G4Media.ro

GALERIE FOTO Cum arată spitalul amenajat de militari pe stadionul din Constanța,…

GALERIE FOTO Cum arată spitalul amenajat de militari pe stadionul din Constanța, unde vor fi tratați pacienții cu forme ușoare de coronavirus/ Spitalul va avea 55 de paturi și 100 de locuri de carantinare

Primul modul din spitalul amenajat de militari pe stadionul ”Portul” din Constanța a fost asamblat luni urmând ca acesta să fie echipat cu aparatura medicală necesară tratării pacienților infectați cu coronavirus și care manifestă forme ușoare și moderate ale bolii.

Această primă secție a Sistemului Modular Mobil de Izolare și Tratament (SMMIT) de la Constanța va avea o capacitate de 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă. Cazurile severe vor fi tratate în continuare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, conform protocoalelor medicale.

Militarii din forțele navale și terestre lucrează la montarea unității medicale și a taberei de carantinare amplasate pe Stadionul Portul din Constanța, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină permanent MApN pentru asigurarea facilităților necesare și pentru ca facilitatea medicală să fie operațională cât mai curând
posibil.

”Până la această dată, au fost montate 6 ventilatoare ATI, 20 de concentratoare de oxigen pentru filtrarea aerului contaminat și pentru împiedicarea răspândirii virusului, precum și alte sisteme logistice. Direcția Medicală a MApN are în derulare proceduri de achiziție pentru aparatura medicală, materialele necesare bunei funcționări a acestei facilități medicale, precum și un aparat de testare moleculară PCR, pentru depistarea pacienților infectați cu noul coronavirus. După finalizarea acestor proceduri, urmează etapa de operaționalizare medicală a SMMIT Constanța”, a anunțat Grupul de Informare și Relații Publice SMMIT COVID-19 Constanța într-un comunicat transmis miercuri.

 

Activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile SMMIT și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport de la următoarele structuri: Spitalul Militar de Urgență Constanța „Dr. Alexandru Gafencu”, Spitalul Clinic CF Constanța, Centrul de Medicină Navală, Direcția de Sănătate Publică și alte structuri medicale din Constanța.

Marți a început instalarea următorului modul al SMMIT, de triaj și de izolare, unde vor fi amplasate peste 100 de paturi care vor asigura carantina pacienților, cu logistica medicală specifică pentru tratarea acestora. Dacă situația epidemiologică o va impune, va fi detașat, la Constanța, personal medical și auxiliar de la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială și de la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament al Armatei „Acad. dr. Ștefan Milcu” din București.

De menționat este că în incinta Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța vor fi amenajate spații pentru cazarea personalului medical și de suport care deservește spitalul modular mobil și tabăra de carantinare, amplasate pe stadionul ”Portul”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Pe bune? 55 paturi? Vom avea nevoie de citeva zeci de mii…

    • gerula,
      zi-ne și nouă cum ai ajuns la zeci de mii de paturi? Zilele astea avem vreo 85 de pacienți cu coronavirus internați în spitale. Din 2400 de cazuri confirmate. Știu, n-am trecut încă de greu, dar totuși zeci de mii??

  2. Ce au carat cu camioanele alea? Toate paturile si corturile, intrau intr-un singur camion!

  3. Alea din poza is paturi de luat in camping in vacanta, nu-s paturi de spital

  4. în timpul lui Băsescu s-au închis circa 80 de spitale , de ce nu se deschis acum?

    • Pentru ca sunt impregnate de tot felul de infectii.
      COVID19 le lipseste, intr-adevar.
      Un spital nu inseamna doar cladirea.
      Ati vazut spital cu medici calificati, curat si septic, inchis?
      Da’ suna bine ca le-a inchis Basescu. S-au inchis ele ca sa nu mai moara lumea din cauza lor.

  5. @ Inapasevedeinvers,

    Păi nu era datoria lui să le igienizeze și să le dezinfecteze? Cine vroia să-l mențină curat? E datoria guvernanților.Deci îl lăsăm fără fonduri și apoi în închidem pe motiv că nu este igienizat și uite așa ne spălăm pe mâni? La cei care cugetă ca tine nu le trebuie nici un spital ca să nu poată avea ceva de întreținut , că nu este în stare de așa ceva.

