G4Media.ro

Franţa se opune intenţiei Uniunii Europene de a elimina automobilele echipate cu…

Sursa Foto: engine-specs.net/

Franţa se opune intenţiei Uniunii Europene de a elimina automobilele echipate cu motoare pe combustie internă din 2035

Guvernul francez susţine o poziţie mai îngăduitoare privind eliminarea automobilelor echipate cu motoare pe combustie internă, față de majoritatea țărilor europene, blocând inițiativa Comisiei Europeane de a cere ca emisiile automobilelor să scadă cu 65% începând din 2030 şi să fie reduse la zero din 2035, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Francezii susțin o ţintă referitoare la reducerea emisiilor automobilelor cu 55% până în 2030, iar modelele hibride să poată rămâne pe piaţă o perioadă mai mare de timp, a declarat luni pentru Bloomberg un oficial din cadrul biroului preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron. Aceste comentarii vin după ce Macron s-a întâlnit cu mai mulţi directori de top de la o serie de producători auto, precum Stellantis NV şi Renault SA, precum şi cu reprezentanţii sindicali pentru a discuta tranziţia la vehiculele electrice. Oficialul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a mai spus că Franţa analizează posibilitatea de a oferi un nou sprijin pentru a ajuta industria auto să se adapteze la noua tehnologie. „Ştim că nu există alte opţiune decât trecerea la automobilele electrice. Ceea ce este important este să ne pregătim în avans”, a spus Jean-Marie Robert, reprezentant al confederaţiei sindicale CFDT, care a participat la întâlnirea cu Emmanuel Macron.

Eliminarea motoarelor pe combustie internă ar putea conduce la pierderea a a aproximativ 100.000 de locuri de muncă în Franţa

La Plateforme Automobile, principul organism de lobby al industriei auto din Franţa, estimează că până la mijlocul acestui deceniu vor fi necesare investiţii de aproximativ 17,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de baterii, staţii de încărcare, hidrogen şi servicii conexe. De asemenea, eliminare motoarelor pe combustie internă ar putea conduce la pierderea a a aproximativ 100.000 de locuri de muncă în Franţa până în 2035 şi închiderea mai multor uzine, susţine La Plateforme Automobile. În prezent industria asigură aproximativ 190.000 de locuri de muncă directe.

Producţia de automobile electrice şi vehicule pe bază de celule de combustibil necesită mai puţină forţă de muncă comparativ cu vehiculele hibride şi motoare diesel. Însă Franţa este în urma altor ţări precum Germania, Japonia şi SUA când vine vorba de numărul de roboţi utilizaţi de industria auto iar muncitorii francezi sunt mai scumpi decât cei din ţările din estul şi sudul Europei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Pai si nu „lipim” si noi un fir-doua ilegal la firul spre Germania, manciacas?

    • Parcă văd ca diseară trage in cabluri ddementul cu niste ruginituri sovietice. Cat e ala la kremlin nu ai nici o siguranță de viata normala

  2. Pai vedeti tovarasi? „Energie pentru statut de tara candidat” este noul moto al UE vizavi de Ucraina. Toata lumea trebuie sa contribuie cu ceva la Berleymont, ca doar aderarea nu este pe gratis.

    • Spre deosebire de aderarea la CCCP care este gratis…doar nu voluntară!

    • Spre deosebire de rusi care-ți iau centrala nucleara după care îți cer sa plătești dacă vrei energie de la ea. Aspectul asta de ce nu-l expui?

    • Tovarasul Manuel cam asa functioneaza viata si la nivel de individ,in relatiile cu prieteni incerci sa va ajutati reciproc,cateodata neconditionat(bani si ajutorul militar trimes in Ucraina) si daca si exista castiguri reciproce din acel ajutor este o situatie „win win”…deci nu vad exact problema pe care incerci sa o semnalezi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.