G4Media.ro

Coronavirus: Cum au abordat închiderea școlilor autoritățile din Italia și Franța

Reguli pentru continuarea învățării după închiderea școlii, în Franța / Sursa: Ministerul francez al Educatiei

Coronavirus: Cum au abordat închiderea școlilor autoritățile din Italia și Franța

Autoritățile din Italia, țară grav afectată de epidemia de coronavirus, a anunțat săptămâna trecută închiderea școlilor, ca măsură pentru prevenirea și combaterea extinderii infecțiilor. Franța, țară afectată într-o mai mică măsură, a decis măsuri similare, la nivelul unor zone restrânse, arătând că este vorba strict despre o măsură preventivă. Italia a luat deciziile în situație de urgență, fără să fi făcut toate pregătirile preliminare necesare. Franța, pe de altă parte, are deja implementat un sistem pentru copii, în cazul închiderii școlilor. Cum au abordat cele două țări această decizie?

Studiu de caz: școli închise în Italia

În Italia, potrivit La Repubblica, în 4 aprilie a fost decisă, inițial, închiderea completă a cursurilor în zonele afectate cel mai grav și suspendarea cursurilor – adică personalul administrativ continuă să vină la școli – în restul țării. Măsura a fost luată după consultări cu președintele Institutului Superior de Sănătate. S-a ținut cont, totodată, de opinia unei comisii științifice care recomandase, cu o zi în urmă, închiderea evenimentelor sportive pe o perioadă de o lună, în întreaga țară. Guvernul nu a ținut însă cont de opinia experților numiți de Protecția civilă, care considerau măsura ineficientă.

Decizia de închidere a școlilor, reiese din relatarea La Repubblica, a fost luată în condițiile în care era în curs de analizare, încă, impactul acesteia asupra părinților. În acel moment, erau în proces de definire acțiuni precum posibilitatea ca, într-o familie, unul dintre părinți să poată să stea acasă cu copiii, pe perioada suspendării cursurilor. Alte măsuri invocate de politicieni – acordarea unui sprijin financiar pentru părinți (o alocație care să acopere în mare parte costurile pentru servicii de tip babysitting sau soluții prin care statul să acopere financiar concediile pentru părinții afectați).

Citește articolul integral pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cum s-a luat in Romania Decizia de inchidere a scolilor?!
    Pompieristic!
    Ieri, de dimineata pana seara, premierul Orban s-a sucit si invartit intre a NU inchide scolile(iesind cu argumente!) si pe seara TARZIU cu decizia de a le inchide, subit si dintr-o data!
    https://www.g4media.ro/de-ce-s-au-jucat-orban-si-liberalii-cu-inchiderea-scolilor-cinismul-maxim-al-politicianului-rupt-de-realitate.html
    Studii, impact?
    Nimic!
    Descurcati-va!

  2. Adica ati luat TOATE tarile Occidentale care au COVID-19 (un rahatel de boala, cu mortalitate serioasa semnificativa doar la varstele foarte inaintate si cu alte complicatii medicale; mor zilnic mult mai multi oameni din cauza altor raceli si afectiuni respiratorii, accidente, cancer DE TOATE VARSTELE, etc – si nu se mai panicheaza nimeni in societate) si ati analizat ce decizie s-a luat in fiecare caz ?? Asa sa inteleg? Ati studiat Germania, Olanda, Austria, Elevetia, Belgia, UK, etc ???

    Sau ati luat Italia (si Franta din complezenta) pentru ca este Italia cea isterica pentru ca „noi suntem urmasii Romei”, sau cum?!
    Bai, voi aveti creier?

    • La gripa mortalitatea este doar in Europa undeva la 0.14% ( dupa statistica din 2018-2019).
      La COVID-19 mortalitatea este undeva la 3.4% , chiar si in afara Chinei.
      Intra-adevar, reziztenta celor in varsta este mai scazuta (mortalitatea se duce spre 18% la cei in varsta). Merita sa fim precauti si sa avem grija de cei mai expusi.
      Am o intrebare: ce se intampla daca inainte de a avea un vaccin, virusul da peste unul ca tine si apare o noua tulpina care ii atata preponderent pe cei tineri si in forta?

    • Atât îi duce capul.
      „Protejam” categoria de vârsta cel mai putin afectata, si cream probleme pentru ceilalti:
      bunicii se vor duce la nepoti cu tramvaiul, sau invers?