G4Media.ro

Consiliul Naţional al Rectorilor vrea ca accesul în spaţiul universitar să se…

Sursa foto: Pexels

Consiliul Naţional al Rectorilor vrea ca accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului/Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

Aceasta este una dintre solicitările CNR, care s-a întrunit în şedinţă de lucru în perioada 8 – 10 octombrie, la Braşov.

”Având în vedere agenda reuniunii şi subiectele complexe supuse dezbaterii, Consiliul Naţional al Rectorilor a adoptat (…) măsuri privind creşterea performanţei şi competitivităţii sistemului naţional de învăţământ superior şi cercetare ştiinţifică, precum şi structura, respectiv modul de desfăşurare a reuniunilor CNR”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, CNR solicită Guvernului/Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

Totodată, se cere ARACIS ca până la data de 31 decembrie să finalizeze evaluarea tuturor IOSUD-urilor care au depus dosarele de evaluare, inclusiv prin suplimentarea listei membrilor echipelor de evaluare.

CNR mai solicită Guvernului/Parlamentului suplimentarea finanţării instituţionale, având în vedere impactul creşterii salariului minim de la data 1 ianuarie 2022 şi creşterea preţurilor la utilităţi, dar şi suplimentarea finanţării destinate susţinerii activităţii de cercetare în universităţile româneşti.

De asemenea, Consiliul Naţional al Rectorilor propune Ministerului Educaţiei constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanţare a cercetării ştiinţifice universitare în instituţiile de învăţământ superior de stat şi solicită transparentizarea tuturor datelor raportate de universităţi pe baza cărora se face finanţarea acestora.

CNR mai solicită organizaţiilor studenţeşti să contribuie la actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi.

Foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Consiliul ar trebui sa fie mai preocupat de soarta elevilor pe care ar trebui sa-i educe, sa-i pregateasca pentru viitor! Au ajuns distrugatori de caractere prin calitatea muncii lor, iar tinerii absolventi se trezesc dupa experienta facultatii ca nu au in fata nici macar perspectiva unui drum, daramite imaginea lui!
    Vedeti-va de treaba voastra, dascali depasiti de vremuri!!!

    • Universitățile mioritice ar trebui desființate si reînființate NUMAI dupa o evaluare riguroasă făcută de universitari integri din Occident.
      România nu ar pierde nimic rămânând doar cu 20-30 de universitati sau chiar mai putin.
      Au ajuns fabrici de diplome fara valoare, cu o vizibilitate practic inexistentă in clasamentele serioase.
      Si care extrag sume considerabile de la buget !

  2. Un prim pas pentru ce spui matale, nea Răzvănică, este exact punerea la punct a anti vaxerilor tembeli, cei din cauza cărora mor oameni în spitale!
    Să îmi dovediți cu acte medicale că nu vă puteți vaccina și apoi discutăm!

    • Asa e!!! Sunt sub-oameni, ar trebui vanati, lapidati si tratati in stilul minier al anilor ‘90!
      Pffff!!! Inca un reputat epidemiolog scolit la televiziunile platite de Câț – Câț & Co…
      Spor la spart seminte, bre!!!

  3. @Razvan,
    Foarte corect comentariul, subscriu.

  4. Ipocrizie instituțională. După ce au încercat sa bage obligativitatea vaccinarii „autonom”, „universitar” și nu ai reușit rectorii se milogesc acum de guvern sa dea o lege discriminatorie. Apoi se gudura pe lângă organizațiile studențești sa facă politie sanitară deși legalitatea acțiunii este chestionabila.
    Statul este eșuat. În special din punct de vedere moral. Universitățile ar trebui sa fie exemple de gândire critica. Când colo rectorii încep sa fie avangarda supunerii fata de niște autorități (inclusiv sanitare) care și-au dovedit incompetenta.

  5. Poate este primul pas spre desfiintarea multor universitati care sunt doar fabrici de diplome. Poate va intelege tineretul ca degeaba ai o diploma daca nu inveti nimic in cei 3 sau 4 ani de facultate.

  6. Adevarat scrie ” intelepciunea lumii este o scarba in fata lui Dumnezeu”
    Univetsitati unde nepotismul si coruptia sunt obisnuinte.
    Au ajuns ” stimatii” rectori sa l citeze pe Arafat.
    Rusine!

  7. Cel putin in universitati se mai gasesc oameni echilibrati si rational, ca in rest…vai, mama!

  8. Ce ar presupune o asemenea măsură:
    1. îngrădirea dreptului la educație;
    2. limitarea accesului la biblioteci;
    3 presiuni pentru a influența dreptul la educație în funcție de o decizie personală (vaccinarea nu este obligatorie);
    4. o povară suplimentară pentru studenții care stau acasă (on-line), dar au nevoie de cărți (Litere, Limbi Străine, Istorie, Sociologie – facultăți umaniste);
    5. o povară suplimentară pentru studenții înscriși la taxă; stau acasă (on-line) și nu pot intra la bibliotecă/ secretariat/ decanat pentru audiență.

  9. Ai dreak usr-istii ăștia. Ok, că au lipsuri grave de exprimare, asta se învață până la terminarea liceului și numai de către cei care vor și îi ajută capul. Atâta rea credință…știe orice „catindat ” la facultate ca sunt doar câteva universități adevărate, n-au decât ” școlerii ” noștri să dea examen la ele și să le evite pe cele de doi bani. Și vaccinati-va băăă .Mai urmăriți și voi țările alea pe care le tot luăm model unde vaccinarea a ajuns la 70,80%. Da’ de…noi suntem mai deștepți decât toți și mândri ca suntem români !