G4Media.ro

EXCLUSIV Domeniul Ştirbey din Buftea de 24 de hectare a fost vândut…

Sursa Foto: G4Media.ro

EXCLUSIV Domeniul Ştirbey din Buftea de 24 de hectare a fost vândut pentru 8 milioane de euro unei firme controlate de o apropiată a familiei Voiculescu, după ce statul nu şi-a exercitat dreptul de preemţiune / Cine este Dana Bugean, angajată ani buni în trustul Intact și reprezentantul legal al PPUSL

Domeniul Ştirbey din oraşul Buftea a fost vândut de curând la licitație pentru suma de 8.050.000 euro + TVA, societăţii Dream Film Production Company, după ce firma care deținea proprietatea, Bucharest Arena SA, a intrat în faliment. Statul, prin Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Oraşului Buftea, motivând că nu are bani, nu şi-a exercitat dreptul de preempţiune, deși lichidatorul a făcut demersurile necesare având în vedere încadrarea activului ca monument istoric.

Dream Film Producțion Company, care a cumpărat domeniul Știrbey, este controlată de Dana Bugean, o apropiată a familiei Voiculescu. La sfârșitul lui 2018 a preluat de la surorile Camelia și Corina Mirela (fiicele lui Dan Voiculescu) și de la Grivco SA toate părțile sociale ale Dream Film Production Company SRL.

Dana Bugean a lucrat ani buni pentru firmele, dar și pentru partidul fondat de Dan Voiculescu și a fost la un moment dat, conform informațiilor G4Media.ro, chiar rudă prin alianță cu Voiculescu. Tatăl ei și fondatorul trustului Intact ar fi fost cumnați, în prima căsătorie a lui Voiculescu, potrivit surselor G4Media.ro

  • G4Media.ro nu a putut obține o reacție din partea Danei Bugean. Luni seară, după ce a răspuns la telefon, ea a spus că nu poate vorbi pentru că se află la volan. După circa o oră și jumătate, a respins noul apel. Nu am primit răspunsuri nici la un mesaj trimis pe Whatsapp. Un alt apel, efectuat în cursul acestei dimineți, a rămas, de asemenea, fără rezultat, fiind, de asemenea, respins.

Preţul de pornire al licitației a fost 7.950.000 euro, exclusiv TVA, iar lichidatorul judiciar al debitoarei Bucharest Arena SA a fost EURO Insol. Compania Bucharest Arena a intrat în faliment la finalul anului 2019. Firma avea în plan să construiască un hotel, o sală polivalentă, dar şi mai multe restaurante, însă acest plan de afaceri nu s-a concretizat.

“Creditele contractuale deţinute de societate, devenite scadente, au generat dobânzi restante şi penalizatoare. Veniturile înregistrate de societate au devenit insuficiente pentru plata ratelor bancare şi a datoriilor scadente către alţi creditori”, a explicat Euro Insol pentru Ziarul Financiar.

Acţionarii companiei Bucharest Arena, cea care a vândut domeniul Ştirbey, sunt Valerian Mareş (fostul proprietar al firmei Producţie Ardealul), cu un pachet de 29,83%, Staicu Ilie Olteanu, cu un pachet de 29,83%, Dan Octavian Cociş (fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului în perioada 2001-2004), cu 19,89%, Emil Pop, cu 19,89% şI Cristian Vladimir Singer, cu 0,55%, arată zf.ro, potrivit datelor de pe confidas.ro.

Potrivit lichidatorului judiciar, EURO Insol, activul „Palatul și Parcul Stirbey” este compus din: teren, în suprafață totală de 239.934 mp; Palatul Știrbey, cu o suprafață construită de 2.168 mp; Sală multifuncțională Regina Maria, cu suprafață construită la sol de 2.021 mp; Palatul mic, cu o suprafață construită de 266 mp; Capelă domnească pictată în anul 1890 de Gheorghe Tătărescu în suprafață de 191 mp; Castelul de apă construit în anul 1920 după proiectul lui Anghel Saligny – 107 mp; Poarta Palatului cu o suprafață construită de 205 mp; Două debarcadere, terase, teren volei și tenis; Alte bunuri mobile și imobile detaliate în cuprinsul caietului de sarcini.

