
Directorii generali şi financiari ai companiilor feroviare renunţă la 10 % din indemnizaţii, anunță ministrul Transporturilor
Directorii generali ai CFR Infrastructură şi CFR Călători, directorii financiari ai celor două companii şi directorii generali şi financiari ai societăţilor Informatică Feroviară, Electrificare CFR şi Tipografică Feroviară îşi vor reduce indemnizaţiile cu 10%, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ciprian Şerban, transmite Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
De asemenea, la CFR Infrastructură, în plus faţă de reducerea indemnizaţiilor, s-a luat decizia de a se reduce programul de lucru la 4 zile pe săptămână pentru un număr restrâns de angajaţi, fără a fi afectată siguranţa circulaţiei.
„În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu directorii generali ai CFR Infrastructură şi CFR Călători, aceştia, alături de directorii financiari ai celor două companii, îşi vor reduce indemnizaţiile cu 10%. Totodată, şi directorii generali şi financiari ai filialelor CFR Infrastructură (Informatică Feroviară, Electrificare CFR şi Tipografică Feroviară) îşi vor reduce indemnizaţiile cu 10%. Tot cu 10%, îşi vor reduce indemnizaţiile şi directorul general şi financiar de la SCRL Braşov – filială a CFR Călători. Este un gest necesar care transmite un semnal clar de responsabilitate şi solidaritate”, a scris Şerban, pe pagina sa de Facebook.
El a reiterat că a început un amplu proces de eficientizare şi optimizare a cheltuielilor în cadrul companiilor din subordinea ministerului.
„Încă de la preluarea mandatului, am început un amplu proces de eficientizare şi optimizare a cheltuielilor în cadrul companiilor din subordinea ministerului. La CFR Infrastructură, în plus faţă de reducerea indemnizaţiilor, s-a luat o decizie curajoasă: programul de lucru va fi redus la 4 zile pe săptămână pentru un număr restrâns de angajaţi, fără a fi afectată siguranţa circulaţiei. Economia estimată prin această măsură este de aproximativ 3,25 milioane de lei lunar. Este în curs de implementare un sistem clar de reorganizare, optimizare şi funcţionare a subunităţilor din ţară. Cu această măsură, CFR Infrastructură estimează că va economisi aproape 57 milioane de lei pe an”, a adăugat ministrul.
În plus, se va renunţa la materialul rulant tehnologic învechit care poate fi casat şi valorificat, ceea ce ar putea aduce înapoi, în bugetul companiei, aproximativ 8,7 milioane de lei până la sfârşitul anului.
„În paralel cu acestea, CFR Infrastructură continuă transformarea căii ferate prin proiecte strategice moderne, finanţate din fonduri europene nerambursabile”, a mai notat şeful de la Transporturi.
Şi la CFR Călători se vor reduce cheltuielile nejustificate, prin aplicarea următoarelor măsuri: suspendarea unor trenuri neperformante (economii de 40 milioane lei); neacordarea orelor suplimentare şi festive (economii de 47 milioane lei); demersuri către ARF pentru redimensionarea volumului de activitate şi creşterea valorii unitare (economii de 40 milioane lei); reducerea indemnizaţiilor conducerii (0,3 milioane lei) şi sistarea cumulului pensie – salariu (economii de 1,5 milioane lei).
„Economii totale estimate până la finalul anului: peste 130 milioane lei! Totodată, am pornit un amplu proces de actualizare a indicatorilor de performanţă de la companiile din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, a arătat Ciprian Şerban.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii