
Ferrari pregătește o soluție „extremă” pentru F1 2026
Venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari nu a adus succesul scontat de fani, iar Scuderia se pregătește pentru o soluție „extremă” pentru 2026, un sezon din Formula 1 care va aduce multe modificări în regulament. Conform jurnalistului Franco Nugnes (de la Motorsport.com), italienii vor risca totul pe cartea motorului pentru a depăși Mercedes.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Ferrari pregătește o soluție „extremă” pentru motorul său din 2026
Noul regulament din F1 aduce unele dintre cele mai mari schimbări văzute în era modernă, iar o previziune este greu de făcut.
Cu toate acestea, presa de specialitate (și chiar Hamilton a vorbit despre acest lucru) spune că Mercedes are deja un avantaj important dat de motor.
Echipa lui Toto Wolff dezvoltă de ceva timp unitățile de propulsie pentru 2026, iar senzația generală este aceea că este cu un pas înaintea rivalilor.
De altfel, la fel s-a întâmplat și în 2014, atunci când Mercedes a venit cu un motor puternic care i-a permis lui Hamilton ani de dominație în Marele Circ.
Pentru a reveni acolo unde-și doresc fanii de pretutindeni (la vârful ierarhiei), Ferrari pregătește o unitate de propulsie „extremă”, după cum informează jurnalistul Franco Nugnes (de la Motorsport.com), o voce respectată în paddock.
„Se vorbește des că Mercedes, sau mai degrabă unitatea de putere Mercedes, ar trebui să aibă un avantaj pentru 2026.
La Maranello se discută despre un motor care este dintr-un punct de vedere al designului „extrem”, cu soluții foarte interesante.
Rămâne de văzut cum se va prezenta la capitolul fiabilitate”, transmite reputatul jurnalist de F1.
Ferrari joacă o carte interesantă: riscă mult pentru a putea redeveni numărul unu în Marele Circ.
„Multe se vor juca în termeni de fiabilitate a unității de putere, acolo se va putea face diferența”, completează Nugnes.
Motorul pentru 2026 este descris ca fiind radical în design, dar cu posibile compromisuri în fiabilitate – un pariu tehnic pe care italienii îl consideră necesar pentru a redeveni o forță în Formula 1.
Conform noului regulament din 2026, greutatea minimă a unui monopost va fi de 724 de kilograme, fără pneuri. În acest moment, limita este de 800 de kilograme.
Reducerea greutății vine într-un context în care unitățile de propulsie devin din ce în ce mai complexe și grele, iar siguranța – tot mai sofisticată – adaugă alte zeci de kilograme.
Cu toate acestea, FIA își menține obiectivul de a livra monoposturi mai suple și mai spectaculoase din punct de vedere vizual și dinamic.
Pentru Hamilton, sezonul viitor ar putea reprezenta o ultimă șansă în încercarea de a-l depăși pe Michael Schumacher la numărul de titluri cucerite în Formula 1.
Cei doi se găsesc la egalitate (câte 7 fiecare), iar pilotul britanic își dorește să devină cel mai bun din toate timpurile.
Calendarul complet al sezonului 2026 din Formula 1
- Ianuarie: Test privat al echipelor
- Februarie: Teste publice colective ale echipelor (două la număr)
- 8 martie: Marele Premiu din Australia
- 15 martie: China
- 29 martie: Japonia
- 12 aprilie: Bahrain
- 19 aprilie: Arabia Saudită
- 3 mai: Miami
- 24 mai: Canada
- 7 iunie: Monaco
- 14 iunie: Barcelona
- 28 iunie: Austria
- 5 iulie: Marea Britanie
- 19 iulie: Belgia
- 26 iulie: Ungaria
- 23 august: Olanda
- 6 septembrie: Italia
- 13 septembrie: Madrid
- 27 septembrie: Azerbaijan
- 11 octombrie: Singapore
- 25 octombrie: Austin
- 1 noiembrie: Mexic
- 8 noiembrie: Brazilia
- 21 noiembrie: Las Vegas
- 29 noiembrie: Qatar
- 6 decembrie: Abu Dhabi
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.