G4Media.ro

Grădiniță și liceu obligatorii – Președintele a promulgat Legea care introduce 16…

Foto: Pixabay.com

Grădiniță și liceu obligatorii – Președintele a promulgat Legea care introduce 16 ani de învățământ obligatoriu în România

Legea care mărește durata învățământului obligatoriu de la 11 la 16 ani până în 2030 a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis. Este vorba despre Legea pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Proiectul de lege a fost inițiat de un grup de 19 parlamentari UDMR în frunte cu Szabo Odon și șapte parlamentari PSD. Mircea Miclea, fost ministru al Educației, avertiza în urmă cu o lună că învățământul obligatoriu până la clasa a XII-a ”e o modalitate populistă de a salva normele personalului didactic”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E pentru PSDisti, 12 ani + 4 de repetentie = 16 ani.

    Stiu, stiu, 4 ani de repetentie e o cifra optimista pentru PSDisti.

  2. Facultate nimic.

    • Nu se acceptă facultatea, dacă faci o facultate nu mai poţi fi controlat şi manipulat de partidul-stat.

      Cu cât eşti mai educat, cu atât eşti mai liber.

  3. Totul pentru profesie, pentru familie nimic? Suportăm cu toții consecințele crizei familiei – căsătorii începute târziu, vârsta tot mai înaintată a primei sarcini, familii fără copii ori cu foarte puțini, divorțuri -, din care rezultă criza demografică, dar și morală a noastră, ca popor. Dar dacă din fașă copilul este orientat doar către profesie, ca scop al vieții sale, cine îl va învăța valorile familiei, care uneori intră chiar în coliziune cu cele profesionale, atunci când cele din urmă tind să-i acapareze cu totul pe tineri.
    De asemenea, cine va mai dori să lucreze pământul, să facă agricultură ori zootehnie, dacă el e obligat să frecventeze un liceu care nu-i va folosi la nimic. Fără îndoială, și aceștia au nevoie de pregătire profesională, dar mai curând prin practică la ferme și școli profesionale se pot deprinde acestea.
    În fine, nu cantitatea învățământului trebuie sporită, ci doar calitatea. Un învățământ mai suplu, mai inteligent, mai creativ, eliberat de balastul memorării neproductive în plan intelectual.