G4Media.ro

Compania Coca-Cola testează prima sticlă de hârtie / Producătorul de vodcă Absolut…

Sursa foto: captură video

Compania Coca-Cola testează prima sticlă de hârtie / Producătorul de vodcă Absolut și compania de bere Carlsberg intenționează să folosească, de asemenea, ambalaje de hârtie

Coca-Cola urmează să testeze o sticlă de hârtie ca parte a unei obiectiv pe termen lung pentru a elimina în totalitate plasticul din ambalajul său, relatează BBC.

Prototipul este realizat de o companie daneză dintr-o carcasă de hârtie foarte rezistentă, dar care mai conține o căptușeală subțire din plastic.

Provocarea este de a crea o sticlă 100% reciclabilă, fără plastic, și care să nu permită gazelor să iasă din băuturile carbogazoase. Dar și să elimine orice risc de a modifica gustul băuturii.

The Paper Bottle Company, sau Paboco, este firma daneză din spatele dezvoltării suportului pe hârtie.

O parte a provocării a fost crearea unei structuri capabile să reziste forțelor exercitate de băuturile gazoase – cum ar fi cola și berea – care sunt îmbuteliate sub presiune.

În plus, hârtia trebuie să poată fi modelată, pentru a crea forme și dimensiuni distincte ale sticlei pentru diferite mărci, la care se adaugă imprimarea etichetelor.


Absolut, producătorul de vodcă, urmează, la rândul său, să testeze 2.000 de sticle de hârtie, în Marea Britanie și Suedia, pentru băutura carbogazoasă de zmeură.

Și compania de bere Carlsberg construiește prototipuri ale unei sticle de bere din hârtie.

Michael Michelsen, managerul comercial al companiei daneze Paboco, spune că sticlele sunt formate dintr-o singură bucată de material pe bază de fibră de hârtie pentru a le oferi rezistență.

Deoarece hârtia nu intră în contact direct cu lichidele, ideea este de a utiliza o peliculă pe bază de plante în interiorul sticlei.

„Aceasta este o barieră bio, care este cu adevărat ceva minimal, care asigură siguranța alimentelor și care păstrează recipientul în siguranță în același timp”, a spus Michelsen.

Deocamdată, unul dintre avantajele utilizării la capătul sticlei a unui șurub din plastic este că pot fi folosite liniile de producție existente.
În timp, vor trebui însă să fie adaptate pentru un capac de hârtie.

Sursa foto: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Mare șmecherie cum beam eu tanita cu paiul pe stadion în anii 90 vreo 5-6 cutii băgate în căptușeala de la geaca de iarnă, special mă descheiam și jandarmul făcea controlul corporal dar la geaca jos nu controla

    • Dar impactul asupra mediului al fabricarii hartiei nu il monitorizeaza nimeni?
      Fabricile de hartie sunt printre cei mai mari poluatori, ele produc extrem de multe substante foarte toxice care sunt aruncate in atmosfera. De la dioxine si furani, la oxizi de tot felul si pulberi.
      Daca nu credeti, veniti la Suceava si va veti convinge ca am dreptate

  2. Poate si Mona ar trebui sa implementeze un ambalaj din hartie si un filtru din paine alba. E mult mai practic, bio si multifunctional.

  3. Dar impactul asupra mediului al fabricarii hartiei nu il monitorizeaza nimeni?
    Fabricile de hartie sunt printre cei mai mari poluatori, ele produc extrem de multe substante foarte toxice care sunt aruncate in atmosfera. De la dioxine si furani, la oxizi de tot felul si pulberi.
    Daca nu credeti, veniti la Suceava si va veti convinge ca am dreptate

  4. Io am făcut prima hârtie de sticla.

  5. Cred că ar fi mai eco standardizarea ambalajelor de sticlă, care să fie returnate și refolosite, ca odinioară.

  6. Butelie de hârtie, butelie de sticlă (din), etc!!