G4Media.ro

Florin Cîțu (PNL) susține că guvernul a promis Comisiei Europene înghețarea salariilor…

Florin Cîțu (PNL) susține că guvernul a promis Comisiei Europene înghețarea salariilor în 2019. Teodorovici: E o variantă, dar la pachet cu aplicarea mai rapidă a legii salarizării

Senatorul PNL Florin Cîțu a postat pe contul său de Facebook un document atribuit Guvernului în care executivul transmite Comisiei Europene că, pentru a limita deficitul bugetar, va îngheța salariile în 2019 la nivelul din acest, adică ar amâna aplicarea legii salarizării bugetarilor. Ministrul Finanțelor a recunoscut la RTV că aceasta ar fi o variantă, care ar merge însă la pachet cu devansarea termenului de aplicabilitate a legii salarizării din 2022 în 2020.

Documentul postat de Cîțu mai arată că executivul Dăncilă ia în calcul și înghețarea numărului de bugetari la nivelul din 2018, precum și plafonarea voucherelor de vacanță pentru bugetari la același nivel.

Teodorovici l-a acuzat pe Cîțu de ”intoxicare” a opiniei publice.

În schimb, Teodorovici a reiterat nevoia de ”regândire” a administrației, sugerând posibile tăieri de posturi.

 

UPDATE 13.30: Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat pe Facebook că ”așa cum nu ne-am blocat pana acum și cum am găsit fondurile necesare plății pensiilor și salariilor, așa se va întâmpla și anul viitor. Legea salarizării se va aplica așa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu și anume sa se aplice direct grila din 2022 în 2020, așa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federații sindicale. Consideram însă ca legea trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de parlament și cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 și creștere anuală cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022. Mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferentierea salariului minim in funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani”.

Sursa foto: Pagina de Facebook Florin Cîțu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Deja pesedistii au inceput sa se cace pe ei (a se vedea Orlando Teodorovici prins cu mata in sac de Florin Catu) si in curand nu vor mai avea nici bani de hartie igienica ca sa se stearga la cur, asa ca vor incepe sa-l manance! Pofta buna! 🙂

  2. Purceaua-i moarta-n cotet! Si nu de pesta porcina africana ci de ciuma rosie romaneasca.
    Vedeti de ce nu au depus proiecte pentru fonduri europene? Ca n-au bani nici de cofinantarea lor.
    Sper sa se inghete si salariile bugetarilor si numarul de bugetari, dupa ce da afara 25% din ei pana la finele lui 2018, sa anuleze dracului voucerele alea de vacanta si dupa schimbarea puterii sa terminam si cu pensiile speciale (zic speciale nu de serviciu) in sensul nu al eliminarii lor, pentru ca e imposibil, ci al impozitarii drastice care sa semene cu o eliminare sau macar reducere semnificative.
    Odata si odata trebuie facuta dreptate si pe-aici si terminat cu discriminari si privilegiati, daca vrem sa intram in randul lumii civilizate si tara asta sa mai reziste.

    • Te sustin în ceea ce ai scris despre pensii speciale. Pensia specială trebuie definită prin lege și stabilit cine are dreptul la pensie specială.

  3. Dar cred ca n-avem noi norocul asta.
    De exemplu, pensiile speciale cred ca vor reprezenta unul din punctele in care opozitia nu va avea consens si nu se va putea uni pentru castigarea si preluarea puterii.
    Nu vad PNL-ul achiesand la „angajarea politica” a lui Ciolos pentru taierea pensiilor speciale, motivand, ipocrit bineinteles, ca nu se poate legal.
    Ciolos, mai ales ca a fost si premier, ar trebui sa stie ca NU POATE TAIA PENSIILE, fie ele si speciale, in mod direct, existand o decizie clara a CCR in acest sens, dar se pot impozita oricand, fara a se incalca aceasta decizie. Deci, rugam mai multa atentie la cuvinte!
    Pe de alta parte, cum se pupa „angajarea politica” a lui Ciolos- MRI cu declaratia doamnei Anca Dragu – fost ministru de finante in guvernul Ciolos, conform careia „Pensiile speciale vor dispărea de la sine pentru că nu vor mai fi bani, pentru că la un moment dat România nici măcar nu se va mai putea împrumuta, aşa cum s-a mai întâmplat.”?!!!!!!!!!
    Doamna Dragu e in MRI?! Da, e membru fondator MRI(RO+)!
    Poftm?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De fapt, ce facem?!

    • Pensiile speciale sun un furt. ccr a votat împotriva eliminării lor pt că și ei le primesc, iar cum au fost acordate, la fel pot fi anulate,doar sa vrea politicienii din partidele retrograde psd, pnl, alde, udmr, pmp.
      La pensii speciale ar trebui să aibă dreptul doar cei care produc acei bani, cei din mediul privat, nu tocmai paraziții care trăiesc din cheltuirea banilor produși de privați.
      De fapt cu aceste ,,pensii speciale”, suntem unici in lume.

  4. Pensiile speciale sun un furt. ccr a votat împotriva eliminării lor pt că și ei le primesc, iar cum au fost acordate, la fel pot fi anulate,doar sa vrea politicienii din partidele retrograde psd, pnl, alde, udmr, pmp.
    La pensii speciale ar trebui să aibă dreptul doar cei care produc acei bani, cei din mediul privat, nu tocmai paraziții care trăiesc din cheltuirea banilor produși de privați.
    De fapt cu aceste ,,pensii speciale”, suntem unici in lume.