G4Media.ro

De la schi la ciclism, în Poiana Brașov: tot mai mulți tineri…

Sursa foto: Pixabay

De la schi la ciclism, în Poiana Brașov: tot mai mulți tineri practică downhill

Odată cu încălzirea vremii, Poiana Brașov a devenit atractivă pentru drumeții în aer liber. În plus, tot mai mulți tineri aleg să practice o ramură a ciclismului numită downhill, adică o coborâre în viteză pe un traseu montan, transmite Rador.

De la an la an, în Poiana Brașov sunt amenajate noi trasee de downhill, iar autobuzul de Poiană are în sezonul cald și o remorcă pentru biciclete.

Pentru a evita accidentările, șeful salvatorilor montani din Poiană, Cătălin Petrescu precizează cum ar trebui să fie echipați practicanții acestui sport:

„Echipamentul de protecție trebuie să fie compus din cască – preferabil integrală – protecție pentru spate, genunchiere, cotiere, mănuși; să aibă o bicicletă adecvată acestei ramuri a ciclismului, pentru că vorbim deja de biciclete echipate cu suspensii atât pe față, cât și pe spate, biciclete foarte rezistente și să își aleagă traseul în funcție de pregătirea pe care o au. Înainte de a face o coborâre pe traseul respectiv, să se asigure că fac o recunoaștere, deci o coborâre la viteză foarte mică”.

Și pentru cei care aleg să facă drumeții în afara stațiunii Salvamont vine cu anumite recomandări:

„Turiștii care ies din zona de asfalt a stațiunii trebuie, în primul rând, să aibă un echipament adecvat. Aici mă refer în primul rând la încălțările specifice, care le oferă aderență în condiții de sol alunecos și totodată le protejează zona gleznelor. În funcție de durata și de drumeția pe care o aleg, să aibă la ei și ceva echipament, un rucsăcel cu haine mai groase și chiar dacă pleacă pe vreme bună de acasă, nu este o regulă ca toată ziua să fie acea vreme bună. Pentru o drumeție sau o excursie puțin mai lungă, este recomandat să aibă, de asemenea, provizii de apă, ceva mâncare.”

În cazul în care alegeți să faceți trasee mai dificile, cu un grad crescut de risc, anunțați echipa salvamont din zonă despre intențiile voastre, în special când este vorba despre trasee de creastă, trasee care implică vârfuri sau zone expuse.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. „De la schi la ciclism” se aplica mai multor statiuni montane, nu inteleg de ce vorbiti doar de Poiana Brasov…

    • Chiar asa este. La Azuga de foarte multi ani sunt multe trasee de downhill foarte apreciate de bikeri. Chiar sunt numeroase concursuri acolo.

    • Azuga e o gluma proasta cu un traseu special pt bike si unul turistic pe care se poate cobora si cu bicicleta, deci 2 trasee, ce mai statiune. in schimb din postavaru pana in Brasov ai zeci de trasee.

  2. Si economia tot downhill practica:))))

  3. Sigur, hai sa vorbim de erodarea solului ca urmare a acestei practici. Sau nu observa nimeni sleaurile care apar pe potecile de munte. DEsigur, nu observa nimeni nici urmarile care apar ca urmare a formarii acestor sleauri!

    • Stai tati liniștit că de șleauri se ocupă băieții cu motoare.
      Și cu două și cu patru roți și cu șenile și lanțuri.
      Ai văzut vreodată un TAF și cum face prin păure? 🙂

  4. Având în vedere configurația traseelor de downhill din poiană și intersectările cu potecile turistice, mă mir că încă n-am auzit la teveu de accidente… sau poate s-au băgat sub preș?