G4Media.ro

FOTOGRAFIA MOMENTULUI în pandemia de coronavirus: Aproape un miliard de oameni sunt…

FOTOGRAFIA MOMENTULUI în pandemia de coronavirus: Aproape un miliard de oameni sunt izolați în case în întreaga lume / Numărul îmbolnăvirilor la nivel global se apropie de 300.000 și peste 12.000 de persoane au fost ucise de noul virus

Aproape un miliard de oameni sunt supuși unor măsuri de izolare în case în întreaga lume, în timp ce numărul îmbolnăvirilor la nivel global se apropie de 300.000 și peste 12.000 de persoane au fost ucise de noul virus, conform calculelor făcute de AFP.

Aproape un miliard de oameni din peste 35 de țări din întreaga lume sunt îndemnați de autorități să rămână în case. Cea mai mare parte sunt în izolare obligatorie, precum în Italia și Franța. Restul sunt supuși regulilor ce țin de starea de urgență, carantinei sau apelurilor necoercitive din partea autorităților de a nu ieși din case.

În Statele Unite, 30% din populație este plasată în carantină, cu diferite grade ale restricțiilor, în New York, Los Angeles și Chicago.

În America latină, Columbia va trece la izolarea obligatorie începând de marți seara, în timp ce în Bolivia – unde alegerile prezidențiale programate pentru 3 mai au fost amânate – guvernul a plasat țara în carantină începând de duminică. În Brazilia, orașul Sao Paulo va fi în carantină pentru o perioadă de 15 zile, începând de marți.

În Africa, izolarea devine regulă generală în Tunisia, începând de cuminică, la fel și în Rwanda.

Peste 12.000 de decese în lume

Mai mult de 291.420 cazuri de infecții cu coronavirus au fost depistate în 165 de țări și teritorii de la începutul epidemiei care a ucis cel puțin 12.725 de oameni, conform unui bilanț făcut de AFP sâmbătă seara.

Italia numără 4.825 de morți din 53.578 de îmbolnăviri (din care peste 6.000 de vindecări). China înregistrează 81.008 de cazuri, cu 3.255 de decese și 71.740 de vindecări.

Țările în care au murit cei mai mulți oameni, după Italia și China, sunt: Iran – 1.556 de morți din 20.610 de cazuri, Spania – 1.326 morți (24.926 cazuri), Franța – 562 morți (14.459 cazauri) și Statele Unite – 278 morți (22.177 cazuri).

Reguli stricte

Italia oprește toate activitățile de producție care nu sunt indispensabile pentru aprovizionarea cu bunuri esențiale și a întărit măsurile de izolare, închizând toate spațiile verzi.

În Franța au fost impuse restricții suplimentare de circulație și interdicția de a ieși din case noaptea în mai multe orașe din sud.

Elveția a interzis toate reuniunile cu mai mult de cinci persoane.

Georgia și Kîrgîzstan au decretat, sâmbătă, starea de urgență.

Interdicția de a ieși noaptea din case a fost impusă în România, dar și în Haïti, Republica Dominicană, Iordania, Burkina Faso.

Frontiere închise

România a interzis intrarea pe teritoriul său a majorității străinilor.

Cuba va bloca intrarea în țară a turiștilor, începând de marți, renunțând la o sursă crucială de venituri.

Coasta de Fildeș și Burkina Faso și-au închis frontierele începând din acest weekend, la fel și Rwanda.

Brazilia va închide frontierele începând de luni pentru cetățenii din Europa, Australia și mai multe țări din Asia.

Pakistan a suspendat toate zborurile internaționale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

    • Daca vreti sa faceti „fotografia momentului”, incercati o statistica simpla – numarul de decese lunare in fiecare tara vs aceeasi luna din anul anterior.

    • Nimeni nu vrea sa dea statistica de la o luna la alta, ca sa nu se vada dimensiunile aburirii populatiei.

  1. Daca e fotografie a momentului prezent:

    1) Despre morti e clara treaba, dar despre aia 300.000 nu e prea clar: sunt toti bolnavi in clipa de fata sau dintre ei s-au mai si vindecat? Cati?

    2) Fotografia prezinta un (varf de) iceberg sau coroana unui copac?

    • Din 300.000 ,80mii inca sunt in China infectati,70mii vindecati. Italia are 50mii din care 6mii vindecati si 5mii de morti.
      America,Spania,Germania,iran si franta au 20mii fiecare. Si inca vreo o mie-doua pe fiecare tara (sunt vreo 16 care au mia.

      Cu placere

    • Multumesc. 🙂

      Decurge ca graficul nu prezinta dinamica pandemiei, ci un cumul de date din categorii diferite.

      Asta NU e fotografie a momentului. 🙁

      Nu zic sa minimizam gravitatea pandemiei, dar nici exagerarea nu foloseste. Ori sau nu?

  2. Apar in urma atacului produs de catre virus infectii de natura bacteriana ce nu pot fi tratate decit cu antibiotice , dar asta in faza a doua sau a treia de dezvoltare a bolii . Faza incipienta, comparativa cu banala raceala ,trebuie imediat tratata empiric , pe modele vechi si nu pe modele medicale noi . Medicul poate interveni medicamentos doar in fazele tirzii ale infectiei . Asadar ,la cel mai mic semn de raceala (asa cum il stim cu totii ) similar vechiului guturai , este obligatorie propria interventie imediata , ce are ca scop incalzirea (prin vecea metoda empirica de prisnite cu sare super incalizita atasata pe portiunea de corp numita piept) ,asa cum faceau batrinii nostrii , modalitate ce produce o super incalzire a locului cel mai atacat de virus si anume plaminii . In acelasi timp trebuie crescuta temperatura ambientului , a camerei unde locuim . ATENTIE cea ce spun este doar o parere netestata niciunde , dar care nu produce nici un fel de pagube sanatatii nimanui (incercarea moarte n-are , zice o veche vorba romaneasca ) Daca acceptam ideea nonrezistentei virusului la temperaturi de peste 20 de grade celsius si stiind cu totii problemele corporale ale batrinilor ce includ si o raceala aparenta a corpului unui batrin (oricine stie atunci cind isi imbratiseaza bunicul ,bunica ce stare de rece simte ) este posibil ca in prima faza de raceala aparenta, aceste masuri spuse sa fie benefice . Doar incercam nu poate face nici un rau .

  3. Sa nu uitati sa multumiti Chinei pentru acesti morti. Atat seara la culcare cat si dimineata cand va treziti.