G4Media.ro

Grupul farmaceutic Astra Zeneca a reluat studiul clinic în Marea Britanie asupra…

Grupul farmaceutic Astra Zeneca a reluat studiul clinic în Marea Britanie asupra vaccinului anti-Covid dezvoltat de Universitatea din Oxford. Testele au fost întrerupte, după ce un voluntar s-a simțit rău

Gigantul farmaceutic a explicat că a primit autorizație să reia testarea de la toate organismele de reglementare britanice. Ancheta Comitetului independent s-a încheiat și, prin urmare, în urma recomandărilor experților și ale Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) – organismul britanic de reglementare care a dat undă verde, nedetectând probleme de siguranță -, studiile clinice vor reporni în toată țara. Până în prezent, vaccinul a fost administrat la aproximativ 18.000 de voluntari.

„Reluarea testării vaccinului produs de Astra Zeneca este o veste bună. Dar este încă nevoie de multă precauție. Știința lucrează pentru a oferi lumii tratamente și vaccinuri eficiente și sigure. Între timp, adevărata cheie continuă să fie comportamentul fiecăruia dintre noi”, a spus ministrul sănătății italian, Roberto Speranza, comentând anunțul gigantului farmaceutic.

„Vești bune. Testarea vaccinului Oxford / Astra Zeneca împotriva Covid-19 se reia”, este comentariul virusologului de la Universitatea „San Raffaele” din Milano, Roberto Burioni, care într-o postare pe Facebook reconstituie ceea ce ar fi putut duce la reluarea, în scurt timp, a studiului clinic suspendat pe 6 septembrie din cauza unui efect secundar grav la un participant la studiu.

„Comitetul științific independent s-a pronunțat în 24 de ore, ceea ce înseamnă că era evident și sigur că nu exista nicio legătură între vaccinul Oxford-Astra Zeneca și reacția suspectă care a avut loc la un voluntar”, printre cei 50.000 care testează tratamentul, a declarat președintele IRBM din Pomezia, care a colaborat la dezvoltarea vaccinului-candidat, Piero Di Lorenzo.

„Acum – a adăugat Di Lorenzo – continuăm să lucrăm pentru a ne atinge obiectivul. Acționăm cu prudență și optimism”.

În ziua veștii opririi testării vaccinului, Di Lorenzo a vorbit despre o suspendare care „reprezintă o datorie de transparență și rigurozitate cu privire la o practică care, spre deosebire de fazele de testare 2 și 3, implică nu numai voluntari sănătoși, ci și cu patologii”.

Sursa: Rainews / Traducerea: Oana Avram (Rador)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.