G4Media.ro

IMAGINEA ZILEI Dragnea la DNA: Dăncilă nu are de ce să-și dea…

sursa foto: Inquam Photos/ Cătălin Lupășteanu

IMAGINEA ZILEI Dragnea la DNA: Dăncilă nu are de ce să-și dea demisia

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară că premierul Viorica Dăncilă nu are motive să demisioneze și că se bucură mai departe de suportul partidului. ”Nu are de ce să-și dea demisia și are suportul nostru în continuare”, a spus Dragnea la ieșirea de la DNA.  Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri dimineața că retrage sprijinul premierului Viorica Dăncilă și i-a cerut să demisioneze. “Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Viorica Dăncilă nu face faţă funcţiei de premier al României şi transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. Îi solicit demisia”, a spus Iohannis într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni vineri, la ora 11.00.

Dragnea a explicat la ieșirea din sediul DNA că a fost chemat întrucât procurorii i-au aprobat o solicitare mai veche de a i se pune la dispoziție întreg dosarul Tel Drum în format electronic. În urmă cu câteva luni, liderul PSD s-a plâns că-l costă foarte mult copierea dosarului, motiv pentru care a făcut solicitare să-l primească în format electronic.

Observații de atmosferă. La această vizită la DNA, au lipsit atât protestatarii, cât și susținătorii care, de regulă, sunt prezenți. Au lipsit și jandarmii care îl protejau la fiecare deplasare la instanță sau parchet. Dragnea a părut bine dispus, a făcut chiar glume cu ziariștii. De exemplu, întrebat dacă există un conflict constituțional între președinte și premier, lideruul PSD a declarat că va fi un conflict constituțional dacă presa nu-l lasă să ajungă la mașină. Încunjurat de ziariști, el a ajuns lângă sigla de pe zidul clădirii DNA și a ridicat ambele mâini într-un gest ironic, ca și cum s-ar preda în fața armatei de jurnaliști.

Background. DNA a anunțat pe data de 17 noiembrie 2017 că a deschis un dosar de fraudă cu fonduri europene în cazul Tel Drum. În acest dosar, Liviu Dragnea, în calitate de fost președinte al CJ Teleorman, este acuzat de săvârșirea a cinci infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

  • DNA, în comunicatul privind Dosarul Tel Drum, vorbea despre beneficiile personale ce ar fi fost obținute de Liviu Dragnea: “În mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soție) a obținut sume de bani sau bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, precum și diverse servicii în interes personal, al familiei și al formațiunii politice din care face parte, respectiv donații de la membrii grupului infracțional organizat și de la societățile controlate de aceștia (circa 2,5 milioane de lei în anul 2009), transferul părților sociale din mai multe societăți controlate de membrii grupului infracțional organizat către fiul sau, dividende și sume periodice către fiul sau cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie încasate personal de Liviu Nicolae Dragnea și de fosta soție de la o altă societate din grup, bani obținuți de către Liviu Nicolae Dragnea din vânzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate către societățile controlate de membrii grupului infracțional organizat, folosirea de bunuri mobile de către fiul sau (autoturismul deținut de o societate din grup și a cărui îmbunătățire tehnică a fost achitată de Tel Drum SĂ) sau folosirea de bunuri imobile tot de către acesta (imobilul din Turnu Măgurele proprietate a Tel Drum SA).”

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, declara în luna septembrie, că “suntem foarte mulți care știm în mod direct” că firma Tel Drum din Teleorman este a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a negat în repetate rânduri că ar deține firma Tel Drum sau că ar avea interese la această companie.

În ianuarie 2018 Tribunalul Teleorman a decis deschiderea procedurii de insolvență pentru Tel Drum. Avocatul Tel Drum susținea, la depunerea cererii de intrare în insolvență, că luarea deciziei privind sechestrul și popririle dispuse de DNA a pus societatea în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale și plățile. Vezi aici integral comunicatul DNA

(Sursa Foto: Cătălin Lupășteanu/ Libertatea)

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Dragnea si Dancila trebuie reclamati penal si cercetati penal pentru Tradare si Inalta Tradare!

    Docila trebuie urgent suspendata dupa inceperea urmaririi penale pentru Inalta Tradare!

  2. Si cine sa o faca? Opozitia a devenit clar lipsita de orice viziune si strategie.Mare pacat ca nu l-au tinut pe basescu aproape. Ar fi fost singurul care ar fi putut înclina balanta. In prezent la liberali e mai mare opozitia fata de basescu decit dragnea.