G4Media.ro

Dubele şi autoutilitarele nu mai pot fi parcate în Sectorul 6 în…

Dubele şi autoutilitarele nu mai pot fi parcate în Sectorul 6 în parcările publice şi de reşedinţă

Dubele şi autoutilitarele nu mai pot fi parcate în Sectorul 6 în parcările publice şi de reşedinţă, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, vineri, Agerpres.

Consiliul Local a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre care prevede că autovehiculele cu dimensiuni mai mari de 2,30 metri lăţime şi 5,15 metri lungime nu mai pot parca în parcările publice şi de reşedinţă, începând de săptămâna viitoare.

Prin Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, care a fost aprobat joi, sunt supuse ridicării, transportului şi depozitării lor în spaţiul special amenajat, până la eliberarea acestora proprietarilor/deţinătorilor legali, atunci când conducătorii vehiculelor nu respectă indicatoarele şi/sau marcajele specifice parcării publice şi a tuturor indicatoarelor şi/sau marcajelor rutiere în următoarele situaţii:

– vehiculele sunt staţionate pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 6, cu încălcarea dispoziţiilor OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, aprobată prin Legea nr.49/2006 cu modificările şi completările ulterioare, ale Regulamentului de aplicare a OUG nr.195/2002 aprobat prin HG nr. 1391/2006, astfel cum a fost modificat prin HG nr. 965/2016;

– vehiculele sunt staţionate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap, ocupate de către o persoană neîndreptăţită;

– vehiculele sunt staţionate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcaje publice, etc.);

– vehiculele care blochează accesul sau ocupă fără drept un loc legal atribuit în toate categoriile de parcaje publice, precum şi cele cu dimensiuni mai mari de 2,30 metri lăţime şi 5,15 metri lungime, care ocupă parcajele publice.

Taxele de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar care se percep de la proprietar ori deţinătorul legal sunt de 300 de lei, inclusiv TVA/vehicul pentru ridicare; 200 de lei, inclusiv TVA/vehicul pentru transport; 30 de lei, inclusiv TVA/zi/fracţie de zi/vehicul pentru depozitare.

Pentru ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor abandonate pe domeniul public sau privat al sectorului 6 se percep de la proprietar ori deţinător legal al acestuia: 300 de lei, inclusiv TVA/vehicul pentru ridicare; 200 de lei, inclusiv TVA/vehicul pentru transport.

Perioada maximă de depozitare este de 6 luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Sper sa se aplice in toata tara.

  2. Oameni rai astie de la primarie. Sper ca nu o sa ia masuri impotriva celor care le parcheaza in buza trecerii de pietoni, ca se termina toata distractia, te simti nelinistitcand vezi pitonul ca vrea sa traverseze!😁😁😁

  3. Pick-up ul meu are 1954×5525 si-l folosesc si ca masina familiala si ca utilitara. Noroc c-am plecat din Bucuresti…

    • Si mai ales norocul bucurestenilor ca ai plecat 🙂

    • Bine ca nu ti-ai luat autobuz…

    • Sunt destui care folosesc si duba de marfa si ca masina de familie. Si ce ii cu asta? Inseamna ca e musai sa poata parca in parcarile publice sau in fata blocului?
      Sau de fapt tu doar vroiai sa te lauzi ce pickup mare ai?

    • E cu și nu cu sau. Deci nu te-ar fi afectat daca ai fi stat în București. In rest ideea e buna și trebuie aplicata in toată țara.

  4. In sfarsit, o masura de mult asteptata. Prevederea asta ar trebui sa fie lege (stiu, nu se poate).

  5. La blocul unde stau este plina parcarea cu masini ale unor societati comerciale.Autospeciale de tot felul .Firmele pentru ca nu au locuri de parcare dau masina angajatilor si nu mai au grija parcarii. Bravo edililor de la Sectorul 6.Masura buna pentru toata tara.

    • Angajați care astfel nu mai au nevoie de mașini personale. Adică aglomerație mai mică în oraș. Mi se pare o lovitură pentru micii întreprinzători și a meseriașilor PFA pentru care de regulă utilitara de lucru ține loc și de mașină personală.

  6. Să nu uităm că dubele și utilitarele sunt cele care pun în mișcare economia, care produc plus-valoare. Nu autoturismele personale. Mai degrabă le-aș limita pe acestea din urmă la una pe gospodărie. Prea mulți au 2-3 autoturisme fără nici o justificare practică, doar ca status simbol.

  7. Duba parcata la marginea orasului si mai mergeti cu autobuzu’ ca nu ati fost facuti in masini.
    Romanu’ sta in 30mp dar e fudul si are „ifone 14” mai scump ca garsoniera.
    Bravo Ciucu, cea mai buna masura. Iti pot da un sfat: la anu’ sa faci parcarea 1000lei sa scapam de toate petardele de masini si de toti fuduli

    • Prostul este sărac că nu-l duce capul. Fiindcă nu-l duce capul, în prostia lui, susține sau propune măsuri aberante. Unul dintre acești sărăciți de prostie și răutate este numitul Costi.