Sursa Foto: G4Media.ro

Palatul Știrbey este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcția acestuia a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Știrbey, domnitor al Țării Românești și a durat până în anul 1863. Parcul Știrbey are o suprafață de peste 20 ha, arbori seculari de peste 400 de ani, un lac interior și deschidere către lacul Buftea.

Sursa Foto: G4Media.ro

Potrivit zf.ro, „Lichidatorul judiciar a depus la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Ilfov adresa de înştiinţare, având în vedere procedura specifică privind exercitarea dreptului de preempţiune asupra imobilului, însă Ministerul Culturii a comunicat faptul ca nu îşi exercită dreptul de preempţiune asupra Palatului Ştirbey, dreptul de preemţiune al statului fiind astfel transferat către autorităţile publice locale, respectiv Consiliul Judeţean Ilfov şi Consiliul Local Buftea.

Ulterior, lichidatorul judiciar a depus adrese de înştiinţare la Consiliul Local Buftea şi la Consiliul Judeţean Ilfov. Consiliul Judeţean Ilfov ne-a comunicat că depune toate diligenţele în vederea obţinerii sumelor necesare pentru achiziţionarea imobilului „Palatul şi Parcul ştirbey”, conform hotărârii Consiliului Judeţean Ilfov, demers nefinalizat, potrivit oficialilor Euro Insol. Consiliul Local Buftea ne-a comunicat hotărârea prin care s-a aprobat renunţarea la dreptul de preemţiune de către Oraşul Buftea la cumpărarea imobilului”.

Specialiştii în patrimoniu consultaţi de G4Media.ro spun că un monument istoric poate fi vândut numai dacă statul îşi exercită sau nu dreptul de preemţiune asupra sa. Acesta este definit în lege ca un drept al statului de a fi primul întrebat în cazul vânzării unor monumente istorice.

Cine este Dana Bugean

Dana Bugean a lucrat ani buni pentru firmele și partidul fondat de Dan Voiculescu și este, conform informațiilor G4Media.ro, apropiată de familie. Potrivit acestor surse, tatăl Danei Bugean, Cristi Bugean, a fost cumnatul lui Dan Voiculescu, din prima căsătorie.

Conform contului de Linkedin, Dana Bugean (37 de ani) activează din 2005 în Trustul Intact, fiind, pe rând, editor, PR specialist și TV Special Projects Sales Representative.

La sfârșitul lui 2018 a preluat de la surorile Camelia și Corina Mirela (fiicele lui Dan Voiculescu) și de la Grivco SA toate părțile sociale ale Dream Film Production Company SRL, societate prin intermediul căreia Trustul Intact a produs telenovelele difuzate, ulterior, pe Antena 1, cum ar fi Adela și Sacrificiul.

Datele contabile arată că, în 2021, Dream Film Production SRL a avut o cifră de afaceri de 30,5 milioane lei, un profit net de 930.124 lei și 7 angajați.

În 2020, societatea patronată de Bugean și-a urmat fondatorii și a închiriat un sediu în clădirea de birouri Iridex unde funcționează și Grivco SA.

Datele de la Registrul Comerțului indică faptul că Dana Bugean și Corina Mirela Voiculescu au aceeași adresă, într-un apartament de pe Șoseaua Buzești. Aproape fiecare postare de pe contul de Facebook al Danei Bugean a primit câte un like de la Corina Mirela sau, în unele cazuri, de la Gabriela Firea, fostă anagajată a Trustului Intact.

Legăturile dintre Bugean și familia Voiculescu nu se opresc aici: în 2015, Dana a făcut parte din grupul de fondatori ai Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) controlat de Dan Voiculescu, ocupând, la acel moment, funcția de președinte executiv.

