G4Media.ro

Directorul OMS: Lumea se află într-un „moment critic” al pandemiei de COVID-19

sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS: Lumea se află într-un „moment critic” al pandemiei de COVID-19

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a solicitat luni statelor să colaboreze pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, spunând că acestea dispun în prezent de toate instrumentele disponibile pentru a face acest lucru, informează Reuters, citată de Agerpres.

”Pandemia de COVID-19 intră acum în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă, alături de ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze.

”Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, oscilând între panică şi neglijenţă”, a spus directorul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat luni că Germania a devenit cel mai important contributor al agenţiei sanitare, fără a oferi mai multe detalii. Din punct de vedere istoric, dintre statele membre Statele Unite au adus cea mai mare contribuţie financiară la organizaţie.

La rândul său, Schulze a spus că principala prioritate a Germaniei, care a preluat preşedinţia G7, este aceea de a pune capăt pandemiei la nivel mondial şi a făcut apel la o ”vaccinare masiv accelerată, cu adevărat globală” pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Evenimentul de la Geneva dă startul unei săptămâni de şedinţe ale Comitetului Executiv al OMS în cadrul cărora urmează să fie discutate aspecte cheie privind viitorul agenţiei sanitare a ONU, inclusiv posibilitatea unui al doilea mandat pentru Tedros Adhanom Ghebreyesus şi o propunere pentru creşterea independenţei agenţiei din punct de vedere financiar.

Sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Pentru o suma modica il poti inchiria pe Tedros sa te sustina in afirmatii. Azi ne zice ca prea multe doze nu sunt bune, maine sa acceleram vaccinarea, poimaine omicron e pericol, raspoimaine ca nu e motiv de ingrijorare.

  2. Oare de ce tarile ultra-vaccinate sunt in „moment critic”? Oare Omicronul trece de vaccin? Daca este asa, atunci de ce vaccinarea accelerata este solutia?

  3. OMS spune lucruri trăznite, de vreo doi ani de zile.
    Cine ii mai crede?

  4. Conform planulul nemtesc, facut in 2012 pt exact aceasta pandemie -Deutscher Bundestag Drucksache 17/12051 – de la pag 55, treaba dureaza 3 ani . Si ce sa vezi, se cam apropie. Partea a doua este ca se termina cashcavalul, si vom vedea cum incep sa se grabeasca s o transforme in gripa anuala, cu vaccin anul! Q.E.D

  5. Gata, WHO va avea conducta ei de gaz proprie.
    A vorbit Olaf cu Vlad si vor s-o puna de-o conducta sa dea gaz la toata lumea.

  6. Nu inteleg de ce nu se pune o suprataxa pt contributia la sanatate pentru cei nevaccinati. Si cu asta basta…sa vedeti cum stau toti la cozi sa se vaccineze.

    • Si o taxa pentru ce au nevoie de îngrijiri medicale pentru efecte adverse: miocardite, pericardite, etc.

    • Total de acord. Dar sa o plateasca si vaccinatii care se imbolnavesc

    • miocardite au facut si nevacinatii post covid, vezi recent diversi fotbalisti

    • Da nu mai bine să scoată definitiv CAS-ul ? Și atunci fiecare să își facă abonament la ce clinica medicala vrea ? Ți-ai dracu de putori, că sunt o groaza care o freaca acasă și sunt tratați din banii mei . Pentru că așa ca mine sunt multe alte persoane care plătesc dar nu beneficiaza de servicii medicale decât de foarte puține ori în toate viața asta .Șmecherie pentru leprele care nu au job .

    • Dă niște exemple care sa fi fost postcovid și ne”imunizați”. Deci să nu fi fost „dezvirginat” cu tratamentul experimental. In anii trecuți erau 5-7 cazuri pe an.

  7. Da nu mai bine să scoată definitiv CAS-ul ? Și atunci fiecare să își facă abonament la ce clinica medicala vrea ? Ți-ai dracu de putori, că sunt o groaza care o freaca acasă și sunt tratați din banii mei . Pentru că așa ca mine sunt multe alte persoane care plătesc dar nu beneficiaza de servicii medicale decât de foarte puține ori în toate viața asta .Șmecherie pentru leprele care nu au job .

  8. Dacă tot suntem segregați și nu avem aceleași drepturi (eu încă nu pot sa întru la bibliotecă!) Cu injectații, atunci sa se înființeze case de sănătate separate (o cale de tranziție până ce propui tu, @melania)