G4Media.ro

Dosarul 10 August: Tribunalul București le cere parlamentarilor și miniștrilor să respecte…

Foto: Pixabay

Dosarul 10 August: Tribunalul București le cere parlamentarilor și miniștrilor să respecte separația puterilor în stat după ce o judecătoare a respins definitiv deschiderea dosarului

Tribunalul București arată într-un comunicat de presă provocat de reacțiile politicienilor față de închiderea dosarului 10 August că ”reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă” și le reamintește politicienilor că în Constituție este prevăzută separarea celor trei puteri – legislativă, executivă și judecătoarească.

Reacți Tribunalului București vine după ce mai mulți politicieni au comentat critic sentința definitivă pronunțată marți de o judecătoare, care a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului violențelor jandarmilor de la mitingul Diasporei din 10 august 2018.

Premierul Florin Cîțu a arătat într-un interviu pentru G4Media.ro că este ”dezamăgit” de sentință și că i-a cerut ministrului Justiției să caute soluții pentru atacarea ei.

Comunicatul integral al Tribunalului București:

”În pronunţarea soluţiilor judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii, în conformitate cu art. 124 alin. 3 din Constituţia României.

Hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente.

Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele 3 puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc, independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor.

În consecinţă, discursul public la adresa hotărârilor judecătoreşti pronunţate trebuie să fie caracterizat de echidistanţă, pentru că numai respectând ordinea de drept şi hotărârile judecătoreşti se va restabili echilibrul social încălcat. (Foto: Pixabay.com)

  • Citește și:

EXCLUSIV Florin Cîțu despre decizia Tribunalului de a respinge cererea de redeschidere a dosarului 10 August: I-am cerut ministrului Justiției să vină rapid cu soluții ca vinovații să plătească / Sunt dezamăgit, dar nu ne vom opri

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. TRibunalul asta e un om sau o suma de oameni?
    Sau semnat tovarasi neafecatati de stergerea cu buretele a abuzurilor savarsite de jandarmerie?

    • Oricum ar fi – Iohannis e de vina. E prea moale pentru postul in care se afla

    • Iohannis e vinovat ca a numit-o pe G. Hossu , la intiativa lui Predoiu, in pofida avizului negativ al CSM si protestelor societatii civile. Ieri am citit pe FB o postare a cuiva care sustinea ca ar sti din sursa sigura ca , inainte de a intra la guvernare in 2019, Orban i-ar fi promis lui Dan Voiculescu si lui Sebastian Ghita ca va musamaliza dosarul 10 august si dosarul Black Cube. Daca este real, asistam acum la materializarea acestui scenariu!

  2. Ironic, pe 10 august sloganul era „toti pentru justitie”.
    Oamenii protestau pentru a proteja independenta justitei dar judecatorii TB nu dau 2 bani pe independenta, tot mana care da sporuri, pensionare timpurie si pensii speciale o pupa.

  3. Motivarea? Când apare? Că poate are niște SF-uri cum am mai văzut recent. Și poate un ziarist incomod ne spune ce mari procese a mai judecat specialista asta care a pronunțat respectiva decizie . Poate a mai dat drumul la niște violatori alături de victima violului, poate a declarat nevinovat vreo unu, sau una, care a omorât beat, sau beată, vreo 2,3 oameni. Trebuie să mai fie ,,rezultate” ale minții ei , că doar n-o fi asta prima pocneală. Sigur mai are realizări…

  4. Pe cine mai interesează hotărârile Departamanetului de Comunicare şi PR al Tribunalului Bucureşti? Totuşi, ce posibilităţi legale mai există pentru a-i judeca şi pedepsi pe cei care au gazat şi bătut oameni? O instanţă europeană? Să-i lăsăm pe „independenţi” şi „echidistanţi”să-şi ronţăie liniştiţi privilegiile acordate pentru ca nu cumva să le fie deranjaţi tovarăşii din sistem. O reacţie a procurorilor care au făcut dosarul? Echidistantă, evident.

  5. Bătaia de joc arătată de justiție pălmașului român (și este multiplu repetitivă) demonstrează fără doar și poate că pălmașul român poate fi călcat în picioare de oamenii care împart justiție iar justiția stă drepți în fața politicului. Oricâte motive ar invoca justițiabilii. Vreu să spun că raportul politic-justiție este de subordonare a justiției. Se vede cu ochiul liber. Asta ca să nu mai invocăm teribila și omniprezenta Securitate.

  6. TB sa-și bage undeva comunicarea. Mai bine ar cere sa se desființeze

  7. Voi pretindeți tuturor să nu comenteze o sentință judecătorească. Bun. Dar voi de ce comentați și protestați când parlamentul abrogă pensiile speciale nesimțite ale voastre ? Voi aveți dreptul să comentați legile parlamentul, dar el n-are voie să comenteze neroziile voastre ? Asta-i ”echilibrul” dintre puterile unui stat democratic ?

  8. Pentru cozile de topor cu pensii speciale favorizarea infractorilor înseamnă independenţă… Ce ţară de tot plânsul am ajuns.