În documentele trimise de această formațiune, anual, Autorității Electorale Permanente, Dana Bugean figurează ca reprezentant legal al partidului și donator al mai multor sume către această formațiune.

Amintim că Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) la 10 ani de închisoare, din care a executat 3. Din prejudiciul stabilit de instanță, care se ridică în total la peste 80 de milioane de euro, statul recuperase anul trecut puțin peste 18 milioane de euro.

Sursa: Monitorul Oficial al României
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

95 comentarii

  1. Hai cu linșajul mediatic, haide!

    • bine zis „famiglia” :)))))))

    • Consiliul borfasilor de Ilfov gaseste bani pentru tot felul de smenuri,iar pentru un palat, nu. Unde vezi tu linsajul baietica?

    • Asta-i tara in care traim. Si cand ii aud pe pesedisti ca duc grija saracilor… Si cand il vad pe Iohannis in cele mai selecte companii, iar tara e in ghearele mafiotilor…

    • CAT VALOREAZA DE FAPT PROPRIETATEA ?

    • Dacă n-are nici măcar 8 milioane euro, să cumpere un asemenea domeniu, Ministerul Culturii poate fi comasat cu al Sportului și Cercetării. Alte țări dau suma asta pe un colț de tablou celebru.

    • Ai dat semnalul milogilor de postaci al caror creier esti? De fapt nu mai ai , ca varanul ti l-a infiltrat cu fecale.

    • Hai si cu multiple suedeze pentru un postac amarat ca tine.

    • Razbunarea lui Felix Voiculescu unitatile de comert exterior ale securitatii, vechiul activ al securitatii strecurat in justitie, pentru ca Base la bagat in ouscarie pe Felix. Base cu directia de informatii a armatei e batut de Sie

    • Taceti! Ati primit 50 de bani la pompa ce p.l.m. mai vreti de la astia? Data viitoare nu mai votati la fel ca in ultimii 30 de ani

  2. a pus varanul mana si pe asta. normal, ii trebuie pe lumea ailalta….

    • A fost licitație publică, putea participa oricine.
      Care e problema?

    • probema e ca exact ce am zis in prima fraza, nu ai priceput-o??? e foarte simpla.
      sau v-a trimis varanul repede pe toti postacii???
      si in conditiile in care are de dat la stat inca multe zeci de milioane din prejudiciul pt care a intrat la bulau, ma intreb si eu din ce are bani?

    • De ce e o problemă că e la Voiculescu și nu la Popescu sau Georgescu?
      Că nu-ți place ție Voiculescu? Gizăs!

    • pt ca e un infractor condamnat cu multe datorii la stat pe care zice ca nu le poate plati! pt ca oricum e putred de bogat. pentru ca… pentru ca…
      treaba mea de ce e o problema in fond. e dreptul meu. nu iti place? I don’t f…. care.
      dupa fraza asta sunt CONVINS ca esti postac de-al lui!
      las-o cu gizas, ca nu ai tu treaba cu gizas! tu ai treaba cu varanul….

    • S-a vandut ieftin. Cateva mii de mp de constructii monument, un sfert de milion mp de pamant, aproape de Bucuresti. Si statul roman, CULMEA, n-a gasit resursele sa-l rascumpere, cica. Mai degraba n-a vrut sa se bage peste varan, sa nu riste vro campanie de balacarire la antene. Linistea are un pret, platit de fapt de fraierii contribuabili care ramana fara comorile nationale.

    • varanul e șmecher, a pus mana pe proprietate prin intermediari.
      Probabil ca la FISC figurează ca falit, de aia nu au aia ce sa-i ia.

