G4Media.ro

Dăncilă, ecoul lui Dragnea: Nu văd nici un motiv să demisionez/ Guvernul…

Viorica Dancila si Liviu Dragnea fac declaratii de presa dupa intalnirea cu grupul parlamentar UDMR, marti, 23 ianuarie 2018. Inquam Photos / George Calin

Dăncilă, ecoul lui Dragnea: Nu văd nici un motiv să demisionez/ Guvernul a procedat corect

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu intenţionează să demisioneze. „Categoric nu. Nu văd niciun motiv să demisionez, atâta timp cât am susţinerea coaliţiei de guvernare, atâta timp cât cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv ca să-mi depun demisia”, a afirmat Dăncilă, la România TV. Cu două ore înainte de ieșirea premierului, Liviu Dragnea a declarat la ieșirea de la DNA că Dăncilă nu are niciun motiv să demisioneze și că se bucură de sprijinul partidului. ”Nu are de ce să-și dea demisia și are suportul nostru în continuare”, a spus Dragnea.

Viorica Dăncilă a afirmat că nu ar putea spune că o afectează retragerea încrederii preşedintelui, dar crede că este o declaraţie care nu-şi avea rostul acum.

„Cred că acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii pe plan extern şi cred că acest lucru nu trebuie făcut. Dincolo de interesele personale, de supărări, de frustrările pe care le avem unul sau altul, cred că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Ţările trebuie să vadă în România o ţară stabilă în care trebuie să investească, în care să vină cu încredere şi care să fie un partener de încredere pentru orice stat”, a adăugat Dăncilă.

Premierul a subliniat că s-a simţit jignită de afirmaţiile preşedintelui.

„Categoric da, dar nu numai ce a spus preşedintele în această zi, şi înainte aprecierile preşedintelui, modul de exprimare a preşedintelui m-au jignit şi acesta a fost motivul pentru care astăzi nu am mers la Cotroceni”, a mai spus Dăncilă.

Ea a susţinut că a încercat să-i comunice preşedintelui refuzul de a participa la întâlnirea de la Cotroceni.

„Am încercat. Asa cum am spus, de la învestirea mea am încercat să-mi păstrez echilibrul, să am o cooperare interinstituţională, am sunat astăzi pentru a-i comunica preşedintelui, pentru a avea o discuţie cu dumnealui. Mi s-a spus că este într-o întrunire şi nu poate răspunde şi că această întâlnire va dura până în jur de ora 11,00 şi atunci am comunicat că nu o să mă prezint astăzi la Cotroceni la acea întâlnire. Am sperat ca preşedintele să sune şi să putem discuta despre acest aspect, dar reacţia preşedintelui a fost o reacţie publică pe care am văzut-o cu toţii”, a mai menţionat Dăncilă.

Dăncilă: Noi nu am vorbit că mutăm ambasada României în Ierusalim mâine

Potrivit Agerpres, premierul Viorica Dăncilă a declarat că atât ea, în calitate de prim-ministru, cât şi Ministerul Afacerilor Externe şi Guvernul României au procedat corect în privinţa subiectului privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Eu consider că, atât eu, cât şi Ministerul de Externe, Guvernul României am procedat corect. Noi nu am vorbit că mutăm ambasada României în Ierusalim mâine. Noi am lansat o platformă în care să consultăm toate instituţiile „, a declarat Viorica Dăncilă, vineri, la România Tv, întrebată dacă nu ar fi fost de preferat ca situaţia privind mutarea ambasadei României din Israel să fie tranşată la nivel intern.

Întrebată dacă aceste elemente sunt conţinute în memorandumul aprobat în Guvern, premierul a spus: „Exact, exact”.

