G4Media.ro

Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de covid-19 în școli

sursa foto: Facebook/ Andreea Moldovan

Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de covid-19 în școli

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii  pentru ProTv, privind procedura de testare în şcoli.

Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar Dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

„Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele simptomatice, senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi.” a explicat medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru ProTV.

Unde şi de către cine se va face testarea în şcoli

„Cel mai corect este ca testarea să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un poteţial de risc. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia. O parte din teste sunt în ţară, au fost distribuite de IGSU. Urmează să avem o centralizare a celor rămase şi cel mai important e să avem şi teste suplimentare. Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor”,  a mai explicat Andreea Moldovan.

Începând de săptămîna viitoare se vor organiza comunicări online cu cadrele didactice, în vederea unei comunicări corecte.

Cum se înscriu angajaţii din învăţământ în etapa a doua de vaccinare

„Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm la răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, a mai precizat Andreea Moldovan la ProTv.

Sursa foto: Facebook/Andreea Moldovan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ce se întâmplă cu tulpinile noi, gen cea braziliană? Am înțeles că se transmite mai ușor la copii

  2. Cu acordul parintilor.
    Easy question
    (și cu hârtie semnata la dosar)
    Online?

  3. Eu nu-mi dau acordul să-i bage copilului pe nas chestia aia!

    • Dar îti vei da acordul sa-l intubeze?

    • Mai rău, îi înțeapă… pentru sânge, sângee, e vorba de „Teste antigen rapid”… alea pe care le platesti si e ca la loz in plic rezultatul, daca n-ai simptome nu-ți pasa (prea mult) ce spune

  4. A ajuns o duamna dr din provincie, din ghetoul iasov, sa dea lectii la nivel national. Ia mergeti la spitalul din stejaris, unde e directoare duamna, sa.vedeti in ce conditii de sec 18 sunt internati oamenii. Mergeti sa vedeti ghetoul in care dna profeseaza, pe 5000 euro net, si apoi, vedeti daca mai aveti incredere in mesajele duamnei!

    A ajuns infectia iasov, mama jegului la nivel national, fruntea! Iasovul sa-si vada de saracia lui! Mucles cocina iasov!

    • Luxul e pentru cei care au bani.
      Mulți îi câștiga cinstit.
      Mizeria e a noastra a tuturor – dar votam an de an „sclipiciul”