G4Media.ro

Compania Mol a anunțat benzinăriile partenere din Ungaria că e posibil să…

sursa foto: Facebook/ MOL

Compania Mol a anunțat benzinăriile partenere din Ungaria că e posibil să le livreze doar un sfert din cantitățile contractete după ce guvernul a prelungit plafonarea prețului carburanților

Mol poate livra doar un sfert din combustibilul comandat către benzinării parteneri din Ungaria în săptămâna care începe la 19 septembrie, relatează publicația Index, care citează o scrisoare a companiei.

Într-o scrisoare obținută de portalul de știri, Mol și-a informat partenerii că „pentru a planifica comanda de combustibil și a asigura securitatea națională a aprovizionării”, poate furniza doar 25% din cantitățile de motorină și benzină pentru motoare specificate în avans în contracte.

Anunțul Mol a venit imediat după ce Gergely Gulyás, ministrul însărcinat cu cabinetul primului ministru, a anunțat că guvernul va prelungi plafoanele de preț până la sfârșitul anului.

În ceea ce privește posibila lipsă de combustibil, el a spus că pot exista dificultăți, dar e încrezător că deciziile sunt bune.

Budapesta a criticat aspru Uniunea Europeană pentru impunerea de sancţiuni Rusiei în urma invadării Ucrainei, declarând că nu au reuşit să slăbească în mod semnificativ Moscova, provocând în acelaşi timp o creştere a preţurilor alimentelor şi energiei.

Combinată cu deprecierea forintului la minime record, creşterea preţurilor a dus inflaţia din Ungaria la maximele ultimelor două decenii, forţând Banca Naţională a Ungariei să-şi majoreze brusc dobânda de politică monetară la 11,75%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Bravo Orban! Plafonam creăm penurie. 😂😂😂

  2. @G4: Ati uitat sa traduceți partea cu motivele: mentenanța si reparații la anumite rafinării Mol.
    Așadar Ungaria trebuie sa iasă pe piața internaționala sa cumpere – deci sa suporte diferența fata de prețul la liber.

    • I-a apucat mentenanta acum cand trebuie sa astepte dupa banii de la stat!
      La fel ca la noi, mai era unu care nu mai vroia sa vanda energie celor plafonati, a zis ca nu are de unde. Mi se pare corect.

    • @0I0: Da, este foarte suspect. Fie sunt nemulțumiți de cum sunt compensați de stat, fie vor sa creeze panica ca sa crească prețul si sa primească o diferența mai mare fata de prețul la liber.
      Plafonarea nu merge pe termen mediu sau lung.