    • @argonaut…problema e ca turnatoru de 💩felix a furat muuulte sute de milioane de dolari de la statul roman…cu care pune mana pe proprietati importante , terenuri, influenta media…distruge romania cu banii furati de la romani…🤮🤮🤮🤮🤮…inca nu a platit 50 mil euro pe care-i datoreaza 💩ul la anaf😡😡😡😡

    • VARANUL SE VISEAZA CAP DE DINASTIE. SI-A PUS PRIMUL TABLOUL LA PALAT.

  3. Asemenea elemente sunt care declară că „România e a noastră…..

  4. Uite asa s-a mai vandut o bucata de tara. Ma intreb oare care a fost valoarea spagii data la Buftea pentru ca acestia sa inchida ochii?

    • Cred că n-ai priceput ce ai citit sau nu ai citit deloc.
      Bucata de țară care zici că s-a vândut era de mult timp în proprietate privată.
      Acum a trecut la alt privat, printr-o licitație publică

    • eu cred ca TU nu ai citit deloc ce conteaza „fara ca statul sa isi exercite dreptul de pre-emptiune”. ia si suge! aia nu s-a intamplat din eroare iar statul stia prea bine ce face, nu e deloc o intamplare. asa ca hai jet!

    • De supt trebuia să se ocupe doamna care te-a fătat. Ca să nu mai apari

    • las ca s-a ocupat varanul de ma.ta. de aia ai iesit in halul asta de praf si de postac.

    • Argonaut da ce e baby? Ti-a promis varanu o marire daca deschizi gaura mai tare?

  5. Pentru ca Statul Roman este mana in mana cu Voiculescu, nu se mai satura de atata avere – pana cand ai vine si lui randul sa dea explicatii.
    Daca Statul avea grija, intra in patrimoniul national. Nici locurile istorice nu avem grija.

    • Statul roman este acaparat de oligarhii nomenclaturisti. Industria strategica a fost cedata rusiei ca oligarhii romani sa fie protejati. Romanii sunt sclavii fostei securitati.

    • ai 100% dreptate

  6. ma scuzati, dar domeniul stirbey apartinea unei firme PRIVATE care a dat faliment. la licitatie a castigat alta firma PRIVATA. care e pierderea statului, ca nu inteleg?

    ok, varanul, bla bla bla, dar, concret, ce a pierdut statul la aceasta tranzactie? credeti ca noul proprietar o sa demoleze tot acolo si o sa asfalteze 24 de hectare si o sa dispara palatul stirbey? care oricum e folosit pentru nunti si chermeze pentur cei cu multi bani?

    • Le-a Petrov că „varanul” bla-bla și ei au rămas blocați pe ce a zis Petrov 😃

    • sunt covins ca exact asta se va intampla, se va asfalta si se va face un cartier de „vile”.

    • Problema este că nu știm dacă reprezentații statului care au refuzat să-l cumpere au făcut-o pentru ai face pe plac varanului, pentru șpagă, de teamă că vor fi făcuți albie de porci la antene, sau chiar nu merită banii. Când reprezentanții statului iau decizii în favoarea unui infractor e normal să apară niște semne de întrebare.

    • Problema e ca este un condamnat penal care cumpara acum active cu banii furati de la romani. Ce e greu de priceput sau nu iti merge creierul asa de mult?

  7. si-a trimis repede varanul postacii la naintare, sa ne explice ei ce si cum, dar au sarit propozitia cu preemtiunea, care spune destule. si probabil tot pt ca e totul ok, nu raspund aia la telefoane….SIIIIIGUR CA DA!

    • Pare că ai o obsesie cu Voiculescu :))
      1. Ce să facă statul cu domeniul Știrbei?
      2. Putea să-l cumpere oricine altcineva dacă era interesat
      P.s. care cum îți explică realitatea e postac? 😃

    • pare ca tu ai o obsesie cu voiculescu, la nicio alta stire nu ai atata incrancenare….
      nu ma intereseaza sa iti raspund la intrebari retorice…. sunt asa de banale ca nici nu merita raspunsul…
      tu si realitatea….baba si mitraliera…
      un hot sprijinit de alti hoti si postaci. jet!

