G4Media.ro

Fiscul a acuzat-o pe Elena Udrea de evaziune fiscală, i-a calculat impozit…

Sursa: Facebook

Fiscul a acuzat-o pe Elena Udrea de evaziune fiscală, i-a calculat impozit pentru suma nejustificată și a depus plângere penală / Parchetul a clasat dosarul

Fostul lider PDL Elena Udrea a contestat, anul trecut, la Tribunalul București, constatările unui raport al Agenției Naționale de Administratre Fiscală (ANAF) care i-a descoperit în conturi mai mulți bani decât a putut justifica. Inspectorii Agenției au impozitat suma pentru care Udrea nu a putut prezenta acte justificative și, în paralel, au depus o plângere penală sub acuzația de evaziune fiscală. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București au închis, însă, dosarul, decizia fiind menținută de instanță în martie 2021.

În decembrie 2021, Elena Udrea a dat în judecată Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice – Direcția Persoane Fizice cu Risc Fiscal din cadrul ANAF, solicitând magistraților de la Tribunalul București să constate nelegalitatea unui raport din iunie 2018 întocmit de o echipă de inspectori din această instituție.

În raport, inspectorii au susținut că au descoperit în conturile Eleneu Udrea sume de bani a căror proveniență Elena Udrea nu a putut-o justifica. Atât Tribunalul București, cât și ANAF au refuzat să ofere detalii despre contestația luiUdrea, respectiv despre conținutul deciziei de impunere, sub pretextul secretului fiscal pentru persoane fizice și a dreptului la viață privată, femeia nefiind, în prezent, persoană publică.

Pe data de 14 ianuarie 2022, Tribunalul a anulat cererea Elenei Udrea, invocând vicii de formă în cuprinsul acțiunii. În cazul în care viciile de procedură vor fi corectate în perioada următoare, dosarul va fi reluat.

După terminarea investigației și întocmirea un raport în care s-a emis și o decizie de impunere, Fiscul a depus, în 2018, și o plângere penală pe numele lui Udrea sub acuzația de evaziune fiscală. Conform portalului instanțelor, în acest dosar, Curtea de Apel a admis, în decembrie 2019, o cerere a procurorilor de redeschidere a urmăririi penale. În iulie 2020, însă, anchetatorii au clasat dosarul. ANAF a contestat decizia la instanță, care a respins plângerea Fiscului în martie 2021. Decizia a fost definitivă.

Contactată de G4Media, Elena Udrea a declarat că a depus acțiunea din decembrie 2021 ca urmare a clasării pe latură penală a cazului: ”Ca urmare a raportului de impunere al ANAF s-a făcut un dosar penal, conform legii, unde s-a decis că nu are dreptate ANAF. Ca urmare, eu am cerut prin avocați să mi se restituie suma de 60.000 de lei (…) de către ANAF, sumă pe care ANAF apucase să o poprească”.

Pe de altă parte, din comunicatele ANAF și consultarea jurisprudenței instanțelor în cazurile persoanelor fizice verificate de această Direcție, reiese că inspectorii depun plângere penală doar într-o mică parte din investigațiile pe care le au pe rol. Casarea de la Parchet nu anulează plata impozitelor. Pentru aceasta, persoanele investigate trebuie să obțină, în contencios administrativ, o decizie definitivă de anulare a concluziilor raportului în baza căruia s-a stabilit decizia de impunere.

Înființată în urmă cu șapte ani, Direcția Persoane Fizice cu Risc Fiscal identifică și apoi verifică toate veniturile și cheltuielile înregistrate de o persoană fizică într-o perioadă determinată de timp. În cazul în care în conturi se găsesc sume mai mari decât cele pentru care există surse legitime, persoana respectivă este invitată să prezinte documente/explicații, iar dacă nu reușește acest lucru sau inspectorii consideră că argumentele nu sunt valide, Fiscul emite o decizie de impunere pentru diferența ce nu poate fi justificată.

Fost parlamentar, ministru și lider de partid, o apropiată a fostului președinte Traian Băsescu, Elena Udrea (48 de ani) s-a retras din politică în urmă cu câțiva ani pe fondul mai multor dosare penale în care a fost cercetată și, apoi, trimisă în judecată.

În aceste anchete, ea a fost acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene (Dosarul Gala Bute, a primit 6 ani cu executare, se judecă o contestație în anulare a inculpaților), trafic de influență și spălare a banilor (Dosarul Hidroelectrica-Buzăianu – se află pe rolul primei instanțe sesizate), instigare luare de mita, spalare de bani, (Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, a primit 8 ani de închisoare cu executare în primă instanță).

Anchetatorii au susținut că Udrea a primit mită, direct sau indirect, 300.000 de lei, 695.367,06 lei, 900.000 de euro, 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de euro.

În prezent, pe contul său de Facebook, Udrea promovează intens un proiect imobiliar din Cluj-Napoca în care este implicat soțul său, Adrian Alexandrov. Proiectul presupune, într-o primă etapă, construirea a ”800 de apartamente, 15.000 de mp comerciali – cel mai mare parc privat din tara ( 2 ha), – restaurant, centru Spa, sala Fitness – gradinita si cresa ( donate primariei) – 1.200 locuri de parcare inteligente subterane!!!” (Sursa: Cont Facebook Adrian Alexandrov).

