G4Media.ro

VIDEO Activişti de mediu au stropit cu Coca-Cola o mumie egipteană dintr-o…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Activişti de mediu au stropit cu Coca-Cola o mumie egipteană dintr-o expoziţie în Spania / Gigantul băuturilor răcoritoare este denunţat de multe ONG-uri de mediu pentru activităţile pe care le consideră poluante în întreaga lume

Activişti ecologişti au turnat Coca-Cola, duminică, peste vitrina de sticlă a unei replici a unei mumii, la Muzeul Egiptean din Barcelona, pentru a denunţa inacţiunea guvernelor adunate pentru COP27 în Egipt în faţa schimbărilor climatice, anunță News.ro, care citează Le Figaro.

Doi tineri activişti, un bărbat şi o femeie, aparţinând colectivului Futuro Vegetal, au stropit vitrina, apoi pereţii, folosind sticle de plastic de Coca-Cola.

Ei au arborat apoi un banner mare cu mesajul „Justiţia climatică”, denunţând un „COPCA COLA” cu referire la reuniunea de la summit-ul COP27 privind clima de la Sharm el-Sheikh, Egipt, şi Coca-Cola, sponsorul oficiali al conferinţei. Gigantul băuturilor răcoritoare este denunţat de multe ONG-uri de mediu pentru activităţile pe care le consideră poluante în întreaga lume, în special din cauza producţiei masive de sticle de plastic.

Odată sosită poliţia, tinerii activişti au cooperat şi nu au fost arestaţi. Muzeul Egiptean a indicat însă că intenţionează să depună o plângere. Activişti din acelaşi colectiv, afiliat Extinction, îşi lipiseră mâna pe 5 noiembrie pe ramele tablourilor lui Francisco Goya de la Muzeul Prado din Madrid pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale, acţiune considerată „nejustificată” de ministrul spaniol al Culturii.

Aproape o sută de muzee internaţionale s-au declarat joi „profund şocate” de acţiunile  organizate de activişti de mediu care vizează operele de artă şi au amintit de rolul lor în conservare. Câteva alte astfel de acţiuni au fost desfăşurate în ultimele săptămâni de activiştii pentru climă, care au vizat clădiri emblematice, dar şi opere de artă celebre din mai multe oraşe din Europa.

În ultimele săptămâni, activiştii pro-climă şi-au lipit, de exemplu, mâinile pe tablouri de Goya la Madrid sau pe faimoasa serigrafie „Campbell’s Soup” a lui Andy Warhol, expusă în Australia, au stropit supă de roşii pe „Sunflowers” de Van Gogh la Londra şi au aruncat cu piure de cartofi pe capodopera „Les Meules” de Claude Monet din Potsdam. Vineri, la Oslo, activiştii să-şi lipească mâinile de „The Scream/ Ţipătul”, capodopera emblematică a pictorului norvegian Edvard Munch, pentru a denunţa industria petrolieră din Norvegia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Glontzul e singura solutie pentru astia apoi trimis factura pentru globtz la rude. CLIMATE CHANGE HOAX AMIN

  • trollache tu esti exact ca astia daca te-ai vedea in oglinda.
   Extremismul nu are stanga sau dreapta, doar inainte cu piatra pe acceleratie pana la zid sau prapastie.

 2. Seamana cu comunistii din Vest de acum 70 de ani pe care Stalin ii numea i.d.i.o.t.i utili.
  Sa distrugi arta si mostenirea culturala a umanitatii este t.e.r.o.r.is.m nu activism. Exact ca talibanii care distrugeau statuile non islamice.

 3. In titlu au stropit mumia, in articol ca de fapt au stropit vitrina in care se afla o mumie. Mumie care, aflam tot din articol, ca nu era chiar o mumie cat o replica. Misto G4. Calitate premium. Voi sunteti altfel

 4. sa mance un burger ceva, de abia se tin pe picioare mai ales gagiul.

 5. He he he 😂

 6. Cola mai e dar cico…

 7. Ăștia sunt că AUR.Scopul final este ca toată mișcarea „verde” să pară că ei.Sunt și bine promovați, ziua și știrea..

 8. Daca era Drula de la USR dadea cu ranga in mumia aia…

 9. Daca au cooperat, au fost iertați. Nice…