    • pare ca habar nu ai care e valoarea de piata a acelei proprietati. hai, lasa schemele ca nu tine!

  8. Pt o super proprietate Statul si autoritatile locale nu au gasit bani, dar pt asfaltari de mantuiala si 3 randuri de borduri gasesc mereu…
    8 mil de euro nu este o suma mare nici macar pt Primaria Buftea sau CJ Ilfov.
    Manevra pe fata… asta-i tara in care traim, astia sunt oamenii cu care votam 🙁

    • pai interesul lor era sa in ia un privat, sa faca acolo 1000 de locuite, case, blocuri, mol, etc., astfel incat ei sa-si ia parandaratul la autorizari…. daca asa merg lucrurile peste tot, vrei sa ramana ei mai in urma? cine sa aibe grija si de bunastarea lor daca nu ei insisi?

  9. Pe bune acum? Ce legatura are Voiculescu cu asta??? Asa e cand vreti sa atrageți prin titluri pompoase…

    • fa un efort cu aia 2 neuroni ramasi si citeste articolul, e foarte clar care e legatura….

    • @Andrei – evidenta e doar obsesia ta pt varan.
      8 mil euro scosi din bugetul unei primarii ar afecta grav cetatenii si doleantele lor: strazi, infrastructura, scoli, spitale… Ce ar fi primit? Un parc? Fiind monument istoric cladirea va dainui indiferent de proprietar …ba chiar mai bine decat la stat. Dovada ICA a prosperat sub varan, dar era falimentara la stat. Bineînțeles ca merita macar vreo doua-trei miliarde de euro … Eu v-as pune pe astia sa vindeti la valoarea stabilita de DNA si, daca nu reusiti, sa acoperiti voi diferenta.

  10. Simplu. Am fost transformați în sclavi. La fel ca și psd pnl UDMR haur iohanis sclavi ai varanului. Foarte bine, nu este varanul de vina ca tara și restul Satu innpatru labe înaintea lui.

  11. Foarte bine ca s-a gasit un cumpărător! Nu vad unde e problema!

    • E nasol că e Voiculescu, dacă era Popoviciu care a dat tunul de 1 miliard de euro de la Băneasa nu era nici o problemă 🤣🤣

  12. Breaking News: Economia de piață funcționează în România! Urmează rubrica meteo. Deja devin penibile acest fel de știri, o firmă a cumpărat ce vindea altă firmă

    • repede! v-ati activat toti! o firma a cumparat ceva valoros la pret mic, iar statul nu si-a exercizat dreptul de preemptiune. e greu de priceput ceva simplu, este?

    • Chilipir, chilipir dar nu s-a bagat nimeni peste Varan.
      Ar fi interesant de vazut intregul drum al proprietatii pana in „bratele” Varanului.

  13. Apreciez efortul G4 de a prezenta un eveniment pozitiv ca pe ceva negativ doar pentru că are legătură cu Voiculescu, dar execuția lasă mult de dorit. De exemplu, ați uitat să amintiți că pe vremea în care juca hochei sau ce juca el în tinerețe, Voiculescu a faultat rău de tot un adversar.

    • cum apar ei repede, aparatorii unui infractor de drept comun…..banuiesc ca pe toti infractorii de drept comun ii aperi la fel de mult, da? :))))))))))))

  14. Păi de ce statul nu și-a exercitat dreptul de preempțiune?? Asta fac firmele, văd afaceri care fac profit și le pun în aplicare, așa funționează economia de piață. Ce voiați, să nu facă afaceri bune că îl cunoaște pe Voiculescu??

    • Da tu muta, tocmai aia e problema ca varanul a adormit statul roman de o vreme incoace … Ati migrat toti angajatii de la antene aici sau cum?

  15. Nimic în neregulă. O firmă cu activitate transparentă, cu profit și cu angajați, nu ceva SRL de apartament, a cumpărat la lumina zilei ceva ce vindea altă firmă. Mult succes.

