G4Media.ro

Europa se confruntă de 5 săptămâni cu o creștere a infecțiilor cu…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europa se confruntă de 5 săptămâni cu o creștere a infecțiilor cu coronavirus

Progresia este constantă: pentru a cincea săptămână consecutiv, Europa se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid 19. În prezent, este singura regiune din lume care înregistrează o creștere, arată o analiză Euronews Italia, preluată de Rador.

În raportul său săptămânal, Organizația Mondială a Sănătății susține că procentul cazurilor pozitive a crescut cu + 6% față de săptămâna trecută. OMS a mai subliniat că numărul săptămânal de noi infecții în alte regiuni ale lumii este în scădere, sau rămâne stabil. Cea mai semnificativă scădere se înregistrează în Orientul Mijlociu (minus 12%); urmat de Africa și Asia de Sud-Est, unde cazurile au scăzut cu 9%.

Pe primele locuri ale clasamentului ţărilor în care se înregistrează cea mai mare creştere a cazurilor de Covid 19 se află Rusia, Turcia, România și Marea Britanie.

Consilierul științific al guvernului britanic, Johnathan Van Tam, a avertizat: „Procentele sunt încă foarte mari în acest moment, sunt mai mari decât în cea mai mare parte a Europei. Prea multe persoane consideră că această pandemie s-a încheiat. Eu unul simt că avem în față câteva luni grele și că nu s-a terminat.”

În România, unde sistemul de sănătate se luptă să facă față urgenței, medicii asistă pacienții cu oxigen, în timp ce așteaptă în mașini să se elibereze un pat la terapie intensivă. Unii au trebuit să aștepte mai mult de 24 de ore.

Din cauza creșterii numărului de infecții din Rusia, autoritățile redeschid temporar un spital în „Patriot Park” din Moscova. Unitatea are peste 600 de paturi pentru tratarea pacienților care au nevoie de oxigen și 20 de unități de resuscitare.

Traducerea Rador: Cătălina Păunel / sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Vaccinarea nu mai oprește virusul? Vaccinatii răspândesc boala cu nonșalantă. Eu am vaccinul făcut, sunt pozitiv de o săptămâna dar n-ai loc de mine in mall.

    • iti dai seama cat de rau ar fi fost daca nici astia 30% nu am fi fost vaccinati?

    • Pai uite asa: eu sunt vaccinat, a doua doza in iulie. Traiesc in vestul Europei. Acum 2 saptamani am facut test pozitiv in urma contact tracing-ului legat de scoala. Copiii, adolescenti si preadolescenti, 2 din 3 pozitivi si ei fara simptome evidente. Sotia negativ si copilul mic negativ.
      In ziua in care am primit rezultatul pozitiv la testul PCR, certificatul de vaccinare mi-a fost suspendat. Atentie, nu anulat, ci SUSPENDAT pentru 2 saptamani. Nu am loc la mall si nici la restaurante sau alte evenimente, deoarece apare un chenar rosu la verificare. Am intrat si pe site-ul unde poti verifica certificatele, si cu prietenii de la restaurantul vecin, le-am trimis QR-ul sa il verifice ei in aplicatie.
      Daca in Romania e altel, este o problema comuna a: (1) celui in cauza fiindca forteaza iesirea la mall si (2) a legislatiei si a sistemului romanesc de tracing.
      Multumesc

    • In România contact tracing nu prea există, iar la restaurant, mall ori ești controlat, ori nu,depinde de patron. Autoritățile stau și privesc fără a le păsa. Oamenii la fel, sunt bucuroși ca au fentat sistemul.

  2. Interesant, Europa ultra vaccinată are creștere a cazurilor, Africa, America de Sud, Asia puțin vaccinate au scăderi.
    Poate imunitatea de turmă e mai puternică decât semi-vaccinurile Covid ?
    Suedia o duce foarte bine.

    • is tare curios ce raspunsuri vei primi!

    • Interesant cum comentam fara sa ne documentam inainte. Europa de vest are cele mai putine restrictii din lume in acest moment, pentru ca foarte multi sunt vaccinati – aici daca sunt cazuri de infectare, sunt in mare parte PURTATORI, nu BOLNAVI, adica nu au nevoie de asistenta medicala, spital etc – aceste cazuri nu pun in pericol sistemul sanitar, ceea ce este foarte important!
      Europa de est are foarte multe cazuri noi pentru ca nu e vaccinata! Daca consideram Rusia, care face parte din Europa si are o populatie uriasa si un procent foarte mic de vaccinare, as spune ca afirmatia ta „Europa ultra vaccinată” e falsa. Europa de Vest e ultra vaccinata, acolo nu e nicio problema, vezi mai sus ce am comentat. Europa de Est este NEVACCINATA!

    • Macar au pasapoarte de shaorma. Tot e ceva!

    • Tovarusul anti mario, pai voi sunteti spreaderii invizibili lichidatori de mosi si babe. Pe la inceputuri propaganda ne informa ca va „inoculati” sa nu crape ala de langa voi”, fals, o faci doar pentru tine, martoaga. Dupa aia v-au transformat in „galbejiti” cu pasaport, „sa mancati shaorma si mici, sa fi-ti liberi sa mergeti la mall”.

    • ai mai vazut tu stadioane goale in franta/italia/spania?
      iti dai seama daca fraierii aia nu se vaccinau?

    • Pai in „Africa, America de Sud, Asia” se fac putine teste.

  3. Europa a stat cu mainile in san cand autoritatile romane au favorizat raspandirea bolii.

  4. Uite, v-am spus eu ca mai bine nu va vaccinati și muriți, decât să vă înțepați că occidentalii, care uite, nu mor, dar se îmbolnăvesc si se imunizează natural.

  5. Ce tot căinăm sistemul sanitar? Ce atâta grijă pentru el? De ce doarme acest sistem sanitar? Pandemia a îmlinit un an și jumătate. În tot acest timp sistemul sanitar(și nu atât el ca si entitate medicală, ci entitatea politica care decide), a stagnat și nu a evoluat, nu s-a adaptat situatiei de fapt. Când a văzut că-i groasă, că se sufocă, că nu mai face față, nu a reacționat, nu s-a dezvoltat, nu a căutat să-și depășească incapacitatea(care ar fi trebuit să fie temporară) de a face față situației creata de boală. Încă o dată subliniez că nu medicii sunt de vină. Ei, au făcut și fac în continuare tot ce pot. Dar nu pot demola sistemul în care sunt captivi. Și nu vă mai certați in aceste comentarii, de unde atâta patimă?