  9. Asa zicea si Ceausescu pentru atrocitatile comise de criminalii din Justitie.

  10. mintingul a fost ilegal cap-coada!

    chestiunea sporurilor si a pensiilor speciale este alta problema, din alt registru..sa nu le amestecam!

    • Nu asta s-a judecat. Oricum, ai dreptate, istoria ne-a învăţat că toate mişcările de stradă şi orice fel de opoziţie faţă de psd&Co şi mârşăviile lor sunt ilegale şi trebuie rezolvate cu procurori şi judecători independenţi şi echidistanţi, A3, RTV, mineri, bâte, gaze, oameni de bine, postaci, etc.

  11. democratia presupune separarea puterilor in stat, adica intre legislativa, executiva si judecatoreasca!

    daca nu acceptam asta mergem spre totalitarism. Punct.

  12. 10 august nu este un evenimenent singular…

    au mai fost mineriadele, a fost ocuparea drumurilor nationale de catre sindicate…

    diferenta dintre 10 august, pe de o parte si mineriade si actiunile sindicale, pe de alta parte, a constat in faptul ca in cazul ultimelor am avut un organizator care si-a asumat responsabilitatea…

    10 august, o chestie ciudata? nu, o golaneala de la un cap la altul!

    am aflat ca va fi ceva, cand l-am vazut si auzit pe unul la televizor spunand ca va curge sange, ca ce a fost la Revolutie a fost fleac fata de ce va fi pe 10 august! cine este acel domn? cum de a fost promovat interviul la televiziuni? cu ce scop? nu cumva zic si eu…..

    apoi a venit altul, asta era cica organizatorul manifestatiei din 10 august a diasporei, domnul in cauza reprezentand a anuntat ca fundatia/ong-ul nu va mai organiza manifestatia,
    brusc asa, dupa ce s-a facut tam-tam se retrage? adica nimeni nu va fi tras la raspundere?

    acum se stie cine a fost in spatele evenimentelor, nu?

    apoi am vazut ce am vazut!

    dar tare a fost a doua zi….eu, prost cum sunt, am crezut ca dupa bastoanele si gazele lacrimogene care s-au impartit pe-acolo, tot Bucurestiul va veni din nou la manifestatie…mai ceva decat la Kiev si la Minsk…

    cand colo, ca sa vezi, ai care au venit stateau pe trotuare, flori, rasete, vorba conului Leonida *să te ferească Dumnezeu de furia poporului!… Ce să vezi, domnule? Steaguri, muzici, chiote, tămbălău, lucru mare, și lume, lume… de-ți venea amețeală nu altceva. *
    ziceai ca sunt aia din personalul de intretinere de la Vatican care vin sa ceara o zi in plus la concediu si mai multe hartii igienice la closete

    in loc de jandarmi, erau politisti in tinuta de vara, basca ca au trecut pe-acolo doi aurolaci si repede, multimea i-a prins si i-a inmanat la pachet militenilor, pardon, politistilor…

    vai, ce spirit civic, plangeam de bucurie cand am vazut cat de ridicat este el?

    si acum a venit justitia care inchide dosarul…

    pai de ce-l închide? sa nu aflam mai multe despre dedesubturile lucrurilor?

    cineva a dat ordin….o fi Dragnea, o fi Viorica Dancila? ca dpa mintea unora, doar ei pot da ordine acum, nu?

    ordinul l-a dat cine avea interesul sa se produca o instabilitate si guvernul sa fie demis.

  13. Nu va mai suparati oameni buni, ce-aveti cu saraca femeie? Asa a judecat ea: cu totii au gresit cate putin iar vina e pe pausal, nu exista vinovati.

  14. Luati puterea din mina judecatorilor . Astia sint corupti pina in maduva oaselor .
    Cetateanul nu poate obtine dreptate intr-un sistem in care judecatorii favorizeaza infractorii din institutiile publice si bugetare .

  15. Comunicatul arata ca se simt cu musca pe căciulă. Independenta, bla-bla, dar puterea asta judecătorească e mafiota bine de tot, se vede de pe Luna.

  16. !Varahil

    si daca dosarul a fost facut intentionat prost, ca sa fie respins?

    pai nu se plang unii pe-acilea ca procurorii nici nu au vrut sa-i audieze?

    pai procurorii tin de ministerul public, nu? adica de guvern?

    deci cine nu este interesat sa se inchida dosarul?

    cei care sunt acum la butoane!

    cine erau beneficiarii miscarii din 10 august?

    cei care sunt acum la butoane!

    papusarii au pus mana pe putere, au pus mana, sunt multumiti, sunt multumiti!

    jandarmii sunt multumiti ca s-a inchis dosarul, sunt multumiti!

    organili sunt multumiti ca nu se spune nimic despre ele? Multumite!

    Carmen Dan, Viorica Dancila sunt multumite ca nu mai sunt chemate la parchet? Multumite!

    *boborul* merge la CEDO si poate primi ceva banuti? va fi multumit!

    Catavencu: * După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat și am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! ieri bigotismul, azi liber-pansismul! ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituțional! *

    Muzica!