    • Trebuiau demolate pentru a fi igienizate de fapt si nu s-ar fi inchism
      Si trebuiau adusi medici si cadre medii ca sa le populeze si trebuia toate astea sa le faca basescu.
      Daca tu esti medic si te-ai duce la cucuieti din deal sa cred ca o sa fii capabil sa ma tratezi acolo? Uita-te la ditamai spitalul din Suceava vorba aia decorat de presedinte, ca nu a adunat macar doi medici sa le zica alorlalti: ba boilor nu va adunati ca o turma in curte. Cum crezi ca sunt medicii care ar lucra la spitalul comunal.
      Atata putem ca tara.
      „Desfiintarea spitalelor” a insemnat doar regrupare a mijloacelor existente. Dar da bine la propaganda pesedista care era gata sa construiasca 8 spitale. Putea sa promita si 80 ca tot aia era.

  6. @ Inapasevedeinvers,
    tot ce spui tu e complet propagandă. De ce nu putea funcționa , de exemplu spitalul din Codlea ? Nu din cauza igienei s-au închis , ci din cauza finanțării, să reducă costurile .Căci Ceaușescu a construi atâtea spitale cât nu pot capitaliștii nici măcar să mențină în funcție, darmite și să facă altele. Spitale trebuiesc repartizate uniform în județ cât și între județe după distanța de la pacient la spital și dimensionate după numărul locuitorilor pe care le deservesc.Medicii sunt destui, căci în fiecare an facultățile scot noi promoții de medici. Aici este vorba de incapacitatea sistemului capitalist român, de a administra spitale . După modul tău de rațiune, spitalul de la Suceava , deschis anul trecut ar trebui demolat , deoarece este infectat.

    • Spitalul din Suceava nu are medici. Ar putea fi inchis pentru asta – altfel e curat si daca nu stau medicii aia prea mult acolo ar putea ramane asa.
      Sau poate ne livreaza ceausescu al tau niste medici, ca aia care se lasa inghesuiti ca vitele in zona contaminata sunt doar impostori.
      Daca tu vrei sa te trateze niste pseudomedici e treaba ta. Eu nu ma bucur ca avem un numar de medici si de spitale doar ca sa iasa la numar.
      Mi-au ajuns cu varf si indesat anii iepocii de aur.
      Daca tie ti-au placut inteleg pe ce se bazeaza tot ce spui.

  7. @ Inapasevedeinvers,
    cât timp angajările medicilor, șefilor de secție, a directorilor de spitale nu se face pe bază de merit , ci pe alte criterii, nu putem vorbi de performanță.Managerii de spitale trebuie să fie rezultați în urama unui concurs, organizat de breasla medicilor , pe baza cunoștințelor și a practicii: adică dacă un doctor are rezultate ca șef de o secție de spital , doar în acest caz să poată candida ca șef peste mai multe secții , iar apoi ca director de spital.Dacă a condus bine un spital mic atunci să poată candida ca director al uni spital de nivel superior. Nu-l iei direct de la cabinetul medical și-l faci ministrul sănătății. Concursul ar trebui să se facă la nivel național, și nu local, pentru toate spitalele și politicul să nu se amestece aici.Trebui să-ți demonstrezi capacitatea de a conduce din aproape în aproape și nu să se facă salturi aiurite în conducere, că nu poți trece din clasa 1-a , direct în clasa a 12-a .Un ministru al sănătății nu poate fi ales decât dintre directorii spitalelor de rang cel mai înalt și care au demonstrat că aici au avut rezultate remarcabile, bine definite prin anumiți parametri reali, prin care ar trebui să fie evaluat anual fiecare director de de spital și să primească o notă, în care să fie inclusă și nota dată de fiecare pacient spitalului la externarea lui din spital. Notele date de pacienți la ieșirea din spital să fie trecută și pe fișa de externare a pacientului și aceste note să fie publicate on line de fiecare spital , pentru ca pacientul să poată sesiza ,dacă spitalul ar încerca să-i modifice ulterior ,nota.Spitale nu trebuie subordonate administrațiilor locale, care sunt politice , ci unui consiliu alcătuit din directorii de spitale de cel mai înalt nivel, care să aibă și rezultate remarcabile în spitalele pe care le conduc.Trebuie ca banii de la casa de sănătate, să nu mai treacă deloc, la sectorul privat de sănătate.