Într-o redistribuire a acestei postări, Udrea a precizat că ”Pentru carcotasi, preturile sunt printre cele mai mici de pe piata clujeana. Iar finantarea este transparenta, prin fonduri de investii din afara tarii, in principal.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Foarte credibila Elenuș, ce sa mai zic…

    Cat despre justiția din Ro, Dragnea era supărat ca un avea si el ațâța trecere precum alții.
    Vezi bai Dragnea, daca fugeai si tu prin Fortalezza sau Costa Rica, poate scapai si tu de pușcărie si acum erai si tu ca Elenuș: spălat si cinstit.

  2. Mafia Udrea-Basescu au jefuit sute de miliarde in paradise fiscale

    • adica aia care sunt acum in USL?

    • paradisuri

    • Da, dar Dan T a p a l a b a era mai fan Udrea-Basescu când era la Hotnews.

    • @matei nu are voie sa evolueze pe baza informatiilor? ca doar nu e ca votantul USL care indiferent de informatii tot pe hoti alege

  3. I-a pus băse o vorbă bună, că nu degeaba stătea în fustă scurtă pe biroul lui.

  4. ESTE VORBA DE PROGRAMUL „PRIMA EVAZIUNE”. LA PRIMA TE FAC SCAPAT LA URMATOARELE NU TE MAI PRIND.

  5. Votați PSD și PNL și apoi vă plângeți, nație ilogică ce sunteți.

  6. Furi mult ai de unde da șpagă. Furi o găină, 100 de ani de gherlă. Halal justiție!

  7. Mafia statala pt care tragem la jug in fiecare zi… Statul asta ar trebui desfiintat din radacini, e o mafie totala …

  8. Pensiispeciale e fraţii la infractorrii din rromânika. În coloniile bananiere procurorii analfabeţi nu au auzit de spălare de bani, evaziune fiscală şi fraudă.

  9. Un stat interlop eșuat!!!!🤢🤢🤢
    O rușine de justiție 🤮

    • DIN 2016 PANA IN 2021 CHELTUIELILE CU PENSIILE SPECIALE ALE MAGISTRATILOR S-AU TRIPLAT.

      AU CRESCUT DE LA 339 DE MILIOANE DE LEI LA 974 DE MILIOANE LEI

  10. @Kise Leff
    Își cumpără libertatea cu stipendii enorme plătite de cetățenii cu pensii pe contributivitate. Pensii de mizerie și bătaie de joc pentru luxul și rasfățul magistraților care îi scapă necondiționat de toate matrapazlâcurile.

  11. Dănuț, măi trompețică, mai știi cum ii pupai în dos pe băse și Udrea?

  12. Mită legalizată pentru magistrați din banii cetățenilor. La o adică, nu mai dau ei mită din banii lor ca să scape pentru că sunt deja plătiți din banii noștri. Aceeași mită legalizată este și pentru restul categoriilor de care au nevoie: primarii pentru a fi votați, armata ca să-i apere de eventuale proteste de amploare etc. Își plătesc interesele din banii proștilor.

  13. Când îmi aduc aminte de toți „corifeii” de prin pdl, greața este maximă! Și când te gândești că majoritatea acelor lepre se găsesc în fostul pnl, actualul apendice al psd-ului, unii punându-și speranțele în acel așa-zis partid … ce mai poate fi zis! Ce avem noi în România nu poate fi numită justiție, cel mult caricatură sau și mai bine și exact spus, injustiție! Caricatura de justiție de la noi este asemenea ăluia care stă de șase pentru a nu fi prins hoțul sau făcătorul de rău, ea veghează la propășirea leperelor din politică și servicii, iar în schimbul acestui „stat de șase”, evident, curg pensiile speciale! Vorba dejecției de la Cotroceni: stat eșuat, dar în slujba unor escroci ca el și camarila din jurul său!

  14. si ca ea sunt mulți alții evazioniști „dezvoltatori imobiliari”

  15. Stiti voi cate trebuie sa inghita o femeie, in politica?
    Invidiosilor!

  16. probabil de asta i-au si data amenda, sa para ca sunt seriosi si lucreaza, de la varan nu au recuperat nimic, stiind ca preshoiu & usl o sa o albeasca cu savonierele

  17. waw!!! justitie frate…. oligarhie pe fata

  18. dati-le pensii si mai speciale la justitie si pensionare mai devreme de 40 de ani

  19. Da ,este corect .Numai printr-o hotarare judecatoreasca definitiva de anulare a raportului de inspectie fiscala se pot anula obligatiile fiscale stabilite de ANAF.Pe moment o astfel de actiune a fost anulata pentru vicii de forma,dar poate fi reluata.

  20. Punem pariu că Nutzi scapă și de pârnaie?

  21. Imi place ca sunteti obiectivi. Apropape ca va suspectam ca sunteti de partea Elenei Udrea, dar acum realizez cat de impartiali sunteti.