G4Media.ro

Avertismentul OMS: În octombrie și noiembrie, mortalitatea din cauza Covid-19 va crește…

sursa foto: Captură video

Avertismentul OMS: În octombrie și noiembrie, mortalitatea din cauza Covid-19 va crește în Europa / Sfârșitul pandemiei nu va veni odată cu vaccinul. Trebuie să învățăm să trăim cu epidemia

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la o creșterea numărului de decese din cauza COVID-19 în Europa, în cursul lunilor octombrie și noiembrie, care vor fi „mai grele” în raport cu epidemia, a declarat luni, pentru AFP, directorul pentru Europa al organizației.

Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie, vom vedea o mortalitate mai ridicată”, a declarat Hans Kluge, într-un moment în care numărul cazurilor noi înregistrate crește pe bătrânul continent, însă cu un număr al deceselor zilnice relativ stabil deocamdată.

Această creștere a numărului de decese zilnice va fi cauzată de creșterea numărului de cazuri, în contextul revenirii epidemiei în Europa, conform OMS. „Suntem într-un moment în care țările nu au chef să audă astfel de vești proaste, și înțeleg acest lucru”, a afirmat șeful OMS Europa, care a dorit totodată să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va opri, la un moment sau altul”.

OMS Europa organizează, luni și marți, o reuniune cu cele 50 de state membre, pentru a discuta despre răspunsul la pandemie și a conveni asupra strategiei sale pe cinci ani.

Înaltul responsabil al organizației i-a avertizat pe cei care cred că sfârșitul epidemiei va coincide cu apariția unui vaccin. „Aud tot timpul: «Vaccinul va pune capăt epidemiei». Bineînțeles că nu!”, exclamă Hans Kluge. „Nu știm nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru toate categoriile de populație. Din unele semnale pe care le primim reiese că vaccinul va fi eficient pentru unii, însă nu și pentru alții”, a subliniat medicul blegian. „Și dacă dintr-odată trebuie să comandăm diferite vaccinuri, ce coșmar logistic…”, a avertizat Kluge.

Sfârșitul acestei pandemii va fi atunci când, ca comunitate, vom învăța să trăim cu această pandemie. Iar acesta depinde noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, a afirmat el.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 înregistrate în Europa crește în mod clar de mai multe săptămâni, în special în Spania și Franța.

Citește și

Organizația Mondială a Sănătății a raportat o creștere record a numărului zilnic de infectări cu coronavirus: peste 300.000 de îmbolnăviri în 24 de ore

Grupul farmaceutic Astra Zeneca a reluat studiul clinic în Marea Britanie asupra vaccinului anti-Covid dezvoltat de Universitatea din Oxford. Testele au fost întrerupte, după ce un voluntar s-a simțit rău

Sursa foto: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Da, da, tot asa cum am invatat sa traim cu ciuma bubonica, gripa spaniola etc.
    Astia de la OMS au devenit profetii apocalipsei.
    Mai bine au lua China la bani marunti!

  2. Aveti cumva si sursa originala a acestui avertisment de pe website-ul OMS? Mersi.