G4Media.ro

Crăciun sub semnul restricțiilor în Europa din cauza mutației Omicron / Ce…

sursa foto: Pixabay

Crăciun sub semnul restricțiilor în Europa din cauza mutației Omicron / Ce reguli trebuie respectate în țări ca Spania, Italia, Germania, Franța sau Belgia

Utilizarea obligatorie a măștilor, închiderea târgurilor în aer liber și a cluburilor de noapte, restricționarea numărului de persoane care vor participa la adunările de familie, reducerea orelor de funcționare a restaurantelor și multe alte măsuri sunt anunțate una după alta în Europa, sub amenințarea variantei Omicron, care în următoarele două săptămâni este de așteptat să devină dominantă în fața Delta, scrie Efimerida Ton Syntakton, citată de Rador.

Și deși nu pare să aibă simptome foarte severe, oamenii de știință rămân precauți și solicită vigilență, deoarece încă nu există suficiente cercetări care să-i demonstreze gravitatea. Cel mai îngrijorător lucru este că se transmite mult mai rapid în comparație cu celelalte variante de Sars-Cov-2, cazurile dublându-se la fiecare 1,5 până la trei zile.

Trebuie menționat că majoritatea țărilor au impus deja restricții de călătorie, iar călătorii din alte țări sunt obligați să intre pe teritoriul lor cu un certificat de vaccinare combinat cu un test negativ de diagnosticare a coronavirusului.
Să vedem ce alte măsuri sunt luate în preajma sărbătorilor de Crăciun pentru a preveni răspândirea bolii.

Spania. Măsurile din Catalonia poartă și parafă judecătorească

Justiția spaniolă a aprobat impunerea interdicției de noapte în mare parte din Catalonia pentru a limita răspândirea cazurilor de Covid-19, precum și închiderea cluburilor și restricționarea întâlnirilor private la maximum 10 persoane.

Interdicția de circulație se va aplica de la 01:00 la 06:00 dimineața în toate orașele cu peste 10.000 de locuitori în care incidența depășește 250 de cazuri la 100.000 de locuitori pe o perioadă de șapte zile, adică practic în acest moment în toate orașele.

Restricțiile intră în vigoare din această seară și vor avea o durată inițială de 15 zile. Totodată, guvernul central, printr-un decret, impune din nou obligatavitatea folosirii măștii în aer liber în toată țara.

Belgia. Piețele de Crăciun se închid

Trei piețe de Crăciun din capitala Belgiei, Saint-Catherine, Bourse și Monnaie, vor fi închise începând cu 26 decembrie, în urma deciziilor Comitetului Consultativ pentru restricțiile legate de coronavirus. Tot la Bruxelles a fost anulat și spectacolul de artificii care se organizează în mod tradițional la cumpăna dintre ani
Totuși, patinoarul de la Place De Brouckère, precum și activitățile de la Bois de la Cambre, vor continua să funcționeze pentru moment.

Germania. Primul deces din cauza Omicron

Ministerul german al Sănătății a anunțat că în preajma Anului Nou este așteptată o explozie de infecții cu noua tulpină de coronavirus, în timp ce Institutul German Robert Koch a confirmat primul deces din cauza variantei Omicron.

Deja în țară au fost raportate 3.198 de infecții ale noii tulpini.
Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, le-a cerut cetățenilor să-și limiteze pe cât posibil contactele în timpul sărbătorilor și să se vaccineze, dacă nu au făcut acest lucru, sau să facă a treia doză dacă și-au finaliza schema de vaccinare.

Franţa. Apel la efectuarea de teste – îngrijorare pentru spitale

Creșterea spitalizărilor în Franța a readus sistemul de sănătate la limita rezistenței, iar medicii au început să vorbească despre epuizarea pe care o resimt și „implicațiile morale” pe care le presupune afluxul de persoane nevaccinate în unitățile de terapie intensivă.

Prioritizarea persoanelor vaccinate Covid-19 pentru accesul la îngrijirile spitalicești nu este, desigur, o posibilitate. Însă o inițiativă a medicilor de la Nouvelle Aquitaine din sud-vestul Franței, printr-un articol în ziarul Le Monde, trage un semnal de alarmă și ridică o problemă morală cu privire la situația din secțiile de terapie intensivă și nevoia de a face alegeri între pacienți.

Medicii, dintre care majoritatea sunt medici de terapie intensivă, vorbesc despre „planul alb” care a fost pus în aplicare în multe părţi ale Franţei din cauza epidemiei, care permite amânarea intervenţiilor chirurgicale programate şi relocarea personalului către serviciile de tratament specializate.

„Este firesc ca pacienții să fie privați de paturi de terapie intensivă sau de servicii chirurgicale, chiar dacă nu sunt de urgență, pentru a ne ocupa de persoane care au ales să își asume riscul de a se îmbolnăvi grav de Covid-19, deși pot evita acest lucru?” se întreabă un medic de terapie intensivă.
La rândul său, președintele francez a cerut cetățenilor să fie foarte atenți și să respecte măsurile.

