
Companiile care plătesc taxe în România și au angajați în țară, percepute de societate ca fiind locale. Membrii industriei băuturilor răcoritoare îndeplinesc criteriile românilor privind patriotismul economic
Românii privesc companiile ca pe un motor de dezvoltare, fiind conștienți că investițiile realizate în România, precum și taxele plătite local, aduc beneficii, așa cum reiese dintr-un studiu sociologic INSCOP Research, realizat la comanda Confederației Patronale Concordia în luna aprilie. Studiul, care evaluează atitudinea populației cu privire la patriotismul economic, arată că mai mult de jumătate dintre respondenți definesc ca fiind companii locale acele afaceri care plătesc taxe în România (30,5%) și care au preponderent angajați români (20,5%).
Unul dintre sectoarele economice care produc local, investesc constant în dezvoltarea operațiunilor și plătesc taxe în România este cel al băuturilor răcoritoare, din care fac parte inclusiv companii multinaționale cu o prezență locală de peste 20 sau chiar 30 de ani.
”Ne bucurăm să vedem că societatea păstrează o atitudine favorabilă afacerilor care aduc valoare în România. Avem nevoie să cultivăm această încredere pe termen lung.”, a spus Alice Nichita, Președinte al Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare.
Alice Nichita a remarcat ca producătorii de băuturi răcoritoare, membri ai ANBR, se înscriu în criteriile respondenților la studiul INSCOP privind patriotismul economic, fie că provin din multinaționale sau au acționariat 100% românesc. ”Industria băuturilor răcoritoare este un investitor relevant și stabil, multe dintre companiile membre ANBR având o prezență locală îndelungată, de peste zece, douăzeci sau chiar treizeci de ani, și contribuind la dezvoltare prin investiții, taxe și impozite plătite local, locuri de muncă, dar și prin transfer de know-how și inovație. Membrii ANBR, din care fac parte cei mai importanți producători de băuturi răcoritoare din industria românească, produc băuturi în 15 fabrici prezente în toate regiunile țării, poziționând România ca un centru regional de producţie de băuturi răcoritoare, cu exporturi în peste zece țări. Companiile din industrie plătesc taxe în România și generează anual venituri extrem de importante pentru bugetul statului, atât direct, cât și pe întreg lanțul valoric. Activitatea acestor producători contribuie și la dezvoltarea multor altor afaceri locale, din sectoare diverse, care furnizează materii prime sau servicii pentru industria băuturilor răcoritoare. Astfel, industria susține locuri de muncă și venituri către bugetul de stat, pe întregul său lanț de valoare.”, a arătat Alice Nichita.
Percepția românilor despre companiile care au un impact pozitiv asupra bugetului statului și a forței de muncă locale este un semnal bun. Aceasta poate reprezenta un context favorabil pentru a discuta despre crearea unui cadru pentru susținerea acestor afaceri și a valorii generate în economie, consideră Dragoș Mănescu, Director Executiv al Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare.
”Un cadru legislativ stabil, un parteneriat cu autoritățile statului bazat pe colaborare, transparență și dialog constant sunt condiții pentru a asigura companiilor din industrie predictibilitate și posibilitatea de a-și duce la îndeplinire planurile de investiții, de a continua să se dezvolte local. Sectorul băuturilor răcoritoare este unul dinamic, inovator, care urmărește să-și îmbunătățească permanent oferta de produse, cu focus pe nevoile consumatorilor, și să se dezvolte sustenabil, cu un impact redus asupra mediului înconjurător. Percepțiile relevate de studiul INSCOP pot fi un bun punct de pornire pentru a dialoga deschis despre cum putem consolida pe termen lung relația de încredere dintre mediul de afaceri, societate și stat”, a spus Dragoș Mănescu.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank