G4Media.ro

Eurostat: 3% din numărul total de oameni de știință și ingineri din…

Eurostat: 3% din numărul total de oameni de știință și ingineri din UE sunt în România

Uniunea Europeană avea în 2018 un număr total de 17,2 milioane de oameni de știință și ingineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, dintre care aproximativ 539.100, sau 3% din numărul total din UE, erau în România, arată datele publicate vineri de Eurostat și preluate de Agerpres.

Numărul oamenilor de știință și al inginerilor din Uniunea Europeană a crescut cu 4% între 2017 şi 2018, în timp ce în România a crescut cu 2,6%, de la 525.300 până la 539.100, arată datele Eurostat.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu e motiv de lauda, e argument total de ce clasa politica, managementul institutiilor de stat, si alte persoane in pozitii cu legaturi cu precedentii trebuie sa plece si sa lase loc oamenilor capabili si in special sa lase loc celor capabili ce au plecat din cauza lor.

  2. Probabil la cunostinte si practica reala nu fac decat 0.5%…Altfel nu ar fi zero cercetarea romaneasca, institute fantoma, productie de sertar si uneori de-a dreptul imbecila cel putin in stiinte sociale, salarii obscene pentru necunoscuti, senili si neaveniti…toata Academia si institutele ei e asa! Traiam intr-o tara in care nici 1% din cartile de pe piata, oricum o piata a cartii redusa ai nediversificata, nu sunt scrise de autori romani, de fapt cele mai mult scrise de romani sunt scrise de romani emigrati afara adica scrise afara, unde nu gasesti nicaieri o opibie impartiala a unui experti in presa, oricum moarta, unde exista aproape zero programe culturale si educative publice altele decat festivisme cu manastiri si centenare…Ce fac astia 3% cercetatori, ca nu se vede? Inseamna ca in realitate nu exista, nominal 3% e 0.5% real.

  3. Da în PSD câți oameni de ştiință sunt?

    • Remember
      Leana si nicu… stiti voi care…
      Inainte de culcare Nicu se framanta:
      Nicu: Fa Leano zi si mie ce-i cu legea asta lu Arhimede, fa?
      Leana: Ce ma intrebi ba pa mine? Eu sunt om de stiinta! Tu esti cu legile!

  4. Eu am intalnit niste profesoare sau asistente universitare sau nu stiu ce in Romania cam penibile (si pnibili), adica mai rau ca studentul indisciplinat pe care dau ei vina si care e tot mai varza in Romania, oameni neprofesionisti care nu pot sa isi ascunda idiosincraziile personale macar cat predau sau dimpotriva din exces de insecuritate….Eu nu vad mediul asta de cercetare si intelectualitate de cel mai inalt nivel de 3% din numarul total al UE, e imens! chiar cu crestere sub media UE, tot e gigantic, o fi pe hartie…dar nu e in Romania reala.

  5. Populația României constituie 3.5% din populația UE. Rezultă că numărul de cercetători și ingineri e mai mic decât media europeană.

  6. Intr-o tara in care vasta majoritate, aproape toti de fapt, universitari nu isi fac publice nici macat syllabusurilede curs, cu atat mai putin propriile creatii, pe un amarat de site pe care ti-l da gratis google sau stiu eu ce platforma web, astfel incat sa primeasca feed-back, popularizeze cunoaaterea, inlesneasca dezbateri publice si unde nu exista un circuit de omologare a cunoasterii pe plan national in diverse discipline in special cele mai noi (aia de la universitatea Cluj inca nu stiu bine ce fac cei de la Iasi) cu greu iti poti inchipui ca exista 3% cercetatori….pe hartie poti sa pui si soferul de la un institut academic, portarul la universitate sau firma de dezvoltat software drept cercetator dar nu e real! In Romania, cel putin in stiintele sociale – ca oricum numai Mironov si aia aia cu teleenciclopedia faceau emisiuni de stiinta – eu vad ca sunt doi-tre aociologi si politologi care de 30 de ani comenteaza pe la ziare si tv nimic consistent, si aia sunt cel putin jumate din ei produsi de ONG-uri straine Eu vad ca in inginerie numai cautam sa cumparam, de la turbine eoliene la reactore nucleare, de la motoare diesel licentiate sau fabricate de subsidiare a unor firme externe la nave civile sau de razboi produse dupa proiecte straine, deci nu inteleg oricat pare de obsesiv, ce cerceteaza acesti 3%?! daca e reala cifra macar pe hartie.