„Deci, noi nu puteam să vorbim dinainte cu preşedintele până nu lansam această platformă de discuţii. Urma să discutăm cu toate instituţiile, să discutăm cu preşedintele României, să discutăm cu celelalte instituţii să avem argumente pro şi contra, dar e important ca acest memoriu să fie adoptat prima dată în Guvern”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

„Sunt trei luni (n.r. – de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Refuzul dnei Dancila de a veni la medierea convocata de dl Iohannis in conflictul Guvern-BNR nu reprezinta numai o sfidare la adresa presedintelui, ci simultan si un afront si o jignire pentru cei 6.280.000 romani care i-au acordat acestuia votul in 2014.
    Pentru comparatie, amintesc ca la parlamantarele din 2016 PSD a obtinut 3.220.000 voturi. Acest numar, desi reprezinta numai jumatate din cel al dlui Iohannis, a fost permanent folosit in ultimii ani de PSD pentru a justifica promulgarea pleiadei de legi si ordonante controversate, in ciuda opozitiei celei mai mari parti a societatii civile.

    Pai, daca PSD sustine ca 3.220.000 voturi inseamna atat de mult, cum poate sa ignore 6.280.000?
    Mai ales ca tema anuntata a discutiilor de la Cotroceni urma sa fie una de mare importanta pentru toti romanii: inflatia, ajunsa acum la 5%, maximul ultimilor ani.
    Presedintele observase foarte corect necesitatea unei medieri a conflictului intre Guvern si BNR. Conflictul fusese intiat chiar de PSD, prin declaratii la adresa conducerii BNR, date in ciuda faptului ca independenta totala a acestei institutii fata de factorul politic este garantata atat prin Legea de functionare a BNR, cat si prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeana – care obliga guvernele statelor membre sa se abtina de la orice incercare de influentare a bancilor centrale din tarile respective.

  2. Mai oameni buni , pe astia nu-i scoate nimeni din stilul asta . Argumentele logice nu au treaba cu ce fac ei . Ei nu se potolesc decit scosi in pumni de la putere , figurativ vorbind.
    Ei fac misto , uite replica lui Iordache : „Johannis este invidios pe succesele lu’ Vasilica din Israel” . Asta este mistocareala de golan .
    Exista numai o solutie sa se potoleasca , alegerile anticipate : poate atunci vor lua ai 6 milioane de voturi si atunci macar nu mai este nimic de comentat. Dar daca nu vor lua atunci trebuie opriti sa bage tara in rahat.

  3. De vină cine poate fi ore că un grup de oameni (parlamentari) conduc tara în felul acesta discreționar lăudându-se cu majoritatea pe care o au dar având doar 3 milioane de voturi în spate? Nu cumva acei jurnaliști, intelectuali, etc, (de dreapta cică) care spuneau în timpul campaniei electorale să nu meargă lumea la vot că nu are cu cine vota. Erau așa de intelectuali încât nu-și dădeau seama de prostia pe care o fac sau așa își doreau o clinica de hoți la putere.!!! Acum e prea târziu pentru regrete nu au nici un drept să dea lecții de cultura politica sau de inteligenta să vină să ne spună ce e bine sau nu. Doar pe Stelian Tănase îl țin minte că indemna oamenii să vină la vot ceilalți spuneau că nu au cu cine vota. Ce era rău la PNL că nu blocau DNA să-și facă treaba. Avem exemple multe Blaga, Videanu, Orban etc mergeau la instanță să-și demonstreze nevinovăția nu la televiziuni de casă, era cel puțin un lucru bun nu făceau poate ceva bun dar nu făceau răul pe care îl fac cei de acum.
    Îmi pare rău dar asta se întâmplă când omul e prost și se lasă influențat de oamenii care se cred „mari intelectuali” pentru mine nu sunt decât niște nulității uni dintre ei gen Pataievici, Pleșu, Liiceanu etc. Ce au făcut bun au îndemnat oamenii să nu voteze și a fost bine? Bravo lor să se spele cu inteligența lor pe cap

  4. Aveti 2 tinte :
    1 Sa va scapati pielea si sa albiti dosarele
    2 Ati scos tara la mezat
    Blestem : praful sa se aleaga de voi si de neamul vostru