G4Media.ro

Directorul medical al SJU Covasna: Mulți pacienți vin în stare gravă la…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Directorul medical al SJU Covasna: Mulți pacienți vin în stare gravă la spital. Unele persoane spun că lasă, îmi trece, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri şi pălincă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe afirmă că mulţi pacienţi cu COVID-19, dar şi cu alte boli, amână să apeleze la medici, preferând să se trateze acasă şi ajung în stare gravă la Urgenţă, transmite Agerpres.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a făcut, miercuri, un apel către cetăţeni să se prezinte la medic încă de la primele simptome ale bolii.

„Pacienţii care constată apariţia unor simptome specifice să vină şi să caute un medic, că este medicul de familie, că este un medic specialist (…) Să vină la spital, să nu amâne venirea în spital pentru ultimul moment, pentru că dacă (…) este într-o fază preliminară, atunci evoluţia bolii poate fi mult mai favorabilă. Nu mă refer doar la COVID-19, mă refer în general la toate situaţiile. Observăm în ambulatoriu că pacienţii vin într-o stare gravă. Chiar şi la Urgenţă observăm acest lucru şi, la fel, în mod repetat facem apel la populaţie de a rezolva problemele medicale cât mai repede cu putinţă, să apeleze la un medic specialist care să ghideze evoluţia bolii”, a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia directorului medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, COVID-19 este o „boală destul de perfidă”, deoarece unii pacienţi nu prezintă simptome, deşi starea lor de sănătate este alterată.

„Nu aş putea să vă răspund de ce nu vin. Probabil că mulţi stau acasă că poate mă vindec cu Paracetamol, poate nu vor să se testeze, nu ştiu de ce vin târziu. Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri, şi pălincă şi paracetamol şi când nu mai pot, atunci vin. Pe de altă parte, cum am subliniat şi altă dată, COVID este o boală destul de perfidă, în sensul că te simţi destul de bine chiar şi cu o saturaţie de oxigen de 80%, pacientul nu îşi dă seama că este aşa de grav. Se simte bine dacă stă în pat, nu face un efort deosebit şi nu îşi dă seama că, de fapt, este într-o stare gravă”, a adăugat dr. Roşu Matyas.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. I.s.r.a.e.l ieri 10.000 cazuri. Nu pot link. Nu publica. E pe The Times of I srael.

    • Bulgaria nevaccinata, 331 decese in ultimele 7 zile, Israelul doar 163, desi au un numar similar de locuitori.

      In Israel numarul de decese pare sa se fi stabilizat, dupa ce a inceput sa-si faca efectul doza a 3-a. In schimb la noi si la bulgari suntem pe crestere exponentiala si la cazuri si la decese.

      De exemplu la noi numarul saptamanal de decese COVID a crescut de peste 12 ori in ultimele 33 de zile. Daca tendinta s-ar pastra, dupa inca 33 de zile am ajunge la vreo 230 decese pe zi, adica mai rau decat in toate valurile anterioare (cel putin conform cifrelor oficiale, in realitate au fost mult mai multe decese COVID pe zi in valurile anterioare).

      Si in timpul asta Catu se distreaza dinamitand inca o data guvernul.

    • ai ramas cu israel, nu te muti in Coreea de Nord? acolo nu au nici un caz!

    • Depinde cine raportează si ce criterii pentru boala si cauza decesului folosește…
      Unii nu mai pun morti de covid vaccinatii, chiar daca fac boala in forma grava.

      Important e că limitatii de mai sus se cramponează de „vocile de la conducerea ministerului” si juramintele pe biblie ale producătorilor de vaccinuri, care cica nu greșesc si nu fac rau, nici bani nu storc din situatia pandemica. Se vad asa, ca niste apostoli ai apocalipsei și ai vaccinarii experimentale pentru boala cu mortalitatea mai mica de 5% (ridicol din orice punct de vedere al îngrijorării). Astia sunt cei care dau apa la moara raufacatorilor sa tina oamenii internați fara medicamentele de fond (si asa, mai mor unii), sa inghesuie lumea la cumpărături esentiale (si asa, iau contact cu virusul mai multi susceptibili), sa evacueze spitale pe nepusă masa (ca sa se autosatisfaca folosind imaginile cu pacienti tarati pe bancheta din spate a autoturismelor personale – desi exista protocoale pentru transportul pacienților dupa externare cu ambulanța).

      Asa că n-ai ce sa compari: fiecare minister al sănătății raportează decesele după cum ii avantajează intere$ele, iar aplaudacii de pe margine aprobă abuzurile rezultate si cer mai multe.

  2. Tipic romanesc: de vina e mortul / bolnavul.
    Adica ei ce vor: orice om cu febra sa vina la spital? Apoi ca fac? Ii triaza pe stadioane sau cum? A, nu, o sa spuna ca atunci cand era epidemia de gripa: sa nu mai vina oamenii degeaba daca nu au simptome grave. Deci… ori una ori alta. Oricum, e clar, de vine e pacientul.

  3. Toate informațiile astea cine ni le furnizează? Entități al căror interes este inducerea panicii și vaccinarea. De ce am crede că aceste date sunt corecte?