    • mult succes si voua la intact! dar la altceva! pare ca aveti limbile cam uzate :)))))))))))))

    • Da, transparenta. Cifra de afaceri de 6 milioane de eur, profit vreo 200k dar cumpara cu 8 milioane o proprietate. Sunt si eu curios ce banca da credit unei firme cu activitate transparenta o suma mai mare decat CA-ul ca sa cumpere un teren si niste cladiri care mai au nevoie de o gramada de investitii. Astia sunt jmecherii romaniei, tranzactii prin interpusi, platit bani cu punga, adevaratii adevaratilor.

  16. Ce să vezi, o firmă unui om de afaceri se ocupă de …afaceri. Și mai sunt și 100% legale și transparente. Hai să facem o știre negativă din asta, trimiteți comanda la g 2.15 sau g 4, divizia presă.

  17. Și unde e problema, în faptul că firma care a avut banii necesari e apropiată de Voiculescu? Că n-am înțeles ce ar fi în neregulă. A fost o licitație deschisă la care putea participa oricine.

  18. Repede Voiculescu, săriți :))))), dacă îl răscumpăra statul și devenea o paragină săreați toți că de ce nu a fost dat unui privat să facă ceva, acum că e la privat, de ce privatul nu are un nume și prenume care să ne placă, ferească dumnezeu

    • traiasca pupinc.urismul pentru infractori!!! la lupta de clasa tovarasi! pai cum sa nu aparam noi infractorii?? 😀

  19. Sunt persoane cărora le-a intrat atât de bine șurubul cu Pee-See-Dee că a ieșit pe partea cealaltă. Aia cu Dragnia. Hai că vine acușica 10 august. Nu băgați o comemorare pentru ”gazații” care dădeau pașnic cu borduri în naziștii de jăndari? Sau nu vă convine să renunțați la vacanțele de prin străinătățuri?

  20. Nu este nimic anormal cum turuie unii p-aci. Daca turuitorii ar turui s-in strada alt-ar fi turuitoarea. Licitatie a fost, a catigat cine a dat banii. Problema-i alta de ce a intrat in faliment detinatoarea proprietatii Bucharest Arena SA , aici este nodul gordian. Sa nu mai existe in Romania nici un Alexandru Macedon, imparatul imparatilor cum ziceau unii, care sa-l poata taia pe nod?

  21. E postacul ăsta Andrei ceva de speriat, la fiecare comentariu e și el, cred că e iubitul lui Petrov sau ceva că e de speriat.

    • daca te-ai speriat e PERFECT!!! nu stiu ce legatura am eu cu petrov doar pt ca nu imi plac hotii ca voiculescu….dar poate stii tu, care esti sluga varanului

    • Andrei comentează de undeva de la spitalul 9. Sau, eventual e Camelia Bogdan. În cel mai bun caz e Dănileț.

    • de la spitalul 9 o sa comentati voi dupa ce va da varanul afara! ati turbat instant cand ati vazut ca e vorba de voiculesc :)))))))))))))))))
      hai ia niste a lu pigus si dispari!

    • Bă, Andrei, mă doare în pluă de Voiculescu, da’ tu, săracu’ de tine, ești prăjit la mansardă. Bă, prøstule, uite de aia a eșuat usereminus, că e plin de psihopatz ca tine.
      Cacamitrule, tu ejti fatã!?

    • va luati aiurea de andrei.

  22. – Haideţi fraţilor în conace de boieri! Hai să punem jugul pe șerbii noștri! Îi punem pe iobagi să muncească pe moșiile noastre și la palatele noastre! Le trimitem fetele la produs și băieţii la trafic de organe! Ne retrocedăm nouă toată ţara!

    – Ori suntem fanarioţi, ori nu mai suntem!

