G4Media.ro

Crește numărul cetățenilor ruși care solicită cetățenie română

Crește numărul cetățenilor ruși care solicită cetățenie română

Numărul cetățenilor ruși care solicită cetățenia Română aproape s-a dublat în ultimii ani, rezultă dintr-o statistică transmisă de Autoritatea Națională pentru Cetățenie la solicitarea G4Media.ro. Dacă în 2015 au existat 949 de cereri, în 2017 numărul acestora a crescut la 1680, iar în primele șase luni ale anului 2018 s-au înregistrat deja 1079 de cereri. Atenție, nu este vorba de cetățeni moldoveni, care au dublă cetățenie (și rusă), ci de cetățeni ruși cu domiciliul în Rusia. De notat că majoritatea solicită, potrivit informațiilor G4Media.ro, redobândirea cetățeniei. Dacă probează că au avut o rudă în România și sunt descendenți până la gradul III, cetățenia se acordă în urma unor verificări standard, fără test de limbă sau alte condiții.

Legea cetățeniei (21/1991) prevede următoarele: ”(1) Persoanele care au fost cetăţeni români, dar au pierdut cetăţenia română din motive neimputabile lor sau cărora această cetăţenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţii acestora până la gradul III, la cerere, pot redobândi sau li se poate acorda cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi stabilirea domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b), c) şi e).”

Nu este clar cum se explică această creștere, dar cel mai probabil cetățenii ruși încearcă să obțină cetățenia română pentru a circula mai ușor în spațiul Uniunii Europene. Pe de altă parte, România este totuși de 11 ani membru UE, iar valul de cereri de redobândire a cetățeniei române venite din partea cetățenilor ruși a crescut doar în ultimii ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Sunt cumva toti tineri, barbati, atletici ? In 1989 se numeau turisti, acum se numesc solicitanti de cetatenie. La fel s-a intamplat in 2012-2013, inainte de demonstratiile de la Pungesti. Dar atunci era vorba de cetateni din R. Moldova, care se mutau in judetul Vaslui (peste 500 in 2-3 luni). Sunt toate informatii publice. Chiar nimeni nu le vede si nu le identifica scopul ?
    Se pregateste iesirea din UE si intrarea in Uniunea Euroasiatica ! Si intai vin „asiaticii” peste noi…

  2. Sunt spioni, ce-i asa de greu de inteles? Au vazut ca PSD e la putere si ca pot fi mituiti si acum vin sa fure sau sa cumpere tot ce pot, resurse, secrete, etc.

    Tara asta e praf hahahahaha

  3. Că Revoluţia de Catifea din februarie 2017, fără Proclamaţie, fără Alianţă Civică şi fără Convenţie Democratică, va fi înfrântă, era previzibil, dar tinerii nu iartă! Dacă profesioniştii nu mai ies în stradă, degeaba şi să fie terfeliţi de antenişti, pericolul e că vor protesta emigrând.
    Se formează încă o minoritate înlocuitoare.

  4. Nu e cumva o tactică a PSD pentru alegerile prezidențiale de anul viitor?

  5. Majoritatea celor care au ieșit în februarie 2017 in stradă acum gândesc că atunci când se va împuți de tot treabă vor pleca. Să vedem dacă se va mai putea atunci sau îi încurcă bocancul pus în gât de turiștii ăștia ruși. Era văzută așa bine Romania anul trecut când își apăra drepturile in stradă. S-a c***t Dragnea și pe asta cu protestul lui.

  6. Un scurt comentariu asi vrea să adaug… Un rus a fost căsătorit cu o româncă din Basarabia timp de zece ani şi îi spunea că limba română este o limba porceasca acum după ce sa despărţit ia reproşat fostei că nu la invatat limba română momentan merge la un curs de limba română fiind interesat ajungă în Franța de menţionat că fost consumator de droguri..