G4Media.ro

General ucrainean: Rusia a trecut la tactica siriană a „pământului pârjolit” în…

Sursa foto: AFPTV / AFP

General ucrainean: Rusia a trecut la tactica siriană a „pământului pârjolit” în Bahmut

Comandantul forțelor terestre ucrainene a acuzat trupele rusești că au trecut la tactica siriană a „pământului pârjolit” în orașul Bahmut, în estul țării, în comentarii citate de Centrul militar media al Ucrainei și de Reuters, scrie BBC.

„Inamicul a trecut la așa-numita tactică a pământului pârjolit din Siria. Distruge clădiri și poziții cu lovituri aeriene și focuri de artilerie”, a declarat generalul-colonel Oleksandr Sirskii. „Situația este dificilă, dar controlabilă”.

Acesta a afirmat că rușii aduc forțe speciale și unități de asalt aeropurtate pentru a le ajuta în atacul asupra orașului, deoarece membrii grupului militar rus Wagner sunt „epuizați”. Asaltul Rusiei asupra Bahmut, un mic oraș din regiunea Donețk, a fost în centrul celei mai mari bătălii din cadrul invaziei la scară largă lansată de Moscova în februarie 2022.

Tactica pământului pârjolit este o acțiune militară care are ca scop distrugerea oricăror obiecte importante din teritoriu, astfel încât acestea să nu ajungă la inamic.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De obicei cei care sunt in defensiva folosesc tactica pământului pârjolit.
    Se pare ca rusii inovează sau se pregătesc de defensiva la așteptata ofensiva de primăvară a Ucrainei.

    • Rusia, asa cum ne-a aratat si acum, nu stie / nu poate/ nu are in doctrina manevre tip jcombined arms eficiente, cel putin nu la standardul NATO. Solutia ruseasca e barajul de artilerie ca la nebuni pana la nivelarea terenului inamic, pana la momentul cand inamicul se retrage nemafiind nimic de aparat sau care sa ofere aparare. Atunci Rusia isi trimite infanteria sa curete molozul rezultat. In ce masura tactica asta se poate inscrie in „denazificare” cu pastrarea infrastructurii si a comunitatilor asa zis” eliberate” in picioare, nu cred ca e mult de dezbatut.