În mesajul său de pe Twitter, Emmanuel Macron le-a cerut francezilor să „aibă grijă unii de alții”, în principal, făcând un test înainte de a se întâlni cu familia pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.

„Sărbători fericite tuturor! Pentru cei care vor avea bucuria de a fi alături de familie de Crăciun: măsurile de protecție de bază (mască, distanțare), test preventiv de siguranță, iar, în caz de simptome, izolare și anunțarea cazului. Celor care lucrează pentru a avea grijă de noi, pentru a ne proteja: le mulțumesc. Să avem grijă unii de alții”, a scris Macron.

Scoţia. Cluburile de noapte se închid

Ministrul Sănătății al Marii Britanii, Sajid Javid, a confirmat că guvernul britanic nu are de gând să anunțe restricții înainte de Crăciun, dar guvernul scoțian a ordonat să închidă cluburile de noapte, începând de luni pentru a limita agravarea infectărilor.

Măsura se va aplica pentru aproximativ 150 de cluburi care vor putea rămâne deschise însă, dacă doresc, pentru a servi doar clienți așezați la mese, urmând ca măsura să fie reexaminată peste trei săptămâni, a precizat guvernul scoțian într-un comunicat. De săptămâna viitoare vor fi impuse restricții privind adunările, iar festivitățile de Anul Nou au fost anulate.

Marea Britanie a depășit ieri, miercuri, pentru prima dată de la începutul pandemiei pragul de 100.000 de cazuri înregistrate în 24 de ore, iar numărul internărilor începe să crească, mai ales la Londra.

Țara Galilor, Irlanda de Nord și Scoția au anunțat de asemenea restricții mai dure. Dar în Anglia, guvernul Johnson este în așteptare, în mare măsură bazându-se pe două studii care arată un risc mai mic de spitalizare cu varianta Omicron decât Delta. Ministrul Sănătăţii a calificat studiile drept „încurajatoare”, dar a avertizat că „ar putea exista un număr semnificativ de internări”.

Italia. În așteptarea anunțării de noi masuri

În Italia, țara care a fost cel mai puternic lovită în Europa în primul val al pandemiei, sunt așteptate noi măsuri.

Premierul Mario Draghi s-a întâlnit joi după-amiază cu liderii partidelor din coaliția de guvernământ pentru a discuta măsurile care urmează să fie anunțate. Potrivit informațiilor, măsurile includ folosirea obligatorie a măștii în spațiile deschise din toate regiunile țării, masca de înaltă protecție (Ffp2) va deveni obligatorie pentru intrarea în cinematografe, teatre, transport și evenimente sportive.

Se are în vedere și închiderea discotecilor și a cluburilor până în noaptea de Revelion. Până la sfârșitul lunii ianuarie, permisul verde de vaccinare va fi obligatoriu și pentru consumul de băuturi și mâncare „în picioare”, în cafenele și în orice loc pentru luarea mesei. Guvernul de la Roma va interzice de asemenea festivitățile în aer liber cu participare numeroasă.

Malta. Măsuri mai stricte din cauza numărului crescut de infectări

Malta a înregistrat un nou record de infectări pentru a doua zi consecutiv, iar guvernul a decis să impună restricții mai dure.

Măsurile includ interdicția de a participa la evenimente începând cu 27 decembrie, în timp ce evenimentele sportive trebuie să aibă loc cu ușile închise. Toate localurile trebuie să fie închise până la ora 1.00 dimineața.

Sărbătorile de Anul Nou din capitala Valletta au fost anulate, iar toți cetățenii cu vârsta de 18 ani și peste vor putea, începând cu 27 decembrie, să solicite administrarea unei doze booster de vaccin. Certificatele de vaccinare vor fi necesare pentru a intra în majoritatea spațiilor închise începând cu 17 ianuarie.

Sursa: Efimerida Ton Syntakton/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cea mai buna regula este sa nu te duci in tarile menționate.
    Rate de vaccinare foarte mare => transmisie intensiva a virusului, sigur te întorci cu covid acasă.

    • În viziunea globalistilor de la Bruxelles și o parte bună din presa plătită, Crăciunul trebuie desfintiat, ca să facem loc apucăturile sataniste LGBT

  2. An de an o să apară altă și altă gripă, motiv să fie oamenii terorizați și umiliți. Să nu aibă o sărbătoare liniștită, să trăiască numai cu frică.
    Oamenii sunt ușor de condus cu frica. Intenția e să fie conduși, nu respectați, nu iubiți, nu înțeleși.

    • Dar uneori frica naste monstri, si politicienii se cam joaca cu focul in ultima vreme de la declaratzii false la contracte hasurate, asa ca sa nu ne miram cand incepe distractia.

  3. Super.
    Toate sunt in top la numarul de dose pe cap de locuitor
    statista. com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/