G4Media.ro

Controverse pe tema proiectului guvernului Marii Britanii de a-i caza pe mare…

sursa foto: captura video Twitter / dorset.live

Controverse pe tema proiectului guvernului Marii Britanii de a-i caza pe mare pe migranți. O firmă de turism australiană ar fi primit prin încredinţare directă un contract în valoare de 1,6 miliarde de lire sterline

O firmă de turism australiană, criticată anterior pentru modul în care a gestionat hotelurile destinate carantinei în perioada Covid, ar fi primit în mod discret de la guvernul britanic un contract de 1,6 miliarde de lire sterline, care acoperă costurile pentru noile barje destinate cazării pe mare a solicitanţilor de azil din Marea Britanie, dezvăluie cotidianul The Independent.

Corporate Travel Management (CTM) a primit acest contract profitabil, valabil pe doi ani, în luna februarie, chiar cu câteva săptămâni înainte ca guvernul să dezvăluie că va folosi în premieră nave ca unităţi de cazare offshore pentru solicitanţii de azil.

Contractul a fost atribuit direct către CTM, fără licitaţie, relatează news.ro, citând The Independent.

Miniştrii au refuzat în repetate rânduri să detalieze costul preconizat al controversatelor facilităţi de cazare pe mare pentru azilanţi propuse de premierul Rishi Sunak, insistând în acelaşi timp că acestea vor fi mai ieftine decât utilizarea hotelurilor, care costă în prezent 6 milioane de lire sterline pe zi. Săptămâna aceasta, Suella Braverman, ministrul de interne din Marea Britanie, a declarat în faţa Comisiei pentru afaceri interne a parlamentului că nu poate estima costul noului proiect de lege privind migraţia ilegală, deoarece există „mulţi factori necunoscuţi”.

Până în prezent au fost anunţate trei nave, o barjă numită „Bibby Stockholm” urmând să ajungă în Portland, Dorset, la sfârşitul acestei luni, iar alte două nave vor ajunge în locaţii încă nedezvăluite. Prospectul oficial al navei Bibby Stockholm arată că aceasta are 222 de dormitoare single, dar Ministerul de Interne spune că va găzdui 500 de solicitanţi de azil.

Richard Drax, deputat al partidului de guvernământ, a declarat că publicul „ar trebui să ştie cât de mult se plăteşte” pentru amenajarea barjei şi a spus că cheltuielile de care are cunoştinţă până în prezent sunt „alarmant de mari”.

„Este că este vorba de banii contribuabililor”, a declarat el pentru The Independent. „Acest contract ar putea fi de fapt separat de ceea ce se plăteşte porturilor. Apoi, pe lângă asta, poliţia vrea bani, autoritatea de sănătate vrea bani, bineînţeles că şi Consiliul (municipal) vrea bani, şi totuşi guvernul continuă să insiste că această soluţie este mai ieftină decât hotelurile. Cifra totală va fi alarmant de mare”, spune deputatul conservator.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. După acest razboi,Occidentul ar trebui sa se organizeze si sa ia atitudine punctuală fată de „satrapii”care sunt in fruntea multor tari,de unde fuge această lume.