    • Bleaaaah!
      Dupa ce ai citat (ma rog, parafrazat) din nicu ceausescu ca sa-nteleg ca esti un nostalgic daca nu un fost profitor al epocii ceausescu, ma asteptam sa vii cu un citat din clasicul in viata necondamnatul inca iliescu „au intinat nobilele idealuri” nu cu apologia meritocratiei pe baze comuniste.
      Ce are sula cu prefectura? Daca nu avem niciun medic competent in ditamai spitalul judetean cu dotari de ultima ora si salarii rasmajorate e de vina sectorul privat de sanatate?
      M-ai lamurit. Ceausescu fie cu tine!

  8. @Inapasevedeinvers,

    dacă directorul de spital e pus de președintele consiliului județean, care e om politic , iar nu medic, și pe urmă ceilalți medici angajați de directorul de spital , la ce performanță te poți aștepta? Deci spitalele nu au ce căuta să fie subordonate autorităților locale care sunt așezate politic , dacă poți pricepe, căci partidele nu sunt niște organizații de specialitate medicală.
    De altă parte susții că nu sunt medici , cânt în fiecare an facultățile produc o mulțime de medici. Ori prin acesta recunoști indirect , că nici sistemul de învățământ nu mai este funcțional sub administrație capitalistă , nu numai cel medical. Desigur că nu știi ce concurență era pe timpu lui Ceaușescu la medicină și cu ce medie se intra la aceste facultăți. Pe timpul lui Ceaușescu am avut medici de renume, datorită învățământului, și datorită modului în care au fost administrate spitalele. Și nu numai învățământ ci și cercetare a fost atunci. Institutul Cantacuzino, unde se produceau toate vaccinurile pentru populație e pus pe butuci, de capitaliști. Polidinul , de exemplu , care este un vaccin care ar fi putut ajuta în situația de azi a fost creat la acest institut, și fabricat în țară. Capitaliști nu-l mai pot produce nici pe acesta azi. Pe urmă fabricile de medicamente construite de Ceaușescu , produceau aproape toate medicamentele necesare , cu materie primă produsă de combinatele chimice , construite din nou de Ceaușescu , dar pe care capitaliști le-au tăiat la fier vechi , căci nu au fost în stare nici să le mențină în funcție, cum a fost tăiată la fier vechi toată industria remarcabilă construită de Ceaușescu, și care producea majoritate bunurilor necesare populației și economiei așa cum puține țări din lume erau capabile nu numai atunci ci și azi. Cât privește faptul că ași fi fost un profitor al Epocii de Aur , te înșeli .Nu numai că nu eram un profitor , dar am suportat mai multe persecuții datorită convingerilor mele , nefiind nici măcar posesor de carnet de partid. Totuși comuniști așa cum au fost, nu au fost totuși atât de încuiați să se lipsească de specialiști, căci instalațiile complexe din fabrici nu funcționau pe bază de carnet de partid , ci pe bază de cunoștințe și experiență profesională. Comuniști cum au fost ei, au avut înțelepciunea, chiar dacă erau în poziții de conducere și de decizie, să se înconjoare de specialiști chiar dacă aceștia nu aveau carnet de partid , ca unii care erau deplin convinși instalațiile nu funcționau pe bază de carnet de partid.Ceaușescu nu a fost sluga nici a celor din est nici a occidentului, lucru dovedit prin fapte, nu doar scriptic pe hârtii gălbejite.Când ai acceptat statutul de slugă însă , degeaba mai bați tu gura că vrei binele oamenilor , căci în fapt nu poți face decât ce îți dictează stăpânul.Ori lăcomia capitalistului nu are limite.

    • M-ai convins de la inceput de convingerile tale. Puteai sa nu te mai obosesti sa scrii atat.
      Ai scris o gramada, parca-l aud pe ceausescu, cel intelept.
      Capitalismul e cu un picior in groapa, asta e! Bucura-te!