G4Media.ro

Cum poți evita aglomerația din Bucegi? Un nou traseu montan, într-o zonă…

Sursa: Salvamont Prahova

Cum poți evita aglomerația din Bucegi? Un nou traseu montan, într-o zonă mai puţin umblată de turişti, marcată recent de salvamontiştii din Prahova

Un nou traseu montan, într-o zonă mai puţin umblată de turişti, marcată recent de salvamontiştii din Prahova, poate fi o variantă de petrecere a sfârşitului de săptămână, evitând astfel aglomeraţia din Bucegi, scrie Adevărul.ro

Este vorba despre Creasta Baiului, un traseu de 18 kilometri care poate fi parcurs chiar şi de turiştii mai puţin experimentaţi. Munţii Baiului fac parte din Carpaţii de Curbură, fiind situaţi în partea vestică a acestora şi se învecinează la Nord cu Valea Azugii, cu Valea Prahovei în vest, în Sud cu Posada (Comarnic) , iar la este cu Valea Doftanei.

Pentru a vă putea orienta mai uşor, Munţii Baiului sunt pe partea dreaptă a DN1, pe sensul de urcare. Noul traseu montan amenajat de Serviciul Salvamont Prahova porneşte de la Posada (cartier al oraşului Comarnic) – Valea Florei – Vârful Doamnele – Vârful Piscul Câinelui – Vârful Baiul Mare – Culmea Zamora (la graniţa dintre Buşteni şi Azuga).

Traseul este marcat cu bandă roşie şi are o distanţă de aproximativ 18 kilometri. Salvamontiştii spun că traseul poate fi străbătut în 7,8 ore, în funcţie de condiţia fizică a fiecăruia, iar dificultatea este medie.

Citește integral pe Adevărul.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai cum rămâne ascuns daca voi îl dati la ziar?

  2. 7-8 ore doar dus sau dus intors?

  3. Problema e că în Baiului te mănâncă cainii de la zecile de stane. Pe vremuri găseai o stana maxim doua într-un masiv, acum sunt zeci pt că primesc bani gârlă europeni pt fiecare cap de ovina.
    Și nici ciobanii nu prea mai sunt in firea lor, sunt tot felul de otrepe. Tot in zona Baiului – Neamțului – Grohotiș am întâlnit zone întregi de jnepenis ocrotit incendiat pt a face loc pasunilor.