G4Media.ro

Franța vrea să vaccineze 18 milioane de persoane cu a treia doză…

sursa foto: Captură video

Franța vrea să vaccineze 18 milioane de persoane cu a treia doză până la începutul anului viitor

Franţa şi-a stabilit ca obiectiv să vaccineze cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 circa 18 milioane de persoane până la începutul anului viitor, a anunţat marţi un responsabil al Ministerului Sănătăţii francez, relatează Reuters.

Autorităţile sanitare franceze au decis săptămâna trecută administrarea acestei doze de consolidare persoanelor cu vârste de la 65 de ani în sus şi celor cu condiţii medicale preexistente.

”Vorbim de circa 18 milioane de persoane care în prezent sunt eligibile pentru a treia doză. Sperăm ca aproximativ 12,4 milioane să primească această doză până la sfârşitul anului şi ceilalţi la începutul anului viitor”, a precizat oficialul citat.

Conform datelor guvernului de la Paris, 72% din populaţia Franţei a primit până pe 30 august cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. Puţin peste 65% dintre francezi au primit ambele doze sau o doză după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Al patrulea val al pandemiei se estompează în Franţa, unde accesul în restaurante, baruri, la evenimentele sportive, în marile mall-uri sau în mijloacele de transport pe distanţe lungi şi în alte spaţii este permis numai pe baza certificatului sanitar COVID-19. În acest timp, autorităţile sunt preocupate de evoluţia situaţiei sanitare după redeschiderea şcolilor.

Nu există în prezent un consens ştiinţific în rândul cercetărilor şi organismelor medicale internaţionale cu privire la necesitatea unei doze de consolidare de vaccin anti-COVID-19, dar mai multe state – printre care SUA, Israel, Germania, Franţa, Austria – au autorizat deja administrarea acestei a treia doze în cazul persoanelor vârstnice şi al celor cu sisteme imunitare slăbite.

Principala agenţie sanitară federală din SUA, Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), a anunţat săptămâna trecută că eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna administrate conform schemei actuale cu două doze a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, această concluzie rezultând în urma unui studiu realizat pe mii de angajaţi din centre de îngrijire şi spitale din şase state ale SUA.

CDC menţionează că scăderea eficacităţii celor două vaccinuri poate fi nu doar efectul variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, ci şi al scăderii în timp a nivelului protecţiei, acesta din urmă fiind şi motivul lansării campaniei de vaccinare cu a treia doză.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Ghebreyesus, nu este de acord cu administrarea dozei de consolidare, el considerând că dozele disponibile ar trebui mai degrabă să fie livrate statelor sărace rămase în urmă în campaniile de vaccinare.

În schimb, directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a părut să exprime luni o altă opinie faţă de cea a directorului general al organizaţiei, el afirmând că doza de consolidare este o modalitate de a-i proteja pe cei mai vulnerabili.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Se pregateste si la noi. Doar avem 120 de milioane de doze de impins pe ac…
    Vaccinatii cu doua doze sunt rugati sa fie atenti la indicatiile autoritatilor, ca imediat expira certificatu.

  2. Bucuria waxerilor,baga-n vena fara numar.

  3. Cu cit o sa fie lista de așteptare mai îndelungată sau centrul de injectare mai departe, cu atit satisfactia mai mare.

  4. „Vaccinurile ” cu m ARN au fost testate la scara mica pe la sfârșitul anilor 90, am inteles ca de curând vor scoate tratament pentru HIV / SIDA cu aceiași tehnologie, probabil vor inlocui si SMECTA cu m ARN si bineînțeles va ajuta si la atingerea tintei de 0 co2 pana in 2050.