorul sănătății și îngrijirii datorita crizei majore de forță de munca cu care ele se confruntă.

Foto: Petru Clej

Probabil în următoarele șase luni vor urma si alte sectoare din economie care vor oferi noi oportunități deoarece exista încă multe disfuncționalități pe piața muncii.

Este cu siguranță o veste mult așteptată de angajatori, de casele de îngrijire. Însă este necesară o buna cunoaștere a pieței muncii europene, a migraților economici din țări precum Romania si Bulgaria, Portugalia si Italia, de unde veneau până înainte de Brexit mulți dintre îngrijitori pentru a pune în practică campanii țintite și reușite de recrutare.” a declarat la G4Media directoarea unei agenții de recrutare din Londra, Cristina Irimie.

Sursa: The Times

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Hopa, pai nu astia ziceau ca n-au nevoie de lucratori straini?
    Ca raman fara locuri de munca din cauza lor?

  2. Alt fel de sparanghel

  3. Super, un loc cu multa munca, grea si platit mai prost decat lucrator la Aldi sau McDonalds. Si unde s-au pus mandate de vaccinare ca de aceea au ramas fara lucratori, ca au plecat sa munceasca altceva, ami usor si mai bine platit, au lasat deoparte vocatia, din pricina presiunilor legate de vaccinare, care in UK sunt impuse celor care lucreaza cu persaone din casele de ingrijire, de aceea au probleme acum