G4Media.ro

Din cauza plecării părinților în străinătate avem din ce în ce mai…

Foto: gov.ro

Din cauza plecării părinților în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism la copii, anunță ministrul Sănătății, care spune că există o corelație între autism și timpul petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede

Emigrația românilor a fost pusă în legătură directă cu răspândirea cazurilor de autism la copii, chiar de către ministrul sănătății, Victor Costache, într-o conferință transmisă de Epoch Times.

Acesta a subliniat faptul că „există o corelare între această afecțiune (n.r. autism) și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede”.

Este prima dată când un demnitar oficial român face public o legătură de acest fel între o afecțiune dezvoltată de copii și plecarea masivă a persoanelor active și a părinților în străinătate pentru a munci.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: gov.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. O prostie monumentala concluzia ca plecarea părinților cauzează autism. Autismul e cauzat de o mutație genetica care apare in perioada formarii fetusului. E o schimbare in ADNul copilului nenăscut. Iar autismul e un spectrul, aducă o variație de comportamente de la funcțional la mai outin funcțional. Copiii nu suNt sociabili In cea mai mare parte dar pot fi foarte deștepți, de la caz la caz.

  2. Tulburările din spectrul autist sunt prezente încă de la nastere.
    Poate că semnele nu sunt sesizate cum trebuie dacă parintii nu sunt prezenți, dar plecarea parintilor nu declanșează tulburări din spectrul autist.
    Poate domnul ministru ia Nobelul pentru această descoperire măreață, mai ales că și leacul e la îndemână pentru „autism românesc”, daca-l pot numi așa: reunirea copilului cu parintii.

    • … iar redactorul ia Pulitzeru’ :))

      Dintr-o corelatie nu deduci o certitudine („avem”, in titlu). 💡

  3. Lichelele bugetare nu pleaca din Romania, decat la shopping.

    Noi, cei care muncim, trebuie sa plecam, daca vrem sa traim vreodata normal.

    • Si-ar trebui sa va faca statul fabrici si uzine,ca sa puteti fi voi maistri creatori de dorei. Mai bine v-ati strange de zonele inghinale patronii vizionari din mediul privat,care va exploateaza si isi folosesc plus valoarea doar interese materiale personale,fara pic de empatie.

  4. Ce cretin. Băi omule, autismul apare/se dezvoltă în perioada sarcinii, fiind o disfunctionalitate de dezvoltare a sistemului nervos central. Factorii de risc EXCLUSIV din timpul sarcinii declansează autismul.

  5. Exista și asa numitul autism virtual, determinat de statul excesiv în fata ecranelor. Și aici ar putea exista o corelație fiindcă copiii rămași în grija rude lor, fără supravegherea părinților, au tendința de a petrece mai mult timp în fata ecranelor, în detrimentul vieții sociale. În ceea ce privește autismul genetic, semnele sunt vizibile în jurul vârstei de 1 an, iar dacă părinții sunt departe, e posibil sa treacă mai ușor neobservate semnele și sa se înceapă recuperarea mult prea târziu.

  6. ”Autismul nu este o tulburare psihologica cauzata de mama sau tatal copilului si nu apare ca urmare a perceperii mediului psihosocial ca traumatizant si imposibil de controlat (Bettelheim, 1967). Autismul este o tulburare neurobiologica, iar cercetarile din ultimii ani au indicat existenta anomaliilor si disfunctionalitătilor în diverse regiuni si sisteme ale creierului, diferente structurale, funcţionale sau chimice.” Asta scrie pe pagina Asociatiei New Odyssey care lucrează în domeniu.

  7. Aha,și cand fenomenul este în sens invers cum se numeste boala? Cumva: CORUPTIE!! raspunsul cred ca îl știe doamna doctor psiholog GINO.