G4Media.ro

Coronavirus: Peste jumătate din statele UE sunt în zona roșie de risc…

sursa foto: ECDC

Coronavirus: Peste jumătate din statele UE sunt în zona roșie de risc epidemic pe harta Centrului European pentru Prevenirea Bolilor

Şaptesprezece ţări, între care şi România, din totalul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi Marea Britanie, sunt marcate cu roşu pe noua hartă europeană de risc epidemic pentru COVID-19 publicată joi de Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), informează AFP.

Pe această hartă, doar trei ţări din UE sau din Spaţiul Economic European (Norvegia, Finlanda şi Grecia) sunt în mare parte marcate în verde, în timp ce cinci ţări (Italia, Cipru, Estonia, Lituania şi Letonia) sunt în principal marcate în portocaliu.

Totuşi, cinci ţări (Germania, Austria, Suedia, Danemarca şi Islanda) nu au fost evaluate în această hartă cu cod de culori din ‘lipsa datelor de la teste’, dintr-un motiv neprecizat. ECDC nu a putut comenta deocamdată această absenţă.

Potrivit recomandărilor, spre deosebire de cei care vin dintr-o zonă verde, călătorii care vin dintr-o zonă portocalie şi roşie (sau gri) pot fi supuşi măsurilor restrictive la sosire.

În total, 16 ţări ale UE, inclusiv Franţa, Spania, Polonia şi România, precum şi Regatul Unit apar în roşu pe această hartă ce arată situaţia epidemiologică europeană.

Această cartografiere, detaliată până la nivel regional, are ca scop definirea zonelor de risc, dar nu este constrângătoare.

Ea cumulează trei criterii pentru clasificarea ţărilor: rata de noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, numărul de teste la 100.000 de locuitori efectuate în ultima săptămână şi rata testelor pozitive (dacă este mai mare sau mai mică de 4%).

Potrivit compromisului decis marţi la Luxemburg, această hartă trebuie actualizată în fiecare săptămână.

Pentru a fi clasificată în verde, o regiune trebuie să înregistreze mai puţin de 25 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni şi un procent de teste pozitive mai mic de 4%. O zonă este marcată în roşu când numărul de cazuri noi depăşeşte 50 la 100.000 de locuitori în decursul a două săptămâni, iar rata cazurilor pozitive depăşeşte 4% sau când criteriul pentru cazurile noi depăşeşte 150.

Categoria portocalie grupează două categorii: regiunile cu mai puţin de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, dar o rată de testare pozitivă mai mare de 4%, sau cele unde se înregistrează între 25 şi 150 de noi cazuri la 100.000 de locuitori, dar o rată de teste pozitive mai mică de 4%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Pare neverosimil ca nimeni cu coreleaza recrudescenta Covid-19 cu principala caracteristica meteorologica a racirii vremii, si anume cresterea umiditatii relative a aerului atmosferic, atat indoor (pana la incalzirea permanenta si generalizata a locuintelor si spatiilor publice interioare) cat mai ales outdoor.

    Cresterea umiditatii face ca aerosolii expulzati de bolnavi sa aiba o durata de viata mult mai lunga pana la dezintegrarea lor in virusi „liberi” neintehrati in micropicatura de saliva. Aceste micropicaturi agomereaza zeci si sute de virusi care, fie ca sunt inhalati direct, fie ca contamineaza suprafetele pe care cad sunt mult mai nocivi decat virusii dezintegrati (liberi). Acestia, fie nu mai sedimenteaza fie sunt inhalati fara sa aiba nicio actiune patogena. Dimpotriva, este de asteptat sa produca chiar o imunizare a organismului.

    • Aceasta este explicatia faptului ca toate bolile cu tranmitere aeriana (preponderent) sunt sezoniere. Ma refer la gripe si tuberculoza, Mai ales aceasta din urma, in forma ei pulmonara acuta, e cunoscuta ca aparand toamna (mai ales) si chiar primavara. Nu insa vara (umiditate relativa (muklt) sub 30-40% si nici iarna, dupa incalzirea locuintelor care provoaca uscarea aerului interior.

    • Pentru comparatie, in aceasta dimineata, la Bucuresti, umiditatea relativa a aerului atmosferic a fost de 98% in timp ce in locuinte (neincalzite) umiditatea variaza intre 55 si 65%, daca numarul de persoane este redus (sa spunem normal, adica 2-3 persoane per apartament).

    • Copilas, termina gargara. Toata lumea stie ca numarul in crestere de cazuri este determinat de venirea sezonului rece cu temperaturi mai scazute si umiditate mai ridicata.

  2. Un exercitiu de gradinita, fara relevanta.
    1. Numarul de cazuri confirmate NU CONTEAZA.
    Sa faca o harta similara cu spitalizati si morti. Abia atunci vorbim practic.
    2. Semaforul asta implica faptul ca un numar ridicat de morti este rau (rosu, alarma). In realitate, trebuie corelat cu mortii: un numar mare de cazuri si numar mic de morti este bine! Nu mai explic de ce, pentru ca cine nu este la gradinita se mai poate informa si singur.

  3. Si totusi… sunt luate in calcul pentru alte tari cazurile din FOCARE? Ca pentru Bucuresti, inteligentii le scot cand calculeaza acel 2.99 la mie.

  4. As faisbook post is lockdawn, read what Raed Arasfat page administrator write, about the use of ketaminic drugs for depression treatmeant near by electroconvulsive therapy (Bd. Obregia, Sec’ia Catedra de Psihiatrie, UMF Carol DIvala), due to the inabillity of

    electroconvulsive therapy = are la baza silogismul paradigmic ca daca provoci epilepsie/convulsii vindeci schizofrenia
    ketaminic therapy = contrazice neurolepticele, si de veche si de noua circulatie

    Insa impreunate, anyway, dear all Romanians, Raed Arafat is „Physician, Anaesthesia & Critical Care, mostly involved in Emergency Medicine. Secretary of State, head of the Dept. for Emergency Situations at M.I.A.

    Asa ca pana la sica betivul……cui ii serveste direct Andi Mercenaru care, inca o data,

    Cu ce software prelucrati datele in date statistice?

  5. ptiuuu drace…si eu care credeam ca e doar la noi