
Guvernul a aprobat eliminarea indemnizaţiilor membrilor Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică / Cseke Attila: Reducem costurile serviciilor publice cu aproape 22 de milioane de lei pe an, în total. Economiile pentru 2025 sunt de 6,8 milioane de lei
Guvernul a aprobat, joi, eliminarea indemnizaţiilor membrilor Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, arătând că, prin această măsură, se reduc costurile serviciilor publice cu aproape 22 de milioane de lei pe an, în total, iar economiile pentru 2025 sunt de 6,8 milioane de lei. Începând cu data de 1 august 2025, activitatea desfăşurată în şedinţele plenare şi în comisiile acestei autorităţi consultative, care vizează activitatea poliţiei locale, va fi neremunerată, transmite News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
”Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, eliminarea indemnizaţiilor membrilor Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică – a anunţat ministrul Cseke Attila. Măsura adoptată astăzi este prima propusă de Ministerului Dezvoltării, pentru reducerea costurilor administrative, după învestirea noului Guvern. Începând cu data de 1 august 2025, activitatea desfăşurată în şedinţele plenare şi în comisiile acestei autorităţi consultative, care vizează activitatea poliţiei locale, va fi neremunerată.
Ministerul dezvoltării, Cseke Attila a subliniat: este o reducere semnificativă a cheltuielilor la nivelul administraţiei publice locale.
”Reducem costurile serviciilor publice cu aproape 22 de milioane de lei pe an, în total, în România, iar economiile pentru 2025 sunt de 6,8 milioane de lei” a declarat ministrul.
Această măsură a fost necesară, a spus ministrul, întrucât, ”până acum, membrii ATOP primeau indemnizaţii de şedinţă stabilite de Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau de consiliile judeţene, în cuantumuri de 5-10% din indemnizaţia lunară a primarului general sau a preşedintelui consiliului judeţean”.
”Pentru că membrii ATOP participă la şedinţe ordinare trimestriale, dar şi la şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie pe an, la convocarea preşedintelui sau la solicitarea unui număr minim de membri, cheltuielile cu aceste indemnizaţii variau foarte mult de la un judeţ la altul, fiind între 400-500 lei şi câteva mii de lei, fără un criteriu unitar de stabilire a acestor valori. Până acum, în unele judeţe, un membru ATOP primea 3.285 lei net pentru o singură şedinţă lunară, ceea ce însemna un fond lunar de 50.000 lei şi un buget anual de 600.000 lei pentru această structură”, arată ministerul.
ATOP este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se organizează şi funcţionează la nivelul municipiului Bucureşti şi al fiecărui judeţ, şi a cărui activitate se desfăşoară în interesul comunităţii, în scopul sporirii eficienţei serviciului poliţiei locale din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează, se arată în comunicat.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.