  23. Pe langa faptul ca statul nu e in stare sa il execute silit pe voiculescu, ii mai da si bani si imobile si terenuri.

  24. copilasi, nu va mai dati fete virgine…ca nu sunteti!
    scrie clar totul in articol…care parte din „statul nu si-a exercitat dreptul de preemptiune” nu ti-e clara?
    daca era o ilegalitate deja era un dosar penal….asa, ca idee. oricum, trebuia dovedita in instanta.

  25. Tranzactia a fost facuta de la un privat la un alt privat, cu respectarea legilor. Care e problema? Nu se mai pot face investitii in tara asta?

  26. :)) Prostii încă așteaptă că în Rromania va fi bine! De 33 de ani…

  27. Faptul ca o prorietate care trebuia avuta in patrimoniul statului a fost vanduta atat de ieftin si statul nu si-a exercitat dreptul de preemtiune, este de competenta DNA.
    Toata economia existenta in decembrie 1989 s-a dus pe apa sambetei prin metode si atitudini similare. Nu ne mai oprim? Dam tot?
    Daca si acum procurorii privesc in alta directie, inseamna ca sunt complici.

  28. s-a chinuit un pic cadavrul ambulant de la Cotroceni sa-l recompenseze pe stapanul sau suprem, turnatorul voiculescu. Din 2014, privea cu ingrijorare cum justitia inca functiona.

  29. F. Bine. Primăria capitalei daka îl lua făcea din el locuințe sociale ptr țigani. Sa fure și prostituție la greu akolo. F. Bine. Mai bine privatul decât statul.

  30. daca motanul bashinos Felix si-a fi platit obligatiile catre stat,milioanele alea de euro,n-ar fi deranjat pe nimeni ca si-a tras palat prin sageata consacrata, Danutza.Chiar si asa , sper ca prima folosire a palatului sa fie la priveghiul minunatului om de afaceri Felix,mare om!

  31. Și ANAF-ul nu găsește, nu știe cum să recupereze prejudiciul de la Varan!… Nu poate confisca pt că jigodiile au legiferat tocmai în favoarea lor, …Și doar pe proștii ca mine îi încaleca ANAF-ul și pt 5 lei. Legi pt hoți!

  32. 24ha = 24 * 10000 m2 = 240000 m2

    Pretul la care s-a vandut: 8.000.000 eur

    Sa presupunem valoarea palatului la doar 1.000.000 eur.
    Astfel, raman 7.000.000 eur
    7.000.000/240.000 = 29.17 aprox 30 eur/1 m2

    • stai, ca scrie ca mai sunt si alte acareturi….

    • Adica gratis

    • Te-ai mai uitat sa vezi cam care mai sunt preturile la imobiliare? Palatul facea lejer milioane, pamantul asisderea, acareturi, unele pictare de pictori romani cunoscuti, iara milionul. Vandut cuiva cu bani urca la niste zeci de milioane. Avandi in vedere ca e langa capitala – urca iar pretul. Dar nu trebuia vandut, putea fi administrat si intrat in patrimoniu.

  33. Daca statul interzice sa se taie copaci si sa se construiasca pe acel teren.. E mai folositor, ca si asa acel teren nu valoreaza mult, decat daca obtii avize de construire si defrisare pe acel teren.. Practic e teapa pentru licitator..

