G4Media.ro

Cum a transformat o sibiancă o casă lăsată în paragină într-o atracție…

Sursa foto: Annă Dragă/Facebook

Cum a transformat o sibiancă o casă lăsată în paragină într-o atracție a județului: „I-am dat viață”

Într-un colț de liniște, pe un drum în care nu a ajuns asfaltul, printre casele vechi din satul Colun, din comuna Porumbacu de Jos. Acolo găsim ceea ce sibianca Bianca Grama a numit „Annă Dragă”. O căsuță în paragină pe care într-un an a reușit să o transforme, cu ajutorul fondurilor europene, într-un punct de atracție al sătucului parcă desprins dintr-o altă lume, potrivit unui reportaj realizat de jurnaliștii de la Turnul Sfatului.

Bianca are 46 de ani și este din Avrig. Studiile le-a făcut la Sibiu la Facultatea de litere, iar apoi a făcut două masterate în marketing. Și-a dorit un business al ei și a început să lucreze pentru a-și atinge acest scop.

Sibianca povestește că mereu a fost atrasă de hoteluri și de design-ul lor. De fiecare dată când merge într-un loc pe care nu îl cunoaște, îi place să descopere și să exploreze noi hoteluri din împrejurimi.

„Am terminat facultatea, am lucrat într-un alt sector și am început să vizităm Europa. Vedeam și hoteluri foarte scumpe și ne gândeam că vrem să vedem de ce e așa de scump, ce oferă în plus, ce are”.

După ce a lucrat mai mult timp într-o afacere pe care o avea familia ei, o fabrică de băuturi alcoolice, Bianca a început în anul 2011 primul său business.

„Am început cu Anna Boutique în 2011, lucram la o fabrică de băuturi alcoolice, business de familie, dar nu pot spune că mă regăseam foarte mult. Era o chestie un pic mai masculină. Cu Anna Boutique, la început, am fost descurajată. Lumea îmi spunea «cine îți cumpără dulceață?». Am început să facem dulcețuri combinate, caise cu lavandă, căpșuni cu limetă, vișine cu ciocolată, combinații mai altfel decât cele obișnuite, și fursecuri. Am început să vindem sub formă de coșuri de cadouri și oamenii au venit și ne-au căutat. De la Anna Boutique am preluat o grădiniță și am continuat cu aceasta. Pe urmă a venit proiectul Anna Charisma, cabana de care ne-am ocupat și pe care o avem și în prezent, la care am pornit din nou cu descurajări de început”.

Casa a fost cumpărată de tatăl Biancăi în urmă cu 15 ani. Sibianca i-a văzut potențialul și a vrut să creeze un loc după sufletul ei, în care s-a implicat și în care și-a pus, la fel ca în celelalte proiecte ale ei, toată dragostea.

Casa a fost cumpărată cu 3.500 de euro și a fost reabilitată cu 100.000 de euro, bani pe care Bianca i-a obținut prin accesarea de fonduri europene.

„Am accesat fonduri europene în valoare de 100.000 de euro, aceștia i-am folosit pentru casă, iar curtea și șura au fost contribuția noastră. Un an mi-a luat să refacem totul. Ideile de design au venit de la sine, văd un lucru, simt că vreau să aibă o anumită culoare, știu cum vreau să apară”.

Citește reportajul integral pe Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Oameni gospodari și frumoși.
    👏🏻👏🏻👏🏻

    • Mai știm noi un sibian care a transformat o casa abandonata în agenție bancara și a făcut mai mulți bani decât doamna din articol

  2. „anonim” 🤣👍