  34. Moștenitorii legali ai palatului și domeniului, descendenți ai Principelui Barbu Știrbei, sunt Costinescu Tătăranu Alexandru Barbu, Costinescu Petre Nicolae, Costinescu Tătăranu Gheorghe, Flondor Iancu, Flondor Mircea, Pană Maria Barbara și Hiott Constantin. Cel care s-a ocupat de vânzarea palatului este baronul austriac Jakob Kripp, soțul Ilenei Costinescu Tătăranu, fiica primului moștenitor enumerat aici.[12] În 2006, domeniul Știrbey a fost retrocedat moștenitorilor familiei prințului Știrbey, prin decizie a Curții Europene a Drepturior Omului. Astfel, peste două treimi din domeniul public care aparținea Primăriei Buftea, printre care și Palatul Știrbey, au trecut în proprietatea moștenitorilor, iar palatul a fost închis pentru public.
    Ministerul Culturii și Cultelor a analizat posibilitatea cumpărării Palatului Știrbey, însă prețul solicitat de proprietari, de opt milioane de euro, i-a determinat pe oficialii ministerului, care avea drept de preemțiune, să refuze achiziția, în luna august 2006.
    În anul 2007, palatul a fost vândut firmei Bucharest Arena pentru 9 milioane de euro, și aceasta a amenajat în clădire un restaurant de cinci stele și spații de cazare în regim exclusivist. Firma Bucharest Arena a intrat in faliment in 2019.
    Palatul Știrbey a fost scos la vanzare de lichidator la un pret de pornire de 8 mil. euro, potrivit unui anunt public realizat de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoareai Bucharest Arena.
    Acum a fost revandut . Care e problema aici ? l-ar fi putut cumpara oricine avea banii astia.

    • scrie foarte clar in articol care e problema aici. nu stii sa citesti? ca daca nu, nu inteleg cum ai scris polologhia aia complet inutila. in privinta „l-ar fi putut cumpara oricine” da-mi voie sa ma indoiesc. de regula cand se cumpara mult sub pretul pietii, si asa e cazul aici, nu ai tu sanse sa pui mana, jocurile sunt facute.

  35. Domnule @ andrei aceasta este una din postarile dumitale anterioare :
    „daca era o ilegalitate deja era un dosar penal….asa, ca idee. oricum, trebuia dovedita in instanta.” postare care se poate interpreta astfel ” care e problema, l-ar fi putut cumpara oricine, tranzactia nu s-a constatat a fi ilegala”
    Dar cum e se pare ca la dumneata superficialitatea e la ea acasa…ai uitat de propria postare.

  36. 8 milioane pe toate astea!? Ce sa zica ala de-l primeste, sa fie primit?

  37. mdaaaaaaa, un loc numai bun de trantit un cartier rezidential. iesire la lac, padure, lac interior, etc. numa’ bun.
    mnoh amu aduceti buldozarele si hai la treaba!

  38. „Aristocratia rosie”, urmand, pas cu pas, modelul oligarhiei rusesti. Vilele de protocol nu mai sunt de nasul ei, s-a trecut la faza pe palate aristocratice. Pe cand si cui ii va reveni Castelul Peles? Ca Palatul Domnesc Cotroceni vedem pe mana cui a incaput – muhaiele impostoare.

  39. Nu mi se pare nimic nelegal în afacerea în sine.Problema e de unde a avut sau de unde are firma cumpărătoare (dacă nu s-a făcut încă plata) bani sa cumpere domeniul,însă dacă justifică proveniența fondurilor de achiziție ,nu e nimic nelegal în acest act de vânzare.

  40. Varanii sunt pe baricada. Mircea, gadea etc baga comentarii de sugatori profesioniști.
    După mai bine de 30 de ani încă se fac privatizări de „1€”. Statul român nu are 8 mil€ să-și exprime dreptul de preemțiune! Hungurii cumpara castele si pământ în România cu sutele de hectare…
    Munistrule 8mil € platesc statele care tin la cultura și istoria lor doar pentru o rama de tablou! 🖕🖕🖕

  41. O Tranzacție foarte transparentă.

  42. In timp ce p-limea blegovana si naroada isi ling c-ricele prin statiuni nepasandu-le ca tara asta este distrusa complet de niste derbedei si mafioti dihorul jefuitor de paduri Hrebenciuc a fost eliberat din puscarie in mare secret dupa doar un an de parnaie din cei 3 cu executare primiti,bonus-mafia din justitie pregateste eliberarea Caracatitei uriase de spagari ordinari de la Permise Suceava-amanunte ziare.com